papryka - 32566 przepisów (strona:1557/2172)

Bezglutenowe naleśniki z pieczoną marchewką 194

można pominąć) - 2 miarki mleka - 1/2 miarki wody - olej do smażenia 2. Pieczone marchewki  - 3/4 duże marchewki  - sos sojowy - olej rzepakowy lub ryżowy (rafinowany) - pieprz, bazylia, słodka papryka 3. Warzywa do farszu  - 4 rzodkiewki - ogórek zieonu - 3 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - kilka listków sałaty  lub inne ulubione warzywa  Przygotowanie: 1.Rozgrzać piekarnik do 200 stopni

zdrowa vege kuchnia
Sałatka z octem jabłkowym 272

najmniejszych oczkach) 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1 łyżeczka suszonego chilli Do sałatki potrzebujesz: mix sałat z rucolą 1 pęczek rzodkiewek 1 duża cebula czerwona 4 pomidory 1 czerwona papryka

ClauditteMissCooking
Jajka przepiórcze w sosie majonezowym 196

smaczna propozycja na przekąskę podczas Śniadania Wielkanocnego. Wystarczy zmieszać elementy sosu, ułożyć ugotowane jajka i gotowe. Sos można dowolnie doprawić wedle preferencji domowników, dorzucić do niego czosnek lub ostrą paprykę. Szczypiorek można zastąpić koperkiem lub rzeżuchą. Co kto lubi J Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 6 jajek przepiórczych 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypiorek Przyprawy

Kolizje Smaków
Nowy smak piwa #Somersby #ElderflowerLime oraz przepis na Galaretkę z piwa 195

nich jest : Karkówka duszona w piwie Składniki: 500 g karkówki bez kości, 300ml piwa Somersby o smaku bzu i limonki, 2 łyżki musztardy, łyżeczka bazylii, łyżeczka oregano, łyżeczka ostrej papryki, sól, pieprz ziołowy, 1/2 łyżeczki curry, ząbek czosnku.   Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry, posmarować z obu stron cienko musztardą. Przyprawy zmieszać z posiekanym czosnkiem. Mieszanką natrzeć

Z miłości do słodkości
Spaghetti z wołowiną w sosie własnym z pomidorami i bakłażanem. 202

gram makaronu pełnoziarnistego -1/3 bakłażana -6 pomidorów -oliwa -czerwona cebula -300 gram wołowiny zmielonej w domu, lub u rzeźnika na Waszych oczach -czosnek niedźwiedzi, oregano, bazylia, suszona cebula, papryka słodka, (po dużej szczypcie każdy) -sól, pieprz -starty parmezan Cebulę szklimy na oliwie, wrzucamy mięso i przyprawiamy w/w składnikami (bez soli). Smażymy kilka minut na wysokim ogniu. Pomidory obieramy

BaRepas
Kiełbasa z indyka na sposób tajski 205

Charles G. Reavis. składniki 1000 g mięsa z mieszanego mięsa z indyka ze skórą, bez kości 15 g   soli kuchennej  1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki papryki 2 łyżki  stołowe posiekanej świeżej bazylii 2 łyżki  stołowe posiekanej świeżej kolendry 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty 2 łyżeczki posiekanego czosnku 2 łyżeczki utartego imbiru 1 łyżka sosu

Stare Gary
Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 185

mielonego mięsa wieprzowego 250 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki rodzynek 1 łyżka orzeszków piniowych 3 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią 6 łyżek masła sól pieprz gałka muszkatołowa 300 g jogurtu naturalnego sok z 1 cytryny 3 gałązki mięty Opis wykonania: Na 1 łyżce oleju z ziołami podsmażamy

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka z selera i szpinaku 234

selera i 0,5 kg batatów) 200 g świeżego szpinaku 500 ml śmietany 30-36% 4-5 jajek 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku sól, pieprz, słodka papryka olej Szpinak opłukać i odcedzić na sicie. Na patelni lekko rozgrzać 1-2 łyżki oleju i wcisnąć obrany czosnek. Chwilę go smażyć na małym ogniu, ciągle mieszając, żeby nie przypalić. Dodać szpinak

UgotujmyTo.pl
Ciasto cebulowe 280

mleka żółtko łyżeczka soli 50 g masła 50 g drożdży łyżka cukru Farsz: 0,5 kg cebuli jajko +1 białko pozostałe z ciasta 100 ml śmietany 18% sól, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Z drożdże rozkruszamy, mieszamy z cukrem, łyżką mąki i 40 ml ciepłego mleka. Rozczyn zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok 15 min. Masło roztapiamy w rondelku

e-PrzepisyKulinarne
Houskove knedliky, czyli czeskie knedle ze szczypiorkiem w sosie serowo - śmietanowym. 187

maśle szklimy cebulę i pora. Solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Gdy płyn odparuje wrzucamy sery. Intensywnie mieszamy do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia, zalewamy śmietaną i miksujemy blenderem. Możemy doprawić papryką słodką. Dodatkowo: -pieczarki w całości grillowane; tylko posolone już w ostatnim etapie obróbki -szczypiorek do posypania. -kawałek grillowanego pomidora, również posolony pod koniec obróbki

BaRepas
Dostojny jarmuż w pomidorach 124

liści jarmużu 4 pomidory 150 g wędzonego tofu 300 ml przecieru pomidorowego (najlepiej ekologicznego w butelkach lub domowego) ¾ szkl. mleka kokosowego ½ łyżeczki mielonego kuminu 1 czubata łyżeczka curry ½ łyżeczki papryki odrobina bulionu lub oliwy garść uprażonych płatków migdałowych Cebulę pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej bulion/oliwę i wrzuć cebulę. Poczekaj, aż się zeszkli i po chwili dodaj poszarpane liście

Roślinna - blog wegański
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 202

pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz /do smaku oraz: jajko i bułka tarta /do panierowania tłuszcz /do smażenia Wykonanie: -Pieczarki oczyścić i obrać . -Ostrożnie usunąć

Zakamarki mojej kuchni
Piersi z kurczaka w pikantnej marynacie 313

ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej musztardy (użyłam dijon) 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka soli (dałam 1/2 łyżeczki) 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku Sposób wykonania: 1. Przygotować marynatę, czosnek obrać i zmiażdżyć, połączyć z pozostałymi składnikami. 2. Piersi opłukać, umieścić w naczyniu

Kuchnia domowa Ani
Szynka peklowana i pieczona 248

Marynata: Około 2 l wody ( tyle żeby przykryła mięso) 2 łyżki peklosoli Główka czosnku 3- 4 liście laurowe 6-8 kulek ziela ang. Przyprawy do pieczenia: Papryka słodka Sól Pieprz mielony Tymianek Kolendra  Olej Odmierzam wodę , zalewając szynkę w naczyniu w którym będzie peklowana. Mięso wyciągam, wodę zagotowuję i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Do zimnej wody dodaję peklosól , dokładnie

Takie tam pichcenie
szynkowar-drobiowa oliwkowa wędlina... 173

Składniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 65 dag, oliwki zielone 10 dag/opakowanie, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól peklowa 2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki, cukier 1/2 łyżeczki, woda zimna 150 ml z pałek kurczaka wytrybować mięsko bez skóry, chrząstek i zważyć dodałam 65 dag mielonego mięsa z indyka - jeśli mięska z udek będzie wagowo

W Mojej Kuchni Lubię