oliwek marynata: · 4 łyżeczki musztardy sarepskiej · płaska łyżeczka słodkiej papryki · łyżka sosu sojowego · 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
Pobite gary Barbaryobiadu czy składnikiem pysznych sałatek, a ja właśnie dzisiaj taką przygotowałam - na momencie :-))) Składniki: szklanka komosy ryżowej 1 duży pomidor 2 ogórki zielone 1 czerwona papryka 1 duże awokado dwie garście rukoli sól morska, pieprz oliwa, sok z cytryny odrobinę kiełków z lucerny Sposób przygotowania: Komosę ryżową wypłukać, ugotować wg przepisu
pieprzny smaczekmieszamy (sól należy do Wody), - dodajemy kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, mieszamy (przemiana Drzewa), - dodajemy 1/3 łyżeczki kurkumy (znowu Ogień), - wsypujemy 250g przepłukanej czerwonej soczewicy (Ziemia), - przyprawiamy dodatkowo: łyżeczka papryki w proszku (Z), pół łyżeczki pieprzu (M), jeszcze pół łyżeczki soli (W), - zalewamy całość wodą (2 razy więcej, niż to, co w garnku) (W), - i zostawiamy na małym ogniu, żeby
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEfolią i wkładamy do lodówki. Marchew, cukinię, kalarepkę, cebulę i czosnek obieramy. Groszek odsączamy z zalewy, z papryczki chili pozbywamy się gniazd nasiennych i pestek. Cebulę, czosnek i paprykę chili siekamy bardzo drobno. Marchew kroimy w dość cienkie paseczki, cukinię, marchew i kalarepkę w półtalarki. Do głębokiego garnka z dość grubym dnem wlewamy kilka łyżek oliwy z oliwek
Symfonia Smakówporcje: około kilograma pomidorków żółtych i czerwonych 1 bakłażan szklanka soczewicy 2-3 cebule 3 ząbki czosnku 1 dorodna papryczka chili pół szklanki rodzynek po 1 łyżeczce: cynamony, kminku, papryki (idealni gdy byłaby wędzona), pieprzu sól do smaku olej do smażenia 2 łyżki cukru (brązowy w tym przypadku najlepszy) Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka
greenscarfskładniki: 200 g fileta z kurczaka 100 g sera żółtego 1 jajko 1 ząbek czosnku 50 g cebuli szczypta ostrej papryki szczypta ziół prowansalskich szczypta bazylii 2 łyżki mąki 3 gałązki natki pietruszki sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i mieszamy z serem. Dodajemy pokrojoną
Domowy Smak Jedzeniabieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z suszonymi pomidorami: Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem Hummus z południowych Włoch Htipiti (pasta z sera feta i pieczonej papryki) Spaghetti po maltańsku Spaghetti z suszonymi pomidorami, migdałami i pomarańczą Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią
Chilli Czosnek i Oliwazrobić pastę tahini w tym przepisie znajdziecie sposób ich przygotowania. Polecam! Składniki: 5 łyżek uprażonego na suchej patelni sezamu 250 g (puszka) odsączonej ciecierzycy sól, pieprz, papryka słodka i ostra 2 ząbki czosnku 80 ml zimnej wody 4 łyżki oliwy/oleju/roztopionego masła sok z połówki cytryny 1. Uprażony, wystudzony sezam dokładnie miksujemy z oliwą. 2. Dodajemy czosnek
NA MOIM TALERZUdużych pieczarek 130g (4 plastry) żółtego sera 1 czerwona cebula ok 3/4 szkl. bułki tartej + do obtaczania 1 jajko 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki kminku 1 łyżka masła Sposób przygotowania: Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku na półmiękko. Odcedzamy, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków
Kolorowy Przepisownikrozgrzewające danie. Czerwona fasolka w pikantnym sosie z kolorowymi pomidorkami i słonym serem świetnie razem współgrają, polecam :) puszka czerwonej fasolki (400 g) szklanka przecieru pomidorowego łyżeczka pikantnej wędzonej papryki szczypta cayenne szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki suszonej cebuli kilka kropel sosu cholula lub tabasco garść pomidorków różnego rodzaju 60 g sera feta 2 łyżki
Mienta blogrodzaju zupy. Składniki; 2 skrzydełka kurze 1 marchewka mały kawałek selera 3 duże ziemniaki 3 buraki ok. 3litrów wody 2 zabki czosnku przyprawa uniwersalna, sól, pieprz, ostra papryka Kluseczki: 1 jajko 20 dag sera feta 20 dag serka smietankowego do kanapek ( nie topiony tylko kremowy) 10 dag mąki Dodatkowo; 2 łyzki posiekanych orzechów włoskich smietana kwasna
Radość kipiąca uśmiechem.łyżeczki imbiru - kawałek papryczki chili - ¼ łyżeczki słodkiej papryki - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - sól himalajska Mnezele: - 1 mała cukinia
Wegańska kuchnia orientalnaszklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 pęczek dymki 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor 2 łyżki posiekanej kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i nacinamy nożem w kratkę
Moje Kuchenne Rewelacjesmażenia posiekana natka pietruszki Marynata do mięsa: 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonej papryki 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki czarnego zmielonego pieprzu 1 łyżka świeżego startego imbiru 1-2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Mięso płuczemy
Kulinarne przygody Gatitydobre rozpoczęty. Mam dziś dla was przepis na cukinię z miodem- nie jest słodka-zaznaczam od razu, jest pyszna jako dodatek do obiadu(surówka) Robię ją tak samo jak paprykę do słoików z miodem,ale zostaje mi zawsze dużo cukinii i spróbowałam również ją zrobić w ten sposób, okazało się to strzałem w dziesiątkę i jest na prawdę pyszna
Swojskie jedzonko