panierka do ryby - 500 przepisów (strona:9/34)

Fish Burger 191

miejscach jadam dania rybne - jakoś nie przekonuje mnie zmielona ryba w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego też jakiś czas temu zrobiłam swojego pierwszego fish burgera - wyszedł doskonały. Fish burger 30 minut dla 2 osób Składniki 2 kostki rybne z mintaja lub innej białej ryby 1 jajko kilka łyżek mąki kilka łyżek bułki tartej

sierotka maRysia w kuchni
Pstrąg smażony sauté 136

Sauté jest to metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym. Ja dodałam jeszcze odrobinę mąki, a następnie dopiekłam w piekarniku. Składniki: 1 kg pstrąga 8 dag tłuszczu 1 cytryna

Tradycyjna Kuchnia
najprostsza smażona ryba z patelni 150

talerz, dodajemy do niej szczyptę soli i pieprzu, całość mieszamy dłońmi. Rybę wyjmujemy z lodówki, osuszamy ją dokładnie papierowym ręcznikiem a następnie układamy na talerzu z mąką. Wciskamy rybę lekko w panierkę, tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki.  Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy

Miód i pieprz
Pomidorowe pulpeciki rybne 156

Kocham ryby i staram się przygotowywać jak najbardziej urozmaicone dania, szerokim łukiem omijając rybę smażoną w panierce. Poszukując kolejnego przepisu trafiłam na TEN. Bardzo smaczne i delikatne pulpeciki ugotowane na parze. Polecam! Składniki:  500 g filetów dorsza 1 jajko mały koncentrat pomidorowy łyżka natki pietruszki łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku łyżka bułki tartej Wykonanie

Pasja Smaku
Irańska ryba smażona 183

Pomysł na taką rybę..a dokładniej panierkę z dodatkiem kurkumy i curry podpatrzyłam tutaj. 80 dag filetów 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczki ostrej papryki  1 łyżeczka curry  1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu olej Filety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć w niej kawałki ryby. Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Pasta jajeczna z makrelą. 145

Ryby to bardzo ważny, zdrowy składnik diety- dorsz w chrupiącej panierce, pyszne śledziki czy ryby w zalewie-kto ich nie lubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu

Kuchnia Beaty
Nuggetsy z łososia 160

Tym razem ryba, zdrowa z mnóstwem kwasów omega 3 zdrowych i tak potrzebnych dla zdrowia organizmu. Ryby jadamy często nawet trzy razy w tygodniu bo

Moje Małe Czarowanie
Ryba w cieście majonezowo-cytrynowym 231

Jeśli znudziła wam się ryba smażona w panierce z bułki tartej, polecam wypróbowanie tego ciasta do panierowania. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej łyżka majonezu 2 łyżki mleka sok i skórka otarta z połówki cytryny sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety rybne posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy(...)jajka, dodajemy obie mąki, majonez, cytrynę i mleko. Mieszamy. Rybę panierujemy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

e-PrzepisyKulinarne
Dietetyczna ryba po grecku (139 kcal) 352

Ryba po grecku w wersji odchudzonej, gdyż rybę pieczemy bez panierki w piekarniku, a nie smażymy. Równie pyszna co tradycyjna. Jeśli całość podzielimy na 6 porcji, to jedna będzie miała 139 kcal, natomiast w 100 g potrawy jest 60 kcal. Składniki: 0,5 kg filetów rybnych (dałam mirunę) sok z połówki cytryny por 3 marchewki pół średniego selera duża pietruszka(...)cebula 250 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy (lub oleju) Przygotowanie Rybę kroimy na paseczki grubości ok 5 cm, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy ją w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 250 C przez 20 minut. Cebulę i por siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy starte na tarce pozostałe

e-PrzepisyKulinarne
Dorsz pod chrustem 130

Dorsz pod chrustem to pyszna, delikatna ryba z chrupiącą panierką. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu, albo dopadło Was tak jak i mnie zapalenie oskrzeli i najzwyczajniej na Świecie nie macie siły ani ochoty na wymyślenie czegoś szybkiego i jednocześnie smacznego na obiad -polecam ten przepis. Do tego dania można użyć dowolnej, ulubionej rybki. U mnie akurat wypadło na dorsza(...)którego uwielbiam ze względu na pyszne delikatne białe mięso :). Dorsz pod chrustem filety z dorsza 5 kromek chleba tostowego 60 g masła natka pietruszki musztarda sól, pieprz Rybę przyprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą. Pieczywo tostowe zmiksować w blenderze wraz z natką pietruszki i masłem. Wyłożyć na rybę i wstawić na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (chrust

Pieguskowa Kuchnia
Najprostszy na świecie dorsz w panierce 235

żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek pieprz ziołowy  sól olej rzepakowy do smażenia Na panierkę: 1 jajko mąka bułka tarta Rybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie, na środku, wzdłuż dorsza, przesunąć palcem w miejscu ości, przekroić w tym miejscu rybę... ... i powyciągać wszystkie(...)będzie, ponieważ dorsz po prostu ma ich niewiele, ale będą na tyle wyczuwalne (są spore), że łatwo się je usunie Rybę polać sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem oraz przyprawić tymiankiem Teraz panierka: w kolejności najpierw mąka... Ja dorsza musiałam pokroić w kawałki, ponieważ był na tak duży, że nie zmieściłby mi się na patelnię :) ... potem jajko

Szczęśliwa kuchnia
Ryba panierowana w płatkach drożdżowych 131

wersję panierowaną w mące, jajku i bułce tartej, prawda? Właśnie bułkę zastąpiłam płatkami drożdżowymi i dzięki temu ryba zyskała nowego smaku oraz zdrowszą panierkę, która jest bardziej delikatniejsza i odrobinkę jakby soczysta. Naprawdę pycha! Koniecznie spróbujcie. 3 filety ulubionej ryby (tu użyłam mintaja) pieprz cytrynowy (może być zwykły + sok z cytryny) sól Panierka: mąka pszenna (w przypadku diety bezglutenowej

Di gotuje
RYBA PO GRECKU 10727

dodaję. Taka jest najlepsza. I taką się zajadamy nie tylko na Wigilię ale i w święta- zimna najlepsza !   Składniki: 1 kg filetu z morszczuka- może być inna ryba mąka do panierki olej do smażenia 5 marchwi 3 cebule słoiczek koncentratu pomidorowego sól,cukier do smaku 3/4 szkl wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Filet z morszczuka oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy(...)dokładnie mieszamy żeby dobrze rozprowadził się na warzywach. Doprawiaqmy do smaku solą i cukrem - musi być delikatnie słodkie. Do dużej salaterki wykładamy porcję sosu z warzywami , na to warstwę ryby, przykrywamy znów warzywami, następnie znów ryba...i tak do wykończenia dania. Wierzchnia warstwa musi być sos. Odstawiamy do lodówki na min. noc. Wtedy podajemy

Z Majeczką w kuchni
Ryba pod pierzynką ananasowo-cebulową 294

olej do smażenia Panierka – 2 łyżki mąki pszennej – 2 jajka – 2 łyżki majonezu Farsz – 2 cebule – 1 puszka ananasa w lekkiej zalewie – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – natka pietruszki – 4 łyżki oleju – sól, pieprz cytrynowy do smaku   Wykonanie: – Rybę(...)pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. – Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. – Kawałki ryby maczać w mokrej panierce i smażyć na oleju na rumiano. Farsz – Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, posolić, dusić na słabym

To co kocham
Karp smażony 178

lodówki na co najmniej godzinę aby ryba przeszła przyprawami *** *** Do woreczka wsypujemy mąkę oraz bułkę tartą, mieszamy. Następnie wkładamy po kawałku karpia do woreczka i potrząsamy aby rybę dobrze pokryć panierką *** *** Na patelni roztapiamy masło i dodajemy olej. Karpia smażymy na rumiano na średnim ogniu po obydwu stronach *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Karp smażony pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania