papryka - 32566 przepisów (strona:1280/2172)

SZYBKI ZIELONY MAKARON Z MIĘSEM 152

indyka 250 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy:sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czubricy czerwonej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej Olej do smażenia np. Rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Ja użyłam makaronu ze szpinakiem. Na rozgrzanąpatelnię wlewam olej, a następnie wkładam mięso mielone. Smażę

Gotowanie Patki
Paszteciki z marchewki z chrzanem 142

pokrojone w piórka i podsmażone na patelni 2 ząbki czosnku przciśnięte przez praskę 5 łyżek kaszy manny lub kaszki kukurydzianej 3 surowe jajka po pół łyżeczki zmielonych kurkumy, curry, papryki i pieprzu odrobina soli   4 łyżki pestek dyni puszka groszku czarnuszka lub gorczyca brązowa do dekoracji kilka łyżeczek chrzanu ze słoika do dekoracji   Jak przygotować pasztet z marchewki

Ugotowane pozamiatane
Potrawka z kurczakiem i kaszą bulgur 279

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 20 dkg pieczarek 1 cebula 250 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz curry słodka i ostra papryka czubrica czerwona 1 szklanka kaszy … Czytaj dalej Potrawka z kurczakiem i kaszą bulgur

czarrna od kuchni
Pizza carbonara 228

Składniki ciasto: 300g mąki 1/2 szklanki ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 1-2 łyżek oliwy z oliwek łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 1/2 … Czytaj dalej Pizza carbonara

czarrna od kuchni
KARKÓWKA DŁUGO PIECZONA W SŁODKO-WINNEJ MARYNACIE 204

karkówki 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki ketchupu 3-4 łyżki dobrego oleju 2 łyżki octu winnego suszony lub świeży rozmaryn 1/3 łyżeczki papryki wędzonej  sól himalajska lub morska, świeżo zmielony pieprz woda Przygotowanie Mięso dokładnie umyjcie i osuszcie. Natrzyjcie dobrze solą i świeżo zmielonym pieprzem. Cebule obierzcie i pokrójcie na plastry, czosnek lekko rozgniećcie

OliveandThyme
Powitalne ciasto orzechowe z czekoladowym kremem z awokado 159

kakao około pół szklanki cukru kokosowego lub syrop klonowy do smaku 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii pół łyżeczki soku z cytryny duża szczypta cynamonu, odrobina imbiru, kardamonu i ostrej papryki Miąższ z awokado umieścić z pozostałymi składnikami w naczyniu, całość dokładnie zmiksować blenderem na gładki krem. W razie potrzeby dodać więcej kakao lub substancji słodzącej, dostosowując smak do własnych upodobań

Even Better Food
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 212

fasoli (odsączonej z zalewy i przepłukanej na sicie) lub około 250g ugotowanej czerwonej fasoli 1 średnie jajko szalotka lub 3 łyżki posiekanego szczypiorku albo ćwierć cebuli pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku około pół łyżeczki soli, pieprz niewielka ilość masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia Do naczynia przełożyć przepłukaną czerwoną fasolę, zmiksować blenderem. Dodać mocno odciśniętego z zalewy tuńczyka

Even Better Food
Orientalne kotlety z komosy ryżowej i batata z miętowym sosem jogurtowym 201

świeżej kolendry sól i przyprawy: 1-2 łyżeczki mielonego kuminu, po 1 łyżeczce imbiru, mielonej kolendry, 2/3 łyżeczki cynamonu, po 1/2 łyżeczki kurkumy, kardamonu, nasion gorczycy, pieprz i ostra papryka do smaku odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia papieru do pieczenia oraz dłoni przed formowaniem kotletów Wodę zagotować wraz z 1/2 łyżeczki soli. Komosę przełożyć na sito o bardzo drobnych oczkach

Even Better Food
Hummus – podstawowy przepis 230

masę. Jeśli hummus jest zbyt gęsty i źle się miksuje, możemy dodać nieco zalewy lub wody z gotowania. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy skropione oliwą i posypane papryką. Doskonale nadaje się do kanapek, sprawdzi się idealnie jako dip do przekąsek. Smakuje równie wyśmienicie jako dodatek do mięs. Smacznego

MarcinChef
Pieczeń z selera - wegateriańska 234

marchew 50 dag pieczarek 3 jajka 3 średnie cebule, w tym jedna czerwona 10 łyżek kaszki kukurydzianej 3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz czarny i ziołowy majeranek gałka muszkatołowa papryka ostra mielona Przygotowanie : Pieczarki drobno pokroić, przesmażyć na łyżce masła klarowanego do momentu aż odparuje z nich sok Seler, cebule i marchew zetrzeć np. w mikserze i krótko gotować

Proste Potrawy
Kolorowe kwadraciki z ciasta francuskiego 224

mamy w lodowce :) Są świetne - gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście gdyż ich przygotowanie trwa dosłownie kilka chwil. 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup ser tarty mozzarella  czerwona cebula kolorowe papryki: czerwona, żółta, pomarańczowa czarne oliwki cukinia ziarna słonecznika zioła prowansalskie Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce, całość smarujemy ketchupem i posypujemy mozzarellą. Następnie, za pomocą noża lub noża do pizzy kroimy

Taste Therapy
Tarta z burakami i serem feta. 163

soli    Składniki na nadzienie; 2  ugotowane buraki ćwikłowe garść szpinaku 1 ząbek czosnku 20 dag szynki pieczonej  15 dag sera feta sól, pieprz , słodka czerwona papryka do smaku 3 jajka 350 ml śmietany 18% 1 łyżka masła   Przygotowanie; Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Wykładamy dno i boki  formy na tarte o średnicy 28cm i wkładamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Wieprzowina w piwie z glazurowaną marchewką 154

Składniki 1 kg schabu b/k cebula butelka jasnego piwa sól, pieprz ostra, słodka, wędzona papryka estragon, lubczyk, rozmaryn, tymianek 3-4 ząbki czosnku 2-4 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego  2-3 średnie marchewki łyżka miodu ok 100 ml bulionu lub wody Przygotowanie Mięso opłukać i porządnie wysuszyć. Pokroić w kostkę i przyprawić ( tak na oko i według

Gaździnka warzy