papryka - 32566 przepisów (strona:1270/2172)

bułki "gyros" 197

ścinki :) ... Gdy mamy mięso, to przygotowujemy przyprawy lub korzystamy z gotowej... ja zrobiłem zestaw przypraw do gyrosu, który mam w szczelnym pudełku do następnego użycia... ...1 czubata łyżka papryki, do tego dodałem po 1 łyżeczce: pieprzu, oregano, tymianku, bazylii, czosnku i po pół łyżeczki: chili, cynamonu, mięty, rozmarynu. Moim zdaniem to dobra przyprawa. Mięso po przyprawieniu wstawiamy do lodówki

chleba naszego
Cukinie z suszonymi pomidorami, szpinakiem i harrisą 215

ząbki czosnku 150 g ego szpinaku 200 g koziego sera (rolada) 450 g pomidorów z puszki szczypta cynamonu 1 łyżeczka suszonego oregano  1/2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki brązowy cukier, miód, syrop z agawy (opcjonalnie) 2 łyżki harissy (przepis) *   sól, pieprz oliwa z oliwek *można użyć gotowej harissy, dostępna w tubce w marketach na działach z artykułami orientalnymi

Słodki Kompromis
WARZYWA PODANE Z SAŁATKĄ Z KURCZAKA I SELERA NACIOWEGO 171

SKŁADNIKI :  1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex 2 łyżki masła  1 mała pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju  seler naciowy 1 gruszka orzechy włoskie kiełki rzeżuchy 2 łyżki jogurtu greckiego sól, cukier do smaku 1 ząbek czosnku szczypta curry

Kulinarne Fantazje Marioli
Soljanka - pyszna, rozgrzewająca zupa rosyjska. 189

marchew pomidory w puszce 400 g kiełbasa owędzana - 150 g 1 duża cebula 3 ząbki czosnku łyżka koncentratu pomidorowego  100 ml mleka kokosowego przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka, kilka kulek ziela angielskiego, liść laurowy 4 nieduże ogórki kwaszone 250 ml wody od ogórków  świeży szczypior do przybrania tłuszcz do podsmażenia (może być olej kokosowy) Wykonanie: W garnku

Poezja Smaków - blog kulinarny
SAŁATKA Z RUKOLĄ, BURAKIEM I OSCYPKIEM 263

małe buraki 4 małe oscypki (ja dałam niewędzone) garść nasion słonecznika 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu szczypta papryki ostrej sól, pieprz Wykonanie: Buraki dokładnie myjemy, ale nie obieramy ze skóry. Umyte buraki osuszamy i zawijamy pojedynczo w folię aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 45-60 min. Wyjmujemy

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsza sałatka z pieczarkami 246

puszki białej fasoli  pęczek szczypiorku 5 jajek majonez  jogurt naturalny   Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, następnie przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką i smażymy na odrobinie oleju do miękkości. Pieczarki kroimy na połówki lub na ćwiartki, w zależności jaka jest wielkość pieczarki. Selera mocno odciskamy a potem go kroimy w mniejsze części. Szczypiorek

Gotuj z Agnes
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 229

odcedzamy całość i kroimy na większe kawałki lub zostawiamy je w całości. Na patelni musimy rozgrzać oliwę. Wrzucamy ugotowaną fasolkę i dodajemy do tego pokrojony czosnek oraz kawałek ostrej papryki. Smażymy przez chwilę i odstawiamy. Plastry mięsa musimy delikatnie rozbić i każdy oprószamy solą i pieprzem. Każdy płat mięsa układamy na dwóch skrzyżowanych plastrach szynki. Do fasolki dodajemy starty parmezan

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śledź z cebulą i jabłkiem 233

sosie musztardowym Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Śledź z cebulą i jabłkiem Czas przygotowania:  30 minut + czas marynowania Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Jajka zapiekane w kokilkach 188

Idealna alternatywa na śniadanie, bądź lunch ! Składniki: *1 cebula *2 ząbki czosnku *2 pomidory *1 papryka *100g mozzarelli *4 jajka *sół, pieprz *bazylia, oregano *szczypiorek Przygotowanie: 1. Cebule i czosnek zeszklić na patelni. 2. Dodajemy drobno posiekaną papryke i pomidory. 3. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. 4. Przekładamy sos do kokilek, dodajmy porwaną na kawałki mozzarelle. 5. Na wierzch każdej

FITBUuK
Warzywne naleśniki z roszponką 258

można dodać do nich wszystko :) Składniki: *1,5 szklanki mleka *1,5 szklanki wody gazowanej *2 jajka *2 szklanki mąki *sól, pieprz *1 cebula *1-2 ząbek czosnku *1 papryka *1 pomidor *1 puszka kukurydzy *200g szynki *300g sera żółtego *garść roszponki *bazylia, oregano Przygotowanie: 1. Przygotujemy ciasto naleśnikowe łącząc 5 pierwszych składników. 2. Cebule zeszklić na patelni, następnie dodać

FITBUuK
Placki z cukini i orzechami włoskimi 184

niezwykle ciekawy smak :)  >Składniki  1 duża cukinia 3-4 ogórki Garść orzechów włoskich  2 jajka Szklanka mąki ziemniaczanej Szklanka mąki pszennej 1 mocarella Sól, pieprz, papryka do smaku >Przygotowanie: 1. Cukinie kroimy na pól i łyżka wydrążyć pestki. 2. Obieramy obie połowy cukini, ścieramy na tarce i odstawiamy na 10min, az pusci sok, ktory następnie

FITBUuK
Halloween od kuchni 186

Rozpoczynamy od  DYNI FASZEROWANEJ kaszą gryczaną, kurczakiem i mozzarellą. Składniki: 1 mała dynia 0,5kg filetu z kurczaka 1 mozzarella 250g kaszy gryczanej łyżeczka startego imbiru sól, pieprz, papryka ostra 2 ząbki czosnku świeża bazylia pomidory w puszcze mała puszka kukurydzy 1 cebula 100ml soku pomidorowego Przygotowanie: 1. Dyni odkroić czapeczkę i wydrążyć środek. 2. Następnie w nagrzanym piekarniku

FITBUuK
Dyniowy KLASYK 154

Wisienką na torcie jest klasyk - ZUPA KREM. Składniki: miąższ z dyni 0,5l bulionu bazylia 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pomidory z puszki sól, pieprz łyżeczka imbiru Przygotowanie: 1. Cebulke zeszklić na brążowo. 2. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praske i podsmażamy jeszcze przez 5 min. 3. Dodajemy miąższ z dynii i pomindory z puszki. 4. Doprawiamy posiekaną bazylią

FITBUuK
Kopytka z fasolką szparagową 165

ugotowanych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 2 jajka 2 łyżeczki soli Dodatkowo: łyżka masła łyżka bułki tartej oregano sól, pieprz papryka słodka 1/2 ząbek czosnku jogurt naturalny 100ml garść fasolki szparagowej (może być mrożona) Prygotowanie: 1.Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuszczam przez praske. 2.Łącze z 3 rodzajami mąki i dodaje jajka. 4. Przyprawiam

FITBUuK
Cannelloni po meksykańsku 192

fasola puszka kukurydzy puszka pomidorów bez skórki 500g mielonej karkówki/szynki 2 duże cebule 300g pieczarek 300g sera żółtego 2 łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty

FITBUuK