Kotlet schabowy z przyprawami: curry, papryka słodka i ostra, majeranek, sól. Pieczarki smażone na maśle z solą, świeżo mielonym pieprzem i natką. Sałata ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem
JejKuchniabyło plastyczne, nie przypieczone. 2 Przygotowanie mięsa: Pierś z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami (u mnie: bazylia, oregano, papryka mielona słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany), dodać odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić pieczarki i smażyć
PysiaGotuje.plnaciowego marchewka puszka krojonych pomidorów 1/3 szklanki soczewicy czerwonej cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: sól, pieprz, 2 listki laurowe, ostra papryka Na patelni podgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy, siekamy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. W międzyczasie siekamy seler naciowy w plasterki, a marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach. Kiedy
Kolizje Smakówcebule 2-3 jajka 1 czerstwa bułka 4 ziela angielskie 3 liście laurowe 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki majeranku gałka muszkatołowa sól,pieprz, czerwona czubryca bądź czerwona papryka Mięso i boczek pokroić w kawałki,włożyć do garnka i zalać wodą.Włożyć ziele angielskie i liść laurowy i gotować na małym ogniu pod przykryciem,aż mięsko będzie miękkie. Wyjąć
Niespełnione zdolności kulinarnedodatkowo zagęszczać właśnie dzięki cebuli. Polecam! Składniki : * 2 cebule * 1 cebula czerwona * 2-3 ząbki czosnku * łyżka oleju rzepakowego * 2 plastry chudego mięsa wieprzowego np szynki * sól himalajska, papryka czerwona, pieprz do smaku * woda Przygotowanie : Mięso pokroić w paski. Przyprawić, Cebulę posiekać w piórka, przesmażyć razem z czosnkiem na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso, przesmażyć. Dolać wodę i gotować
Magiczne Życie Martyliści kapusty pekińskiej 2 średnie pomidory 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy Sos 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 łyżki keczupu sól, pieprz, curry, papryka słodka, odrobina cukru Sposób przygotowania Sos Składniki wymieszać na gładki sos. Sałatka Wszystkie składniki (z wyjątkiem sera i kukurydzy) myjemy i siekamy w kostkę, cebulkę w półplastry. Wsypujemy do miski
Mieszam w Garnkuprawdę niewiele roboty. Polecam. Składniki: - 1 kg ziemniaków - 3 łyżki oliwy z oliwek (można użyć 1 łyżki ostrej) - 2-3 łyżeczki czosnku granulowanego - 1 łyżeczka pieprzu - 2 łyżeczki papryki ostrej wędzonej - 2 łyżeczki soli Ziemniaki umyć i nie obierać. Pokroić na ćwiartki i umieścić na blaszce. Polać oliwą i posypać przyprawami. Dokładnie obtoczyć ziemniaki w przyprawach. Ziemniaki ułożyć skórką
CookYourselftyle samo plastrów wędliny (dość słonej) 8 plastrów żółtego sera serek typu Almette sól pieprz SOS: 100 ml śmietany 18 % 100 ml mleka 2 serki topione 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu sól Zaczynamy od sosu. Wszystkie składniki za wyjątkiem soli miksujemy na gładką masę. Próbujemy i dopiero doprawiamy, jeżeli
Kuchnia od dwojgacebula – 1 pomidor – pęczek pietruszki – 3 ząbki czosnku – 1 liść laurowy – 2 ziarna ziela angielskiego – 1 łyżeczka curry – po 1/2 łyżeczki: papryki słodkiej, chili, majeranku, oregano, lubczyku, bazylii – sól, pieprz Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy. Marchewki, por, seler i pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy na większe kawałki i gotujemy
Be Fit Be Strongfont:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 kg dyni (po obraniu) 5 ziemniaków 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy curry 1 łyżeczka imbiru w proszku 1 puszka mleka kokosowego Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać i też pokroić w kostkę
kulinarnyswiatdomikupić obok nieśmiertelnych frytek. Gorące, chrupiące z pieczarkami i serem. I takie lubię najbardziej do dziś, klasyczne bez udziwnień. Choć nie przeczę czasami je urozmaicam dodając np. szynkę, paprykę czy ogórki. Ale to już nie to samo, wersja podstawowa najlepsza. Polecam :) Składniki ( na 4 zapiekanki ) - 2 krótkie bagietki ( tzw. półbagietki ) - 20 dag pieczarek - 10-15 dag sera żółtego - olej Wykonanie
Kuchnia z widokiem na ogródpierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej. Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych posiłków
upichconadodajemy musztardę, przyprawy i majonez, wszystko mieszamy. Sałatkę nakładamy na półmisek i formujemy pisankę którą smarujemy po wierzchu majonezem. Dekorujemy pisankę groszkiem, marchewką i wyciętymi z szynki i papryki kwiatkami. Dekoracje robimy według uznania. Sałatkę obkładamy bukszpanem. Podajemy schłodzoną. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolichciałabym zaprosić na takie pyszne ziemniaczki . Składniki 10 sztuk średnich ziemniaków 2 łyżeczki kopru suszonego sól do smaku pieprz czarny do smaku szczypta papryki chilli 2 łyżki oleju Wykonanie Ziemniaki myjemy dokładnie , następnie owijamy w folię aluminiową każdego ziemniaka z osobna , i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni , i pieczemy
Mój Smaksezamem i groszkiem ptysiowym :) Składniki: 250g pieczarek 1 l bulionu warzywnego 100g serka śmietankowego 4 łyżki oleju sezamowego 4 łyżki sezamu Sól himalajska Pieprz czarny Czosnek granulowany Papryka chilli Groszek ptysiowy/grzanki Przygotowanie: Gotujemy bulion na małym ogniu. Na patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki z solą himalajską i olejem sezamowym. Podsmażone pieczarki miksujemy na gładki krem razem
Czarnawisienka