Składniki: masło orzechowe (3 łyżki) woda (1/2 szklanki) sos sojowy ciemny (2 łyżki) sok z cytryny (2 łyżki) ząbek czosnku (1 szt.) papryka ostra Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka. Podgrzewamy ciągle mieszając. W razie potrzeby dodajemy trochę wody
Weganka gotujeSerka Wiejskiego Piątnica 150 g krótkiego makaronu, np. świderki 100 g tuńczyka w oleju 2 małe pomidory 50 g selera naciowego 50 g zielonego groszku 1 zielona papryka oliwki, sok z cytryny, oliwa z oliwek. Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z nadmiaru oleju. Do głębokiego naczynia wsypujemy ostudzony makaron, tuńczyka, pokrojone warzywa
WojnaNaSmaki.plMój poniedziałkowy obiadek :) Składniki (2 porcje): puszka pomidorów słoiczek koncentratu pomidorowego 250ml mleka kokosowego około 300g piersi z kurczaka sól. pieprz, chilli, słodka i ostra papryka, imbir, kurkuma jako dodatek ryż brązowy Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach i odstawiamy do lodówki na około 30 minut mięso smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni kiedy kurczak nie będzie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćheight: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : Ocean tuńczyka : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki fasoli czerwonej 2 świeże papryki chilli -posiekane drobniutko mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki korniszony ( niezbyt duże , muszą być twarde )- drobniutko posiekane mała puszka
Ogrodnik w podróżyzostały zjedzone wszystkie jakie zrobiłam . Składniki 2 bagietki ( bądź małe długie bułeczki 6 sztuk ) pęczek szczypioru 2 łyżki masła ( dobrej jakości ) ząbek czosnku 1 papryka 2 szt kabanosa 10 pieczarek 20 dag sera ( twardego ) sól pierz Wykonanie Do miski przekładam nasze masło , posiekany szczypior , czosnek , doprawiam do smaku solą pieprzem
Mój Smakstole na sylwestra, a dziś króluje jako obiadowe danie. Składniki (na 15 szt): 500 g piersi z kurczaka 4 jajka 400 g kukurydzy konserwowej 100 g cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka curry 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 1 pęczek
Menu ZdrowiaSkładniki: 1 łyżeczka soli 1/2 kostki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki cukru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej 6 szklanek wody 1 kg szydełek z kurczaka 2 duże cebule 2 szklanki ryżu 2 spore marchewki Sposób przygotowania: Na blachę lub naczynie żaroodporne rozsypać surowy ryż na to położyć skrzydełka lub udka
Menu ZdrowiaSkładniki (3 porcje): 600 g mięsa mielonego z wołowiny 2 jaja ½ szklanki bułki tartej natka pietruszki rukola 1 łyżka sproszkowanej ostrej papryki 1 średnia cebula 300 ml jogurtu naturalnego 8 suszonych pomidorów (w oliwie) garść czarnych oliwek ½ garści kaparów z zalewy 1 ząbek czosnku pęczek kolendry 1 papryczka chili sól pieprz Sposób wykonania: Siekamy natkę pietruszki i rozmaryn
Menu Zdrowiatrawy pszenicznej można mieszać wyciśniętym sokiem z marchwi, selera, liści selera, buraków rzepy, kalarepy, kapusty papryki czy ogórków. Kwasy owocowe mogłyby zniszczyć cenny chlorofil dlatego do mieszania z sokiem z trawy pszenicznej najlepiej nadają się soki owocowe z dojrzałych owoców o małej zawartości kwasu. Godne polecenia są: jabłko, gruszka, mango, papaja lub ananas ze świeżymi
Menu Zdrowiaidealne połączenie, któremu nie można się oprzeć. Danie świetnie sprawdza się w upalne dni, ponieważ chłodzi i jest bardzo lekkostrawna. Składniki (4 porcje): 500 g pomidorów 1 ogórek 2 papryki
Menu Zdrowiaboczek upieczony Hańderek oliwki ser pleśniowy papryka daktyle ser długo dojrzewający sezam czarny i biały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na cienkie i grube plastry , w cienkie owijamy daktyle i spinamy wykałaczką. Panierujemy w jajku i tartej bułce a potem szybko smażymy na złoty kolor obracając. Sery i boczek kroimy w kostki lub wycinamy foremkami
Gotowanie jest łatweWami. Składniki : opakowanie ciasta "Pizza al Gusto" 2/3 puszki czerwonej fasoli kawałek boczku 500 gr pieczarek 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chilli łyżka masła pół łyżeczki papryki wędzonej olej rzepakowy parmezan lub chedar sól pieprz Przygotowanie : Opis i wizualizacja na poniższym filmie
Mechanik w kuchni