miejscach jadam dania rybne - jakoś nie przekonuje mnie zmielona ryba w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego też jakiś czas temu zrobiłam swojego pierwszego fish burgera - wyszedł doskonały. Fish burger 30 minut dla 2 osób Składniki 2 kostki rybne z mintaja lub innej białej ryby 1 jajko kilka łyżek mąki kilka łyżek bułki tartej
sierotka maRysia w kuchniSauté jest to metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym. Ja dodałam jeszcze odrobinę mąki, a następnie dopiekłam w piekarniku. Składniki: 1 kg pstrąga 8 dag tłuszczu 1 cytryna
Tradycyjna Kuchniatalerz, dodajemy do niej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem a następnie układamy na talerzu z mąką. Wciskamy rybę lekko w panierkę, tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki. Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy
Miód i pieprzKocham ryby i staram się przygotowywać jak najbardziej urozmaicone dania, szerokim łukiem omijając rybę smażoną w panierce. Poszukując kolejnego przepisu trafiłam na TEN. Bardzo smaczne i delikatne pulpeciki ugotowane na parze. Polecam! Składniki: 500 g filetów dorsza 1 jajko mały koncentrat pomidorowy łyżka natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku łyżka bułki tartej Wykonanie
Pasja SmakuPomysł na taką rybę..a dokładniej panierkę z dodatkiem kurkumy i curry podpatrzyłam tutaj. 80 dag filetów 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej Filety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć w niej kawałki ryby. Smażyć
Moje domowe kucharzenieRyby to bardzo ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu
Kuchnia BeatyTym razem ryba, zdrowa z mnóstwem kwasów omega 3 zdrowych i tak potrzebnych dla zdrowia organizmu. Ryby jadamy często nawet trzy razy w tygodniu bo
Moje Małe CzarowanieJeśli znudziła wam się ryba smażona w panierce z bułki tartej, polecam wypróbowanie tego ciasta do panierowania. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej łyżka majonezu 2 łyżki mleka sok i skórka otarta z połówki cytryny sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety rybne posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy(...)jajka, dodajemy obie mąki, majonez, cytrynę i mleko. Mieszamy. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu
e-PrzepisyKulinarneRyba po grecku w wersji odchudzonej, gdyż rybę pieczemy bez panierki w piekarniku, a nie smażymy. Równie pyszna co tradycyjna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to jedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka(...)cebula 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy (lub oleju) Przygotowanie Rybę kroimy na paseczki grubości ok 5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy ją w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 C przez 20 minut. Cebulę i por siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy starte na tarce pozostałe
e-PrzepisyKulinarneDorsz pod chrustem to pyszna, delikatna ryba z chrupiącą panierką. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu, albo dopadło Was tak jak i mnie zapalenie oskrzeli i najzwyczajniej na Świecie nie macie siły ani ochoty na wymyślenie czegoś szybkiego i jednocześnie smacznego na obiad -polecam ten przepis. Do tego dania można użyć dowolnej, ulubionej rybki. U mnie akurat wypadło na dorsza(...)którego uwielbiam ze względu na pyszne delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust
Pieguskowa Kuchniażadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek pieprz ziołowy sól olej rzepakowy do smażenia Na panierkę: 1 jajko mąka bułka tarta Rybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie, na środku, wzdłuż dorsza, przesunąć palcem w miejscu ości, przekroić w tym miejscu rybę... ... i powyciągać wszystkie(...)będzie, ponieważ dorsz po prostu ma ich niewiele, ale będą na tyle wyczuwalne (są spore), że łatwo się je usunie Rybę polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem oraz przyprawić tymiankiem Teraz panierka: w kolejności najpierw mąka... Ja dorsza musiałam pokroić w kawałki, ponieważ był na tak duży, że nie zmieściłby mi się na patelnię :) ... potem jajko
Szczęśliwa kuchniawersję panierowaną w mące, jajku i bułce tartej, prawda? Właśnie bułkę zastąpiłam płatkami drożdżowymi i dzięki temu ryba zyskała nowego smaku oraz zdrowszą panierkę, która jest bardziej delikatniejsza i odrobinkę jakby soczysta. Naprawdę pycha! Koniecznie spróbujcie. 3 filety ulubionej ryby (tu użyłam mintaja) pieprz cytrynowy (może być zwykły + sok z cytryny) sól Panierka: mąka pszenna (w przypadku diety bezglutenowej
Di gotujedodaję. Taka jest najlepsza. I taką się zajadamy nie tylko na Wigilię ale i w święta- zimna najlepsza ! Składniki: 1 kg filetu z morszczuka- może być inna ryba mąka do panierki olej do smażenia 5 marchwi 3 cebule słoiczek koncentratu pomidorowego sól,cukier do smaku 3/4 szkl wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Filet z morszczuka oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy(...)dokładnie mieszamy żeby dobrze rozprowadził się na warzywach. Doprawiaqmy do smaku solą i cukrem - musi być delikatnie słodkie. Do dużej salaterki wykładamy porcję sosu z warzywami , na to warstwę ryby, przykrywamy znów warzywami, następnie znów ryba...i tak do wykończenia dania. Wierzchnia warstwa musi być sos. Odstawiamy do lodówki na min. noc. Wtedy podajemy
Z Majeczką w kuchniolej do smażenia Panierka – 2 łyżki mąki pszennej – 2 jajka – 2 łyżki majonezu Farsz – 2 cebule – 1 puszka ananasa w lekkiej zalewie – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – natka pietruszki – 4 łyżki oleju – sól, pieprz cytrynowy do smaku Wykonanie: – Rybę(...)pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. – Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. – Kawałki ryby maczać w mokrej panierce i smażyć na oleju na rumiano. Farsz – Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, posolić, dusić na słabym
To co kochamlodówki na co najmniej godzinę aby ryba przeszła przyprawami *** *** Do woreczka wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą, mieszamy. Następnie wkładamy po kawałku karpia do woreczka i potrząsamy aby rybę dobrze pokryć panierką *** *** Na patelni roztapiamy masło i dodajemy olej. Karpia smażymy na rumiano na średnim ogniu po obydwu stronach *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Karp smażony pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemzłocistą panierką znajdziemy prawdziwą rybę a ich przygotowanie jest banalnie proste. 500g filetów rybnych bez skóry 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mąki 3 jajka sól, pieprz olej 1. Filety kroimy w cienkie paski. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy z mąką, jajka rozbijamy i mieszamy widelcem. 2. Kawałki ryby maczamy w jajku
Szefowa kuchniformę – jeśli trzeba wydłużcie czas pieczenia. Jeśli już sztywne i gotowe – grzanie wyłączamy i zostawiamy je w piekarniku do ostygnięcia, na czas przygotowania nadzienia. Tacos z białą rybą w chrupkiej panierce, miksem sałat, sosem majonezowo-paprykowo-limonkowym i salsą z awokado na blogu już w piątek! SKŁADNIKI na 12 tacos 200g mąki typ 550-650 + ½ szklanki do podsypywania 100g
Karo in the Kitchenponieważ jest zdrowa i trzeba jej dużo jeść :) Mintaj pieczony w folii pozwala na zachowanie pełni smaku i aromatu, a co ważniejsze nie zawiera tuczącej panierki. Dodatkiem do ryby będą brokuły i pieczone ziemniaki. Składniki na 1 porcję: mrożona polędwica z mintaja - 1 filet 80 2 małe ziemniaki kilka różyczek brokuła 1 ząbek czosnku olej
Alutka-Gotujebezmięsne potrawy. Ba! Nawet myśleli, że mięso jest w quesadilli i moich burgerach ;) Myślę, że to wystarczająca rekomendacja dla tego przepisu. Spróbuj także: burgery z bakłażanem w orzechowej panierce pity z rybą i surówką po marokańsku burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną cebulką Kotlety z ciecierzycy i pieczonej marchewki to przepis uniwersalny, który robiłam już w różnych wersjach smakowych
Chilli Czosnek i Oliwawiedzie prym na wigilijnym stole. Często jednak spora jejczęść zostaje. Co z nią zrobić? Najlepiej zamrozić (o ile nie kupiliśmy ryby mrożonej- wówczas nie możemy) lub zamarynować w occie. Polecam tą drugą opcję, ponieważ zamrożona ryba (np. w panierce) zmienia smak ze względu na pochłonięcie wody. 14. Mrozimy wędliny Mięso, wędliny, kiełbasy możemy również śmiało zamrozić. UWAGA: nie mrozimy
Tradycyjna KuchniaPrzy piątku na obiad u mnie będzie rybka. Często przyrządzam filety, najbardziej ze względu na dzieciaki, które taką ,,rybę" lubią najbardziej. Panierka kukurydziana fajnie zmienia smak tradycyjnej rybki, spróbujcie Składniki: 500 g filetu z mintaja lub miruny- może być inna sól, pieprz cytrynowy 2 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka Wykonanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem cytrynowym
Z Majeczką w kuchniĆwikła pierożki uszka Barszczyk Piernik Biszkopty bałwanki Pierniczki Ryby: mintaj w panierce
prawdziwe jedzenieCorner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba smażona w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerlubię ryb w klasycznej panierce , gdyż według mnie są ciężkie i tracą swój smak. Filet z dorsza na puree z awokado jest pysznym i lekkim daniem, smaki przenikają się nawzajem. Składniki: (na 2 porcje) 2 kawałki fileta z dorsza 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka szałwii 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz 1 łyżka masła na puree: 1 awokado
Symfonia smakowawypatroszonych śledzi 3 łyżki mąki 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Śledzie umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz. Rybę obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju. Proste, klasyczne i smaczne danie
O kuchni z uczuciemróżnymi jej gatunkami. Ostatnio mieliśmy sandacza i pstrąga tęczowego, teraz przygotowałam karpia. Ważne w tym procesie przygotowywania jest to, by ryba była smażona bez panierki i najlepiej na tłuszczu, który nie pozostawia żadnego posmaku. Kiedyś smażyłam ryby do octu na oleju ale odkąd ponad rok temu odkryłam olej kokosowy ( bezwonny) nie wyobrażam sobie smażenia ryby na innym
Smaczne Zdrowe