 ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE 171
ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE 171oprószamy sola i pieprzem.Kroimy w kawałki.W garnuszku ro ztapiamy masło, dodajemy musztardę i miód, dobrze mieszamy. Rybę zanurzamy w tak przygotowanej marynacie na min pół godziny. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z bułką tartą. W takiej panierce obtaczamy kawałki ryby, układamy na blasze, pieczemy ok 10 minut
Z Majeczką w kuchni Dorsz, migdały, parmezan i aioli 289
Dorsz, migdały, parmezan i aioli 289przyszkadza aby smacznie zaplanować wolny dzień od pracy. Przy piątku postawiłam na rybę dorsz . Bardzo lubię panierowanego, smażonego dorsza. Dzisiaj pozwoliłam sobie zrobić panierkę z migdałowej mąki i parmezanu, a jako przystawkę przygotowałam prostą surówkę z marchewki i pietruszki. Do ryby przyrządziłam również sos aioli. Młode ziemniaczki “w mundurkach” posypane świeżutkim koprem…oj tak, typowy letni(...)utartego parmezanu sól i pieprz do smaku 1 rozmącone jajko Podziel rybę na 4 porcje. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj migdały z parmezanem. Zamocz porcje ryby w jajku, a następnie obtocz w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju przez 2 minuty po każdej stronie. Dobrze upieczona ryba powinna być lśniąca w środku. Sos aioli 200 ml domowego majonezu, tutaj przepis
codojedzenia Ryba po grecku w wersji odchudzonej 233
Ryba po grecku w wersji odchudzonej 233danie jest nieco zapomniane, dlatego je przypominam, ale w wersji odchudzonej. Mogą ją jeść osoby odchudzające się i pragnące nie przytyć, bo ryba jest bez panierki i zawiera mnimalną ilość tłuszczu. Jeśli chcecie odchudzić danie, to ryby nie smaży się lecz gotuję na parze lub w aromatycznym wywarze. Gotowanie ryby na parze nie przysparza większych trudności
Codziennik Kuchenny Ryba po grecku 158
Ryba po grecku 158pomidorowym jest naprawde popularna.Rownie smaczna na cieplo jak i na zimno.U mnie z dodatkiem ziemniakow stanowi pyszne danie obiadowe.Istnieja rozne warianty przygotowania tego dania,nam najbardziej smakuje ryba smazona w panierce z bulki tatrej,najlepiej,by byl to dorsz lub inna ryba o bialym miesie.Zapraszam do przepisu.Skladniki na 4 porcje:2 duze platy-filety dorsza ze skora4 marchewki1 pietruszka1
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce 211
Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce 211Kolejne klasyczne danie w naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem nieco suche, ale nam to wcale nie przeszkadza. Często z dorsza robię kotlety rybne , dzisiaj dorsz smażony. Zachęcam! 2 filety z dorsza 2 jajka(...)tartą wsypać do miseczki. Filety panierować z każdej strony w jajku i w bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby, mniam :) Pyszna panierka i jeszcze pyszniejsze wnętrze Nasza propozycja podania - z ziemniakami i surówką z selera naciowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie Ryba w zalewie słodko-kwaśnej 240
Ryba w zalewie słodko-kwaśnej 240usmażonej ryby. Składniki na zalewę 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 szklanka octu 10 % 4 cebule 3 liście laurowe 1 opakowanie pieprzu czarnego w ziarnkach tj.15 g 1 opakowanie ziela angielskiego tj.15 g sól, mąka olej do smażenia Przygotowanie : Cebulę pokroić w półpierścienie, wsypać do wody, dodać pozostałe składniki, gotować około 10 min. Rybę usmażyć w panierce(...)Smacznego ! Do zalania mojej świeżej ryby, tak by cała była zanurzona w szklanym naczyniu przygotowałam podwójną ilość zalewy, cukru dałam 1 i 1/2 szklanki. Pieprzu i ziela zaś tak jak podałam po 15 g. Cebula raczej nie jest łatwa do zjedzenia (choć smaczna ), ponieważ pieprz i ziele są trudne do oddzielenia. Przepisem podzieliła się ze mną moja koleżanka Maria
Proste Potrawy Ryba morska zapiekana pod szpinakową pierzynką. Przepis bez filozofii. 210
Ryba morska zapiekana pod szpinakową pierzynką. Przepis bez filozofii. 210się ryba smażona w panierce, pieczona z cytryną czy pomidorem? Szukacie nowego pomysłu na piątkowy obiad? Oto on - ryba zapiekana pod śmietanowym szpinakiem. Wymaga kulinarnych umiejętności na poziomie podstawowym, niewiele zachodu i małych zakupów, a przy tym jest smaczna i zdrowa - czyli dla każdego coś miłego. Składniki (dla 2 osób): 2 filety ze świeżej morskiej ryby dowolnego gatunku
Kuchnia po mojemu Zapiekanka z ryby w sosie koperkowym 175
Zapiekanka z ryby w sosie koperkowym 175Wczoraj u nas na obiad była zapiekanka z ryby w sosie koperkowym. Dużo zdrowsza propozycja niż ryba smażona w panierce, a zarazem bardzo smaczna. Polecam również jako szybki i łatwy obiad. Składniki: 4 filety ryby morskiej (u mnie Bass) 7-8 ziemniaków 1 średni brokuł sól pieprz cytrynowy Składniki sosu: 250ml kwaśnej śmietany (u mnie mieszanka śmietany
kuchnia doski Łosoś po grecku (w warzywach) 240
Łosoś po grecku (w warzywach) 240pewno zdecydowana większość kojarzy rybę po grecku, czyli rybę usmażoną w panierce i tłuszczu, przykrytą podsmażonymi warzywami. Ja przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Szefowa kuchni Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 173
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 173Pisałam tu już kiedyś, że uwielbiam ryby. Pod każdą postacią, ale najchętniej pieczone. W domu moich rodziców jada się ryby wyłącznie w panierce z jajka i bułki tartej, więc postanowiłam przygotować im krajowego pstrąga tęczowego, by spróbowali ryby innej niż zazwyczaj :) A ponieważ ryby zjadam ze skórą, zależało mi, żeby jej nie stracić i by uniknąć
Weekendy w domu i ogrodzie Ryba w warzywach 193
Ryba w warzywach 193Padła prośba o więcej ryb. I mimo moich chęci nie jest to proste, bo u nas najczęściej jest zupełnie zwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka
Polska Zupa Tołpyga smażona w panierce 209
Tołpyga smażona w panierce 209osączyć i skropić sokiem z cytryny Jajko rozbić i dodać do niego mąkę - roztrzepać Rybę posolić i posypać pieprzem na 10 min. przed smażeniem Maczać dzwonka ryby z obydwu stron w panierce z jajkiem Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy rybę, wpierw skórką do dołu Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron na rumiano. Danie szybkie
Proste Potrawy 86.Jesienna symfonia: czyli pieczone na dyni i chili polędwiczki z dorsza, chrupka panierka, camembert i świeża kolendra! 297
86.Jesienna symfonia: czyli pieczone na dyni i chili polędwiczki z dorsza, chrupka panierka, camembert i świeża kolendra! 297słońca od razu staje się głodny.. Jeśli lubicie delikatne rybie mięso, dynię pieczoną na ostro, rozpływającego się camemberta, świeżą kolendrę i bardzo chrupiącą panierkę to zapraszamy Was dziś do nas na zdrowy i bardzo smakowity obiad: Składniki: (dla 2 osób) 2 z polędwiczki dorsza lub innej preferowanej ryby ( po 150g każda) 200/50g obranej i pozbawionej miąższu(...)których wierzch wsmarowujemy chrupiącą panierkę. Całość posypujemy jeszcze całymi orzeszkami ziemnymi i pieczemy ok. 45 minut ( w zależności od piekarnika - należy obserwować kiedy zaniknie surowość ryby w przekroju, ponieważ podpieczeniu ulegnie tu jedynie panierka). 10 minut przed końcem pieczenia do reszty składników dołączamy obtoczony w kolendrze ser camembert - dzięki temu rozpłynie się w ustach! Smacznego (: - Jeżeli zależy
Symfonia Smaków