Ryż z warzywami i tuńczykiem to dzisiejsza propozycja na pyszny, sycący obiad. Do tego dania można dodać również inne warzywa np. cukinię albo czerwoną paprykę i również będzie pysznie, polecam. Składniki: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka 1/2 puszki kukurydzy 2 marchewki żółta fasolka szparagowa zielona fasolka szparagowa 1 duży zabek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki
magiczna kuchnia KasiZapraszam do zapoznania się z przepisem. Przepis (dla 4 osób) Składniki: 1,5 szklanki ryżu pełnoziarnistego (szklanka 250 ml) 400 g świeżych warzyw do woka ( czerwona papryka, marchewka, biała kapusta, por, cebula) 400 g czerwonej fasolki 1 łyżeczka oleju kokosowego około 2 łyżki sosu sojowego naturalna bulionetka warzywna Knorr bez glutaminianu sodu i konserwantów przeprawy: ( sól, pieprz
Mój pomysł nagrillu ziemniakami (wcześniej ugotowanymi w mundurkach). Pyszne! Składniki 500 - 600 g baraniny (dałam łopatkę) 7 g soli 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżka sumaku 1 łyżeczka ostrej papryki w płatkach 2 łyżki lodowatej wody (najlepiej wymieszać wodę z kostkami lodu) Do podania: 1 czerwona cebula z sumakiem chlebki pita liście natki pietruszki sałatka z grillowanych warzyw przygotowanie
Stare Garyłopatki, miski, maszynkę do mielenia mięsa, patelnię, brytfannę, ewentualnie tarkę. Przygotuj składniki: 1 główkę białej kapusty, 1 cebulę, 0,5 - 1 kg mięsa mielonego, sól, pieprz czarny mielony, czerwoną paprykę mieloną, tłuszcz do smażenia, czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tartą, wodę, śmietanę, ewentualnie mleko, ewentualnie mąkę pszenną. Przygotowanie gołąbków zacznij od zdjęcia zewnętrznych liści kapusty, które wyrzuć, gdyż
blog.moje-pasje.infolnianego, posypane posiekaną zieleniną ( natka pietruszki, natka pietruszki naciowej, jarmuż, natka selera naciowego, koperek, szczypiorek z młodej cebulki ), oraz odrobiną mielonej kurkumy. Kotlet schabowy w ziołowej panierce, posypany mieloną papryką słodką i ostrą. Do tego ogórki konserwowe w zalewie musztardowej. S makował wybornie
Przepisy i porady kulinarneprzykład mięsa drobiowego. Oczywiście takich sałatek jest wiele. Właściwie zmieniony jeden, malutki składnik, zmienia cały smak. Można ją potraktować jako bazę, dowolnie modyfikować i udoskonalać. Sałata, świeży ogórek, słodka papryka i orzechowa nuta i kwaskowy sos- bardzo orzeźwiające połączenie. Czytaj więcej
Pichceniomaniacienkich plastrów boczku wędzonego Grzanki ziołowe – 1/2 opakowania chleba tostowego – 1 łyżeczka oregano – 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego – 1 łyżeczka tymianku – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 5 łyżek oliwy – 100 g masła Wykonanie: Grzanki ziołowe – Chleb tostowy pokroić w kostkę 1,5 cm/1,5 cm i wymieszać z przyprawami
To co kochamugnieść. Dodać wyciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, wymieszać. Pomidory, ogórka pokroić w małą kostkę, dodać do awokado. Cebulki i szczypiorek posiekać dobro, natkę pietruszki i kolendrę posiekać. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem. Wlać sok z cytryny, oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Trzeba sprawdzić smak i doprawić do smaku. Przygotowanie mięsa – piersi kurze
Kuchnia Pokoleńpikantne duszonki smakują najlepiej. SKŁADNIKI 6 średnich ziemniaków 2 duże cebule 4 marchewki kiełbasa 30 dag wędzonego boczku burak sól, pieprz słodka papryka w proszku 1 łyżka masła ziele angielskie liście laurowe WYKONANIE Ziemniaki i marchewki pokroić w cienkie plasterki, cebule w piórka,kiełbasę w plasterki i na pół, a boczek
Mała w garnku mieszapomidorowym, ajwarem lub czosnkowo-koperkowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki 3 pieczarki tarty parmezan 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy mielone: lubczyk, ostra i słodka papryka 1 małe jajko siemię lniane i mak do posypania Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na blacie, smarujemy koncentratem, posypujemy serem i przyprawami. Układamy plasterki szynki oraz równomiernie umyte i starte na tarce
Zasmakuj Kuchnimielonego wieprzowego (łopatka, karkówka lub schab) 1 mała cebulka 1 suszony pomidor z zalewy połowa papryczki chili nieduża garść zielonej ciętej fasolki szparagowej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, słodka papryka, kebab-gyros 1/3 szklanki wody olej rzepakowy Przygotowanie: W miseczce rozgniatam delikatnie widelcem mięso. Na rozgrzanej patelni podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się lekko zeszkli dodaję pokrojonego
Zasmakuj Kuchnipodsmażyć cebulę wraz z dodatkiem pora. Ugotowaną pierś z kurczaka wyjąć z zupy. Na sam koniec dodać starte warzywa, podsmażoną cebulkę wraz z porem i pozostałe przyprawy (kurkumę, curry, paprykę ostrą oraz tymianek) . Gotować kilka minut, aż do miękkości warzyw. Zupę posmakować i ewentualnie doprawić. Gotową zupę przelać do talerzy i z wierzchu posypać posiekaną zieleniną oraz pokrojonym, ugotowanym
Ugotowaćtruskawek 3-4 średnie ogórki zielone 2 kulki mozzarelli 1/2 sałaty lodowej SOS: 10 truskawek 1/2 jabłka kilka gałązek pietruszki sól himalajska, pieprz grubo mielony szczypta papryki chili 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny w razie potrzeby 1-2 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE: sałatę porwać, truskawki pokroić na cztery części, ogórki
Kuchnia Beaty150g kiełbasy (u mnie: śląska, kabanosy, chorizo) 3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego majeranek tymianek 0,5 łyżeczki nasion kolendry 0,5 łyżeczki czerwonej papryki sól pieprz czarny świeży koperek Dymkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Kapustę poszatkować dość grubo. Kiełbasę pokroić w plasterki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, zrumienić kiełbasę, odłożyć na talerz
Obiad gotowynawet bez dodatków smakują świetnie, a z sezonowymi warzywami to już prawdziwa uczta. Jedne nadziane są pysznym , lekko słonym farszem z botwinki i bryndzy. Drugie natomiast fasolką, cukinią i papryką z mixu Italian Bonduelle. Warzywa Bonduelle są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt. Całość obowiązkowo podajcie z groszkiem cukrowym i malinami. Zaręczam, że nie będziecie żałować :) Zielone
Mienta blog