feta 3 ząbki czosnku Pieprz 500 g mięsa mielonego wołowego 1 pomidor 1 cebula 2 łyżki keczupu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 100 ml wody 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki lubczyku Sól Pieprz Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem do rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
VioletoweKucharzeniekurczaka 3 ząbki czosnku Przyprawa do kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 0,5 łyżeczki imbiru 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki pieprzu Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. W osobnej miseczce przygotowujemy marynatę. Wlewamy oliwę z oliwek oraz
VioletoweKucharzenieZalewa: 1 szklanka keczupu 1,5 łyżki chrzanu 1,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki kolendry 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Karkówkę myjemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Przyprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kółka, pieczarki na 4 części. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni. Układamy
VioletoweKucharzeniekurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 kostki rosołowe Pieprz 5 szklanek wody 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex 1 łyżka keczupu 125 g serka Brie 2 jajka Bułka tarta Ok. 1 l oleju lub smalcu Filet z kurczaka myjemy i umieszczamy w garnku. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę
VioletoweKucharzenieszklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku 0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy
VioletoweKucharzenietemat tego dania. 500 g karkówki Sól Pieprz 1 cebula 2 łyżki masła 1 marchew 150 g groszku z marchewką 200 g suchego ryżu Przyprawy: Liść lubczyku, Słodka papryka, Kumin mielony, Curry, Chilli pieprz cayenne Ok. 1 litr bulionu Karkówkę kroimy w drobna kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kosteczkę a marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach
VioletoweKucharzeniedobry, Od czasu kuskusu z kalafiora zwariowałam na punkcie pieczonej ciecierzycy - chrupiącej dzięki opiekaniu i aromatycznej od przypraw. Daję Wam słowo - groch włoski posypany solą i ulubionymi przyprawami (np. papryką) jest lepszy i zdrowszy niż chipsy i orzeszki! A podany z aksamitną zupą-krem świetnie zastąpi groszek ptysiowy czy grzanki. Siłą dzisiejszej zupy jest różnorodne i niebanalne przybranie. Kwaśno-orzechowy
Chilli Czosnek i Oliważadnej chemii. Składniki: filet z ulubionej ryby (dorsz, miruna, morszczuk) woreczek ryż cebula średnia marchew 4 ząbki czosnku łyżeczka słodkiego sosu chili sól, pieprz, cukier, papryka ostra pieprz cytrynowy, sok z cytryny 250 ml passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalnie ketchupu) olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Rybę solimy, oprószamy pieprzem cytrynowym
e-PrzepisyKulinarnegotowy. 1,2 kg skrzydełek 5 łyżek oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu mniszkowego 1 łyżka maggi sól, pieprz papryka słodka, wegeta Wszystkie przyprawy wymieszać , dołożyć umyte skrzydełka i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły..Następnie ułożyć kurczaka na blaszkę i piec 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym
Moje domowe kucharzenieżeberek mięsnych , mogą być wędzone 50 dag groszku żółtego łupanego 2 łyżki suszonej włoszczyzny 3 duże ząbki czosnku 2 Listki laurowe 3 ziela angielskie pół łyżeczki papryki słodkiej lub wędzonej pełna łyżka majeranku estragon wg smaku łyżeczka prażonej cebulki sol i pieprz mielony do smaku ewentualnie przyprawa w płynie dodatek do zupy, chleb słowiański (KLIK) życzę
Takie tam pichcenierzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 1 duża czerwona papryka ( pokrojona w kosteczkę) 1 łyżka kurkumy drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm) posiekana natka pietruszki sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka curry Na patelni typu
ClauditteMissCookingdziko rosnące. Są jednak też twardsze więc używając tych dzikich trzeba je dłużej poddusić a przede wszystkim wybrać tylko młode owocniki. Nie przepadasz za grzybami? Przygotuj pyszny omlet z papryką albo omlet z kiełbasą, kukurydzą i serem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaselera , z marchewki czy czerwonej kapusty . Na pewno wszystkie one goszczą na Waszych stołach, szczególnie w zimie, gdy w sklepach brak aromatycznych pomidorów, ogórków czy papryki... Zachęcam do ich przygotowania, bo zawierają dużo witamin, szczególnie kiszona kapusta. Surówka z kiszonej kapusty Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 500 g kiszonej (nie kwaszonej) kapusty
Kulinarne przygody Gatitymarchewki żółtej 1/2 skorzonery 2 łyżki kiełków słonecznika 1 łyżka oliwy z oliwek Przyprawy : curry pieprz czarny kmin rzymski mielony papryka słodka cząber Mięso myjemy i odsączamy z wody, po czym kroimy na małe kawałki. Polewamy oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy. Posypujemy przyprawami z każdej strony i wkładamy do lodówki
Parowar Facetatymianku sól, pieprz do smaku 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki szczypta pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka krojonego koperku ( u mnie mrożony) 1 łyżeczka krojonej zielonej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3/4 szkl bulionu
Ala piecze i gotuje