ogórki - 26028 przepisów (strona:1287/1736)

Sałatka grecka 97

Sałatka grecka ze świeżych warzyw, oliwek i fety to idealny pomysł na lekką przekąskę w ciągu dnia. Składniki ser feta ogórek 3 pomidory papryka czerwona i zielona czarne oliwki cebula sałata zielona Sos : 1/4 szkl. oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny pęczek pietruszki ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie Wszystkie składniki pokroić i przełożyć do salaterki. Składniki

Wasze Przepisy
smaczne kotlety ziemniaczano-twarogowe z sosem czosnkowym... 131

sztuki średnie, olej rzepakowy 6 łyżek, majeranek 3 łyżki, kucharek 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba sos czosnkowy: ząbki czosnku 4 sztuki duże, ogórek zielony 1 średni, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, jogurt gęsty 380 gram koperek 1/2 pęczka, szczypiorek 1/2 pęczka Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać i jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z batatów i komosy ryżowej 100

też jest bardzo popularnym elementem wielu diet. Kotlety z batatów i komosy ryżowej podać możecie same bądź z dodatkiem sałatki. Prostą sałatkę zrobicie łącząc ze sobą zieloną sałatę z ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem i dressingiem np. bazyliowym . Kotlety są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku i jak dla mnie nie ma potrzeby podawania ich z jakimkolwiek sosem. Znajdziesz mnie

MeCooks
Tortilla z pastą jajeczną – pyszny pomysł na śniadanie lub imprezę 183

łyżeczka soli   Pasta: 5 jajek 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz   Dodatkowo: 50 g kiełek rzodkiewki, można też dodać rukolę, szynkę, ogórka itd.   Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy olej, sól i wodę. Ręką, albo za pomocą robota z hakiem wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto nakrywamy folią

e-PrzepisyKulinarne
Fava - pikantne puree z grochu 116

fava  i oliwa z oliwek to tandem idealny. Takie puree z grochu podaje się jako przystawkę, pastę do kanapek, sos do sałatek i nie tylko. Do tego pomidor, ogórek, bazylia lub inny prosty dodatek i pyszny posiłek gotowy. Groch to prawdziwa skarbnica wszelakiego dobra. Żółty groch łuskany to błonnik, białko, żelazo, potas, magnez, fosfor, witaminy z grupy

Dieta moja pasja
Ludzie, jedzcie zielone! 79

być nudne i niesmaczne. Oto lista moich ulubionych zielonych roślin, które warto jeść: Brokuł, sałaty (masłowa, rzymska i inne), kapusty (jarmuż, rukola, rukiew wodna, pekińska i inne), brukselka, cukinia, ogórek, groszek, cykoria, natka pietruszki, szczypiorek i zielona cebula, por, rzeżucha i świeże zioła, szpinak, botwina, zielona papryka, zielona fasola oraz zielony kalafior. Do tego mamy przecież przepyszne zielone owoce: Zielone

Fleksitarianizm.pl
Mięsne smarowidło do chleba 203

zemści się to na jakości końcowego produktu. Smarowidło na kanapki do słoika najlepiej smakuje po wyjęciu z lodówki, kiedy „złapie” nieco temperatury pokojowej. Idealny dodatek to niezastąpiony ogórek kiszony lub korniszon oraz cebulka. Smarowidło do chleba w słoiku spokojnie przetrwa w lodówce ok 2 tygodni. Jeśli chcemy trzymać dłużej, należy pastę poddać tyndalizacji. U nas jednak mięso

Kuchnia Na Wypasie
Pasta z wędzonego łososia 102

zarówno na co dzień jak i od święta. Pasta przygotowana jest z wędzonego łososia, ugotowanych na twardo, cebuli oraz delikatnego, kremowego serka Philadelphia. Świetnie smakuje z czerwoną cebulką i ogórkiem kiszonym. Polecam :) Składniki: 1 średnia cebula, 200 g łososia wędzonego, 3 jajka, 200 g serka Philadelphia. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę

Świat Domowej Kuchni
Smalec ze skwarkami 113

doświadczenie Ja osobiście smalec lub też “tłuste” (bo tak często na smalec mówi się na Śląsku) uwielbiam jeść na świeżym chlebie lub bagietce posypane solą, ewentualnie z ogórkiem kiszonym pokrojonym w plasterki. Oprócz tradycyjnej formy kanapek, smalec wykorzystać można też do przygotowania wielu dań. Sama używam go do podsmażenia mięsa na gulasz, leczo czy żurku. Zastępuję nim też

Gotujemywdomu.pl
Sałatka z kozim serem 107

którą można podać w towarzystwie hiszpańskich wędlin, kabanosów, na śniadanie, na imprezę, kiedy odwiedzi ktoś niespodziewany! Składniki: - sałata lodowa poszarpana na kawałki - pyszne , słodkie pomidory, u mnie zazwyczaj malinówki - ogórek świeży -ser kozi, może być miękki - mnóstwo bazylii, natki pietruszki - zielone oliwki - czarnuszka, słonecznik - sól do smaku, pieprz, oliwa z oliwek, glassa balsamiczna z octem balsamicznym z Modeny

Z Kuchni Do Kuchni
Woda - niezbędnik prawidłowego funkcjonowania organizmu 114

produktów o największej zawartości wody należą oczywiście świeże owoce i warzywa. Są doskonałym źródłem nie tylko wody, ale również wielu witamin, minerałów, enzymów i przeciwutleniaczy. Do tej grupy należą: ogórek, rzodkiewka, pomidor, seler naciowy, truskawka, arbuz, papryka, kalafior, brokuły, pomarańcze, szpinak, ananas, maliny, marchew, jagody. Magnez, potas, wapń i sód - składniki wspomagające wchłanianie wody Potas odpowiada za wchłanianie się wody

zdrowo i aktywnie
Woda - niezbędnik prawidłowego funkcjonowania organizmu 112

produktów o największej zawartości wody należą oczywiście świeże owoce i warzywa. Są doskonałym źródłem nie tylko wody, ale również wielu witamin, minerałów, enzymów i przeciwutleniaczy. Do tej grupy należą: ogórek, rzodkiewka, pomidor, seler naciowy, truskawka, arbuz, papryka, kalafior, brokuły, pomarańcze, szpinak, ananas, maliny, marchew, jagody. Magnez, potas, wapń i sód - składniki wspomagające wchłanianie wody Potas odpowiada za wchłanianie się wody

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pasztet z warzyw 103

aromatycznych przypraw i czosnku to świetna i całoroczna propozycja na dodatek do śniadań lub kolacji. Pasztet wychodzi soczysty i miękki w środku. Podasz go na kanapce z dodatkiem świeżego ogórka, pomidora, papryki lub warzyw konserwowych. Jest błyskawiczny w przygotowaniu, ponieważ zrobiony z włoszczyzny mrożonej. Nie potrzebujesz także maszynki do mielenia, wystarczy blender, w którym zmiksujesz wszystkie połączone składniki. SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Placki na zakwasie z błonnikiem jabłkowym 96

Z nadmiaru zakwasu powstają takie pomysły jak usmażenie tych placków i podanie ich z przepyszną i aromatyczną salsą. Jak dokarmiam zakwasy to zawsze mam nadmiar i

Moje Małe Czarowanie
Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? 100

chrupiącą sałatą lodową i świeżymi warzywami. Do tego słodki sos miodowo – musztardowy. Sałatka grillowa z chrupiącym kalafiorem Szybka sałatka do dań z grilla. Chrupiący kalafior, słodki pomidor, soczysty ogórek. Lekka sałatka z kapustą pekińską, polana sosem greckim. Artykuł Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad

ProstePesto.pl