serkiem Philadelphia i sosem sweet-chilli (uwielbiam go). Lunch - kotlecik wołowy (od burgerów z dnia poprzedniego) i sałatka z różnych warzyw (cebula, sałata, pomidor, ogórek (świeży i kiszony), papryka) Smacznego
Codzienne Gotowaniewkrótce pojawią się dania w nowym pojemniczku, mam nadzieję, że i Wam się spodoba ;) Gorąco zapraszam i oczywiście polecam domowe drugie śniadania;) W skład dzisiejszego zestawu wchodzą: Śniadanie - papryka faszerowana serkiem wiejskim z przyprawami Lunch - placuszki bananowe z przepisu Malwiny z bloga Filozofia Smaku , które najlepiej smakują z czekoladą ;) Smacznego! PS. Moje faszerowane papryczki chcialabym dodac do kilku
Codzienne Gotowaniejezeli wiecie gdzie mozna dostac, to prosze o informacje - dziekuje:) ) 180-200g ricotty sok z polowy cytryny niewielki peczek koperku szczypta platkow chili 0,25 lyzeczki slodkiej papryki w proszku szczypa pieprzu kajenskiego sol, pieprz Przygotowanie ciasta: Make wysypac na stolnice i wymieszac z sola, zrobic zaglebienie i wlac jajka, zagniesci je z maka i dokladnie ugniatac przez okolo
Codzienne Gotowaniewróciłam i choć jestem nieco przeziębiona, to szykuję jedzenie do pracy i wracam do gotowania, bo muszę przyznać, że bardzo się za nim stęskniłam;) Śniadanie : Humus, ciasteczka i papryka Lunch : Sałatka z kuskusu z buraczkami i fetą Smacznego
Codzienne Gotowaniedyni (oczyszczonej) 1 por 1-2 marchewki 1 pietruszka 1 srednia cebula 3-4 zabki czosnku 1 lyzeczka swiezego, startego imbiru pol papryczki chili litr bulionu warzywnego (z kostki) papryka slodka i ostra, platki chili, kurkuma, tymianek, przyprawa curry, mielony cynamon, pieprz kajenski czarnuszka sol, pieprz 2-3 plastry bekonu Olej do smazenia Przygotowanie: Bekon zgrilowac, tak aby byl chrupiacy
Codzienne Gotowaniesposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie malutkie muszelki) ugotowac wg przepisu na opakowaniu
Codzienne Gotowaniemakaron z chili i postanowilam go wyprobowac, okazal sie rewelacyjny i naprawde ostry;)) puszka kukurydzy, puszka ananasa pokrojonego w kostke, szynka konserwowana w cienkich plasterkach, majonez, sol, pieprz, slodka papryka, przyprawa curry (obowiazkowa do ananasa). Przekaska: Pomidorki koktajlowe, a do popoludniowej herbaty ciasto bananono - orzechowe . Smacznego
Codzienne Gotowaniejeszcze nie w tym tygodniu. Dzis chcialabym pokazac Wam pyszna salatke z fasoli - smaczna, zdrowa i dietetyczna (bez majonezu;)). Polecam! Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch : Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, odrobina soku z cytryny, czerwona cebula, sol, pieprz. Smacznego
Codzienne Gotowaniepora i boczku przygotowali: Bartoldzik , Maggie i Wojciech . Skladniki: 750g ziemniakow 300g boczku 4-5 pory (biala i jasnozielona czesc) 1 jajko pol szklanki smietany sol, pieprz ostra papryka kilka plastrow bekonu (4-5) Przygotowanie: Boczek pokroic w kostke i wytopic na patelni, gdy sie przyrumieni dodac pokrojonego w plasterki pora, posolic i dobrze popierzyc i smazyc chwile
Codzienne Gotowanieduża cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę 2 łyżeczki mielonego kuminu 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 szczypty mielonego cynamonu 1 łyżeczka pasty Harrisa pół czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów pół puszki cieciorki 70g czerwonej soczewicy 500ml bulionu warzywnego sok z cytryny posiekana świeża kolendra (ewentualnie suszona) olej
Codzienne Gotowanieczosnku 1 papryczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pasty harissa 16 suszonych moreli 2 garście rodzynek 3 goździki gwiazka anyżu kilkucentymetrowa laska cynamonu szczypta szafranu pół czerwonej papryki puszka krojonych pomidorów (400g) 250ml bulinu warzywnego 1 łyżka płynnego miodu 150g ciecierzycy z puszki posiekana kolendra do przybrania olej do smażenia Przygotowanie: W dużym rondlu lub głębokiej patelni
Codzienne Gotowaniestopni. Kokilki posmarować masłem, napełnić je usmażonymi porami (do połowy wysokości naczynia), zrobić niewielkie zagłębienie i wbić jajko, na wierzchu można jeszcze delikatnie posolić i popieprzyć, ewentualnie posypać papryką. Kokilki ustawić na blasze napełnionej gorącą wodą, wstawić do piekarnika i zapiekać przez około 10 minut, lub do czasu aż białka będą ścięte, a żółtka płynne. Natychmiast podawać, najlepiej
Codzienne GotowanieMops i Jutinka . Składniki : 1,2-1,5kg ziemniaków (w zależności od wielkości naczynia) 150g boczku 2 parówki pół laski kiełbasy 150ml śmietany 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka i ostra tymianek masło Przygotowanie : Ziamniaki obrać, pokroić w plasterki i obgotować przez kilka minut. Naczynie żaroodpone wyłożyć boczkiem pokrojonym w plastry, następnie ułożyć na nim warstwę ziemniaków, posypać
Codzienne Gotowaniemuszę przyznać, że ten krem jest bardzo smaczny. Składniki : duży kalafior (około 1kg) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku litr bulionu warzywnego sol, pieprz słodka i ostra papryka kurkuma oliwa do smażenia i/lub masło parmezan (opcjonalnie) Przygotowanie : Kalafiora obrać, podzielić na różyczki, umyć, odsączyć. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, kalafiora ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą, posolić
Codzienne Gotowaniemrożony) kilka strączków groszku cukrowego pokrojonego na cienkie paski sól, pieprz 0,5 łyżki pasty z tamarynowca rozcieńczona niewielka ilością wody 2 łyżki sosu rybnego szczypta pieprzu kajeńskiego, ostrej papryki lub płatków chili 2 łyżki brązowego cukru szczypta białego pieprzu oliwa do smażenia świeża kolendra, dymka, orzechy (opcjonalnie do przybrania) Przygotowanie : Makaron zalej gorącą woda i odstaw
Codzienne Gotowanie