papryka - 32566 przepisów (strona:1263/2172)

Schab i szynka, podwędzane w balkonowej mini wędzarni. 270

wyrobach. Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i odcinamy niepotrzebne kawałki,  z których możemy od razu usmażyć świeżonkę :) Po osuszeniu zabieramy się do przyprawiania... solą, czosnkiem, pieprzem i papryką. Jak przyprawimy, to obwiązujemy wędlinę żeby miała ładny kształt :) Z drugim kawałkiem robimy to samo :) Potem mięso wrzucamy na ruszt mini wędzarki:), gdzie  wsypujemy zrębki pod tackę ociekową

chleba naszego
Faszerowana cukinia. 268

cukinii . - Cukinię ułożyć w garnku , zalać wodę do wysokości 3 cm. - Gotować ok 30 minut. - Koncentrat wymieszać z wodą doprawić  solą i pieprzem ( ja dodaje jeszcze 1 łyżeczkę papryki ostrej)  - Po 30 minutach  sos wlać do garnka z cukinią, gotować na małym ogniu ok 15-20 minut.  Od czasu do czasu polać cukinię sosem

Eli Gotowanie
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym 165

bulionie, muszą po prostu smakować- nawet najbardziej wybrednym. SKŁADNIKI: 1/2 kg. drobiowego mięsa mielonego 1 mała szalotka 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli szczypta słodkiej papryki świeży lub mrożony koperek drobno posiekany (1 łyżka do mięsa i wg. gustu do sosu ) 1 średnia marchewka z rosołu 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej 1-2 szkl. rosołu

Kuchnia Beaty
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 251

indyka. Niby nic nadzwyczajnego, ale liczą się dodatki ;) 350 g mięsa mielonego z kurczaka  1 ząbek czosnku 1 marchewka  1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżeczki pietruszki suszonej  0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól  Mięso wkładamy do miski, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę

Emskie Smaki
PIECZONY KURCZAK 236

swojego tylko natarłam, a do środka włożyłam plasterek cytryny. Składniki: Kurczak z zagrody o wadze 2 kg 1 plasterek cytryny  Marynata: 5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku  1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 ząbek czosnku sok z połowy cytryny  Przygotowania: Nagrzewam piekarnik do 200 stopni C, kurczaka wyjmuję z lodówki

Kukuleczki
Szybki obiad z polędwiczki 354

Taki obiad jesteście wstanie wykonać od 15-30 minut. Jest smaczny i kolorowy. Polędwiczkę umyć, osuszyć, wyciąć wszystkie błonki. Pokroić polędwiczkę w plasterki, doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, kurkumą. Dokładnie wymieszać w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej i rozłożyć plasterki polędwicy. Smażyć chwilkę aż lekko się zarumieni, następnie zdjąć mięso z patelni. Na tą samą patelnię gdzie smażyło

Kuchnia Pokoleń
Śniadanie z patelni 164

pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z oregano Podpłomyki z pastą z awokado, jajkiem i parmezanem

Moja smaczna kuchnia
Co dziś zjem na śniadanie? Frittatę z pomidorami i oliwkami :) 210

Wystarczy dodać ulubione składniki lub to, co akurat mamy w lodówce – do wyboru są świeże zioła, szpinak, pomidory, oliwki, ser feta i inne sery, szynka, wędzony łosoś, cukinia, papryka. Wykonanie Obierz i posiekaj drobno cebulę. pokrój oliwki na pół lub na plasterki. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Podsmaż cebulkę a następnie dodaj plasterki pomidora. Po ok. dwóch minutach smażenia

Eat me! Fit me!
Makowe ciastka francuskie 295

francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta

mojewypiekiinietylko
Serki wędzone w domu... 194

wędzeniem serki moczymy  24-36 h w solance, na 1 litr wody dwie czubate łyżki soli kamiennej,  potem wyjmujemy i osuszamy kilka godzin, można je posypać przyprawami... ...papryką, oregano, pieprzem, czosnkiem...jak serki podeschły to nastawiamy wędzarnię... ...wędzimy minimum 30 minut w 60 st.C ... ...tzn. staramy się utrzymać taką temperaturę :) odstępstwa są jednak możliwe... Dużo zależy od paliwa

chleba naszego
Kremowa zupa dyniowa z musztardą, miodem i sezamem 135

już niepotrzebne. To, co? Zrobicie? :) Na 4 porcje 600 g pokrojonej w kostkę dynii łyżka masła klarowanego litr domowego bulionu warzywnego spora szczypta soli i pieprzu szczypta mielonej pikantnej papryki opakowanie kremowego serka Apetina Musztarda i Miód sos: 4 łyżeczki musztardy francuskiej 4 łyżeczki miodu (użyłam wielokwiatowego) 2 łyżki oliwy 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanego

Mienta blog
Roladki schabowe z pieczarkami 186

schabu bez kości dużą cebulę 500 g pieczarek jedno całe jajko jedno żółtko ulubione przyprawy do marynaty ja użyłam: 2 łyżeczek soli, dwóch łyżeczek majeranku, łyżeczkę papryki słodkiej i łyżeczkę ostrej soli i tymianku do grzybów szklanki oleju Mięso marynujemy w przyprawach i cebuli pokrojonej w pióra. Ja marynowałam w jednym kawałku około 20 h. Możecie marynować je w plastrach

Pichceniomania
Kanapka z pulled turkey, pastą bazyliową z groszku, roszponką i awokado 171

jest zdrowo czyli tak jak lubię najbardziej. Składniki (na dwie duże kanapki): Pulled Turkey (Szarpany indyk): 1 kg piersi indyka  przyprawy, po łyżeczce: kuminu, mielonej kolendry, soli, kurkumy, papryki wędzonej, pieprzu  2 łyżki oliwy z oliwek  1 litr bulionu 1 litr soku pomidorowego, może być marki  Hortex Bazyliowa pasta z groszku: 1 szklanka mrożonego groszku marki

Mango Papaja
Zapiekane paróweczki z serem 225

sposób to również idealny pomysł na szybką przystawkę na imprezę. Idealnie smakują z grzankami lub bagietką! Składniki: parówki - bez folii :) kilka plastrów żółtego sera zioła prowansalskie słodka lub ostra papryka (w proszku) Przygotowanie: Kratkę w piekarniku wyłóż papierem do pieczenia. Parówki przekrawamy wzdłuż (na głębokość 3/4), w nacięcia wkładamy żółty ser (pokrojony w paski lub starty na tarce). Wstawiamy

Alutka-Gotuje
Gulasz miodowy 350

Czas gotowania 1 hr Czas przygotowania 1 hr 15 min Marynata 4 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka majeranku 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki soli pieprz czarny Pozostałe składniki 700 g szynki wieprzowej bez kości 1 duża cebula 2 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe

Wędrówki po kuchni