szklanka suchej ciecierzycy 2 łyżeczki sody 1 szklanka jasnej pasty tahini 3 łyżki soku z cytryny 3 ząbki czosnku sól do smaku lodowata woda opcjonalnie do podania: oliwa, słodka papryka WYKONANIE Dzień wcześniej ciecierzycę wsypać do dużego garnka, zalać zimną wodą i dodać łyżeczkę sody. Zostawić na noc. Na następny dzień wylać wodę, opłukać i ponownie zalać nową wodą. Dodać
Passions hobbies lifeplacki tortilli - - - > przepis 100 g tofu 2 łyżki skrobi kukurydzianej sałata pomidor pół czerwonej cebuli sos czosnkowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skrobię należy wymieszać z słodką i ostrą papryką i curry, przypraw dodajemy wedle uznania. Tofu kroimy w prostokąty i obtaczamy w przygotowanej mące. Smażymy na oliwie z oliwek na złoty kolor. Pomidory i cebulę kroimy. Na plackach układamy sałatę
Delusional TrineSkładniki: 3 zupki chińskie 1 opakowanie kabanosów 120 g 1 puszka groszku 1 słoik papryki marynowanej 4 ogórki marynowane sos czosnkowy Fanex majonez sałatkowy Fanex Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć do … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i kabanosów
czarrna od kuchniłopatka wieprzowa) 1 mała cebulka 1/2 łyżeczki tymianku 1 jajko 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju pieprz sól sól pieprz SOS: 2 łyżki ugotowanych ziemniaków 3 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu lub śmietany 1 łyżka musztardy ( u nas rosyjska
Kuchnia od dwojgazupa z soczewicą i pomidorami Potrzebujesz: 1 cebula 2 łyżki oleju 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 100g czerwonej soczewicy 800ml bulionu warzywnego sól i pieprz do smaku Karmelizowana cebula: 1 cebula 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chili 1 łyżka
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSKŁADNIKI: 100g ciecierzycy (suchej) 200g dynii dwa pomidory 100g ananasa 2 ząbki czosnku czerwona cebula przyprawy: curry, tandori masala, kurkuma, czerwona papryka, pieprz i sól WYKONANIE: Namoczoną cieciorkę gotujemy, do momentu w którym stanie się miękka. Dynię, cebulę oraz pomidory obieramy i kroimy w kosteczkę. Do garnka nalewamy niewielką ilość wody i dusimy w nim warzywa- w razie potrzeby
healthy dreamsparówek, 1/2 kg pieczarek, 1 duża cebula, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki mąki pszennej, 1/3 szklanki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie, natka pietruszki, olej do smażenia, 2 szklanki rosołu. Wykonanie: Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Cebulę obrać, pokroić
Z miłości do słodkościrazem ciut inna nie miałam akurat ryżu, ale miałam troszkę makaronu kolorowego..no i tak oto sałatka z makaronem i kurczakiem, dodatki w sumie mogą być dowolne..można dodać papryki, selera naciowego itp. kawałek wędzonego kurczaka 10 dkg makaronu pomidor 1 ogórek zielony 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku marchewka gotowana 1 duża cebula fioletowa ketc hup, majonez
Moje domowe kucharzeniemąki razowej 150 g siemienia lnianego mielonego 3 jajka 1 Łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 2 łyżki przyprawy gyros Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski ok 2 cm grubości. Do jednej miski wsypuję mąkę razową oraz mielone siemię
Gotowanie Patkiwieprzowego (lub wołowego) * 400g passaty pomidorowej LUB puszka pomidorów (zmiksowanych blenderem) * jedna średnia cebula * 1 duży ząbek czosnku * 2 łyżeczki suszonej bazyli * pół łyżki pieprzu, łyżeczka soli * 1/4 łyżeczki papryki słodkiej * makaron muszelki (lub spaghetti, świderki itd) Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, po czym przelewamy go wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i podsmażamy drobno posiekaną cebulkę
Klasyka GotowaniaSkładniki: 1/2 kg szynki pokrojonej w cienkie plasterki 5 jajek 1 opakowanie serka kanapkowego śmietankowego 1/2 papryki 2 łyżki chrzanu Fanex sól Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć … Czytaj dalej Roladki z farszem chrzanowym
czarrna od kuchnirówno się ugotują i podpieką. Użyłam boczku pokrojonego w bardzo cienkie plasterki - dobrze się trzymał i nie wymagał wykałaczek. Jeżeli lubicie ostre smaki, można przed podaniem posypać ziemniaki np. papryką. Bardzo polecam! składniki 3 spore czerwone ziemniaki 6 cienkich plasterków wędzonego, surowego boczku ok 40 g sera (gouda, cheddar), startego prażona cebulka przygotowanie Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach
Stare Garyroli głównej: Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Śledzie w sosie musztardowym Czas przygotowania: 30 minut + czas marynowania Składniki
Kulinarne przygody Gatityłodyżki. W małym garnuszku zagotować wodę i wrzucić do niej kwiatki kalafiora. Doprawić solą i gotować 2 minuty. Odcedzić kalafior. W misce wymieszać mięso, pieczarki, por, kalafior. Dodać keczup, paprykę słodką,vegetę, chilli, pieprz, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, jajka, posiekany świeży koperek. Trzeba wszystko dokładnie wymieszać i dobrze doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać dosyć dużo oleju, rozgrzać mocno
Kuchnia PokoleńSkładniki na blaszkę 28x19cm: Warstwa mięsna: 1 kg mięsa rosołowego 3 ugotowane marchewki (u mnie też z rosołu) 1 żółtko 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka czerwona słodka do smaku Warstwa szpinakowa: 150g świeżego szpinaku baby 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego Masa serowa: 250g mascarpone 300g białego sera
Kuchnia w czekoladzie