pasowała :) Zachęcam więc do zabawy w kuchni tym, na co akurat jest sezon. Do takiego klasycznego sosu z mięsem mielonym można dodać właśnie dynię, fasolę, dobrze komponowałaby się również papryka, cukinia czy bakłażan. Nie trzeba podawać z makaronem. Polecam wszelkie kasze. Ja pod warstwą tej potrawki ukryłam zmiksowaną kaszę jaglaną. Przepis powstał w ramach kampanii "Pora na pomidora, czyli
bistro mamagroszku. Składniki: 30 dag miąższu dyniowego, 1 cebula, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 puszka zielonego groszku, 5 ziemniaków, 1 łyżka masła, sól do smaku, pieprz do smaku, mielona ostra papryka do smaku, szczypiorek. Wykonanie: Miąższ z dyni pokroić i podsmażyć na maśle z pokrojoną cebulą. Dodać obrane pokrojone ziemniaki, zalać odpowiednią ilością wody, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Następnie
Tradycyjna KuchniaPolecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami
Ugotujmy Cośpomidory 300 g sosu do pizzy garść oliwek 1 gałka mozzarelli 150 g sera żółtego ( najlepiej miękkiego) inne ulubione dodatki takie jak plastry wędliny ( salami lub szynki), papryka, cebula, kapary sposób wykonania Do miski wsypujemy pokruszone drożdże, cukier, dwie łyżki mąki, zalewamy letnim mlekiem, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (zaczyn musi podwoić swoją objętość). Do miski
Miód i pieprzpyszne grzanki. Pysznie, lekko, kolorowo i sycąco. Składniki: 2 kajzerki 1 duży kotlet schabowy mieszanka ziołowa do grilla mix sałat garść pomidorów koktajlowych kilka piór czerwonej cebuli 1/3 papryki czerwonej vinaigrette ziołowy Przygotowanie: Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Rozbitego kotleta ze schabu środkowego przyprawionego jak na grilla - grillujemy na patelni posmarowanej
Kuchnia po mojemuwykorzystać do pysznej i prostej zapiekanki. Składniki: 6-7 średnich ziemniaków 4 buraki czerwone 2 cebule 2 jajka 300 ml śmietany 18% 150 g sera żółtego pieprz , sól, papryka wędzona Przygotowanie Buraki i ziemniaki gotujemy osobno do miękkości w mundurkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Przestygnięcie ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki, tak samo robimy
e-PrzepisyKulinarneketchupu 3 łyżki oleju 1 ząbek czosnku sól pieprz bazylia oregano Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami. Dodatki plasterki salami czarne oliwki ser mozzarella czerwona papryka Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać, a następnie zagnieść na gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulkę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. 1/2 część
O kuchni z uczuciemskładniki: 500 g ziemniaków 30 g miękkiego masła 2 ząbki czosnku sól dowolne zioła: zioła prowansalskie, kolendra, papryka słodka, majeranek, rozmaryn, oregano tłuszcz do wysmarowania naczynia wykonanie: Masło roztapiamy i mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz przyprawami. Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy. Kroimy w talarki ale nie przecinamy do końca, ja układam je na drewnianej łyżce i nacinam
Domowy Smak JedzeniaJestem uzależniona od dyni, zwłaszcza hokkaido, która ma intensywnie pomarańczowe, smaczne purée. Najchętniej jem ją w kawałkach, prosto z piekarnika lub w postaci purée właśnie, doprawionego pieprzem, solą, słodką papryką i odrobiną jogurtu. Jednak najwięcej przyjemności sprawia mi komponowanie coraz to nowych słodkich przepisów z wykorzystaniem dyni. Ciasto, które prezentuję Wam w tym poście, to tak jak napisałam na wstępie
Smakołyki BerenikiSkładniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, żelatyna 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyzka, woda 3/4 szklanki udka średnie wielkości umyć, osuszyć i mięso obrać z kości bez skóry i chrząstek, dodać wszyskie składniki i tak długo
W Mojej Kuchni LubięZapraszam ! Składniki pół średniej dyni ( ja miałam taką kilogramową ) 3-4 małe ziemniaczki 1/2 małej cebulki 3-4 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz świeżo zmielony pół płaskiej łyżeczki słodkiej papryki 1. Dynie kroimy w kosteczkę razem z ziemniakami. 2. Podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Kiedy cebulka się zeszkli dodajemy dynie z ziemniakami i podsmażamy całość. 3. Kiedy dynia z ziemniakami
Gotowanie...to proste !octu 1,5 szkl wody 1 szkl cukru Przygotowanie: Papryczki oczyścić z pestek, przekroić na pół. Łyżeczkę gorczycy, 3-4 kulki ziela angielskiego wsypać na dno każdego słoika, paprykę włożyć do słoików. Składniki na zalewę wymieszać i zalewać każdy słoik do rantu. Słoiki zakręcić, w garnku umieścić na spodzie szmatkę, włożyć słoiki, zalać wodą do połowy słoików. Gotować
Garnkowe fanaberie