papryka - 32566 przepisów (strona:1604/2172)

Falafel w chlebku pita z sosem tahini 174

kuchni arabskiej baza dania głównego, przekąska lub dodatek do kanapek.Falafel w chlebku pita z sosem tahini, to  przysmak godny polecenia. Z dodatkiem świeżych liści sałaty, plasterków pomidora, czy papryki gwarantuje niezwykłe doznania kulinarne. Połączenie całej gamy przypraw przenosi nas w podróż smaków i aromatów arabskich, w kuchni polskiej niespotykanych. Owszem znamy cynamon, imbir, gałkę… Może mniej kumin i kardamon

mojewypiekiinietylko
szybkowar-gołąbki bardzo smaczne... 184

Składniki: kapusta włoska 1 duża, mięso mielone 70 dag, ryż ugotowany 3 saszetki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, ząbki czosnku 4 sztuki, przecier pomidorowy 4 łyżki, woda 4 szklanki mięso mielone z łopatki wymieszać z ryżem ugotowanym, kucharkiem, pieprzem, posiekanym czosnkiem i nakładać porcje na obgotowane liście kapusty włoskiej ciasno zawijać gołąbki i układać w szybkowarze

W Mojej Kuchni Lubię
Serowe paluchy z ciasta francuskiego 2663

zachwycony. :) Składniki (na około 30 paluchów):2 arkusze ciasta francuskiego (po 350-400 g każdy)250 g żółtego sera, np. cheddara1 roztrzepane jajko do posmarowaniaprzyprawy: słodka i ostra papryka, tymianek, oregano, bazylia, sól (świetnie się sprawdzi również kminek)Przygotowanie:Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować jajkiem, a następnie posypać połową sera i ulubionymi przyprawami. Przykryć drugim arkuszem ciasta i czynność

Food Square
Sylwestrowe mini bułeczki z kminkiem i fondue serowym 268

startego sera Gruyere100 g serka topionego śmietankowego0,5 szklanki białego wina0,5 szklanki bulionu3 ząbki czosnku1 łyżeczka mąki ziemniaczanejszczypta gałki muszkatołowejszczypta papryki ostrejpieprz, sól Przygotowanie:Drożdże rozdrabniamy, dodajemy cukier i 1/3 ciepłego mleka  - odstawiamy na 15 minut, aby zaczyn zaczął pracować. Następnie dodajemy mąkę, kminek, masło i ciepłe mleko

Niezły Młynek
Meksykanka 337

Oj, działo się u nas przez ostatni miesiąc... Najpierw moje przeziębienie, potem dwa razy przeziębienie Skarbka, roczek Skarbka, roczek jego koleżanki, paskudny wirus komputera, którego za

chwile dla mnie
Pierś z indyka w doskonałej marynacie z suszonymi pomodorami 198

Polecam doskonałe danie,  które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie.SKŁADNIKI

W kuchennym oknie Ewy
Jeszcze więcej pomysłów! 195

Podział przepisów z użyciem wybranych produktów cieszy się ogromnym powodzeniem, może znajdziecie coś dla siebie? Mój faworyt to 22 dania z cukinią, którą mogę jeść przez

Moja smaczna kuchnia
Mięso 200

sosieMarokańskie szaszłykiPenne z klopsikami z kiełbasyPaella z królikiem i kurczakiemPity z klopsikami, botwinką i fetąMarokańskie keftyKiełbaski wieprzowo-ziemniaczaneTażin z klopsikami i jajkiemTortilla z chorizo i fasoląGreckie klopsiki keftedakiaChorizo z papryką i cebuląJesienny tażin wołowyCukinie faszerowane kiełbasąWiejska zapiekanka po grecku

Chilli Czosnek i Oliwa
Potrawy wegańskie 202

Zupa z kapustą i fasoląBruschetta z pieczoną paprykąZupa z pieczonej dyni i czosnkuPieczone pomidory z ProwansjiPlacki z pomidorów z SantoriniGrecka gemistaSałatka z fasolki i pomidorówSałatka z

Chilli Czosnek i Oliwa
Potrawy wegetariańskie 250

cytrynąFrancuska sałatka z mleczaTarta ze szpinakiem i jajkiemLasagne wegetariańskaGrzanki śródziemnomorskieKanapeczki z halloumi i pestoDip z buraka z za'ataremCygara z filo z fetą i ziołamiMakaron z suszonymi pomidoramiRoladki z papryki i koziego seraKolorowa tortilla z piekarnikaRisotto z grzybami i dyniąCypryjskie kanapki z halloumiParmigiana z patisonówFasola w sosie pomidorowymTurecka pasta z bakłażanaGulasz warzywny po hiszpańskuPasta z fasoli i fetyMinestrone z młodych

Chilli Czosnek i Oliwa
Przetwory 169

Galaretka z pigwyPasta z pieczonej paprykiPassata pomidorowaDżem z pomidorów i chilliKiszone cytrynyJak wykorzystać kiszone cytryny?Ajwar

Chilli Czosnek i Oliwa
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 282

żółty – ok. 100 g* cebula – 2 szt* śmietana 18% – 200 ml* mąka pszenna – 2 łyżki* bulion warzywny – 250 ml* koperek -1 garść* sól, pieprz, papryka – do smaku* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty.Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy

Ostra na Słodko
Coca i to nie cola czyli Espania Ole w kuchni u Wiewiórki 166

Sobotnie pizza ale całkiem inaczej. Niby jak pizza ale nie ona bo Coca rodem z Hiszpanii. Piękny, smakowity i bardzo aromatyczny przepis z bloga Lo. Zakochałam

Dzieje kuchennej Wiewióry