pączki - 10939 przepisów (strona:47/730)

PĄCZKI DLA DOROSŁYCH Z NADZIENIEM BANANOWYM 145

Pączki dla dorosłych... mocno alkoholowe - zarówno w cieście, jak i w nadzieniu znajduje się alkohol. Nadziane są budyniem o smaku bananowym i polane po wierzchu gorzką czekoladą. Budyń bananowy równie dobrze można zastąpić budyniem waniliowym lub czekoladowym. Pączki są naprawdę pyszne i znikają w mgnieniu oka. Długo utrzymują też świeżość, nawet na drugi dzień smakują jak świeżo usmażone. Polecam(...)mleka zagotowujemy razem z cukrem i cukrem z wanilią. Do zagotowanego mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i studzimy. Pączki: Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkowujemy go na grubość ok. 1 cm na stolnicy oprószonej mąką i wycinamy krążki wielkości ok. 8 cm. Zlepiamy ze sobą dwa krążki i układamy

Kuchnia MagdaLeny
Pączki z serka homogenizowanego. 861

Pierwszy raz zrobiłam takie pączki i stwierdzam, że są pyszne i usmażę je jeszcze nie raz. Ja swój przepis mam z książki kucharskiej, ale pełno ich na blogach kulinarnych. I wcale się nie dziwię, że ludzie je przygotowują, bo nie dość, że są pyszne to jeszcze można je przygotować w pół godziny. W środku są puszyste i bardzo mięciutkie. Polecam(...)pączkową zachciewajkę, bo takie tradycyjne pączki to ja piekę tylko w Tłusty Czwartek, wtedy smakują najlepiej. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 25 dag serka waniliowego homogenizowanego półtorej szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe łyżeczki octu Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do oprószenia pączków Wykonanie: 1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek i miksujemy, następnie dodajemy

Izabelawkuchni
Serowo limonkowe pączki 201

oknem widać piękno zmieniającego się lasu (uwielbiam te barwne liście). Nic nie smakuje tak dobrze jak szybki, pyszny deser w towarzystwie ciepłej herbaty. Ja dziś polecam Wam serowo limonkowe pączki i wyborną herbatę RICHMONT , którą podałam w przeuroczym porcelanowym zestawie DUO Ten zestaw zachwycił nie tylko mnie, ale też i całą moją rodzinę oraz przyjaciół. Picie z niego, to czysta(...)się kleić). Do głębokiego talerza wsypujemy mąkę. Odrywamy kawałki ciasta i formujemy je w mące na kształt małych kulek (ciut większych od orzecha włoskiego), strzepujemy nadmiar mąki. Nasze małe pączki wrzucamy na dobrze rozgrzany olej, jednak smażyć nasze pączki powinniśmy na małym ogniu, aby dobrze dosmażyły się w środku. Pączek powinien po krótkiej chwili wypłynąć na wierzch. Pączki w oleju

Słodkie okruszki
Pączki babci Krysi 214

Jutro Tłusty Czwartek i postanowiłam pomóc babci i przy okazji poprosić o przepis na babcine pączki, które są przeeeeepyszne. Babcia zawsze odganiała nas od świeżo upieczonych pączków żeby nas brzuszki nie rozbolały, gdy tylko troszkę przestygły zajadaliśmy się i mieliśmy na buziach śmieszne białe wąsy od cukru pudru, w którym były mocno obtoczone :) Teraz sama będę się starała zrobić takie(...)same jak babcia :) Z tego przepisu wychodzi tak z 60 pączków. Składniki: 10-12 dag drożdży 1/2 l ciepłego mleka mąka  Z tych składników zrobić rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 1 kg mąki krupczatki 1 kostka masła (rozpuścić) 12 żółtek + 3 całe jajka 1 łyżeczka soli 1/2 l mleka 2 kieliszki spirytusu 1/2 szkl cukru

Motylkowa Kuchnia
Pączki z Nutellą 206

okazji zbliżających się Walentynek mam dla Was przepis na pączki z Nutellą – nie wiem jak Wy, ale ja bym taki prezent chętnie przygarnęła :) Ciasto to przepis na pączki mojej babci . Możecie zrobić je tak jak pokazałam na zdjęciach lub nadziać czekoladą dopiero po usmażeniu (wypróbowałam obydwa warianty). Do nadziania już usmażonych pączków przyda się szpryca z długą cienką końcówką(...)Ciasto rozwałkowujemy na stole na grubość kilku milimetrów. Nutellę przekładamy do woreczka strunowego. Wyciskamy na ciasto czekoladę (ilość zależy od wielkości foremki serduszka, czekolada nie może wypływać na brzegi pączka). Składamy ciasto i wycinamy pączki uważając, żeby czekolada znalazła się na samym środku serduszka – jeśli będzie na brzegu może wyciekać i przypalać się podczas smażenia. Wycięte pączki odstawiamy

Ciastkozercy
Pączki 126

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pączki – chyba nie muszę ich nikomu przestawiać, ponieważ wszyscy je dobrze znamy To wypiek z ciasta drożdżowego uformowany w lekko spłaszczoną kulę usmażony w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Pączki możemy nadziać ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym i udekorować lukrem lub cukrem pudrem. To tradycyjny wypiek przygotowywany(...)Tłusty Czwartek. Pączki z tego przepisu są bardzo mięciutkie i pyszne. Ja osobiście jestem zwolenniczką nadziewania pączków po usmażeniu, ale jeśli wolicie możecie nadziać je przed. Jeżeli nie przepadacie za pączkami smażonymi w głębokim tłuszczu to polecam przepis na równie pyszne pączki z piekarnika . Pączki podałam na cudnych talerzach ceramicznych

Marta Gotuje
Tradycyjne pączki z pudrem 445

Tradycyjne pączki z pudrem Świeżutkie ,jeszcze ciepłe pączki ..grzechy tłustego czwartku . W ten jedyny dzień , pozwalam sobie na szaleństwo i objadam się nimi ..czyli zjadam aż dwa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moje chłopaki najchętniej opychali by się paczkami cały rok , ale że kocham swoje dzieci(...)wszelkie ciasta ) przez kilka minut, pod koniec dodając rozpuszczone , letnie masło . Ciasto powinno być gładkie i miękkie , nawet jeśli odrobinę przylega i się klei nie dosypujecie mąki , bo pączki ,nie będą już tak puszyste . Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (około 1,5 godziny ). Objętość ciasta musi się

Ogrodnik w podróży
PIECZONE PĄCZKI Z KREMEM WAFELKOWYM 273

PIECZONE PĄCZKI Z KREMEM WAFELKOWYM Pączki zwykle są smażone na głębokim oleju. Ta wersja jest bardziej odchudzona, ponieważ pączki są pieczone, więc nie są nasiąknięte tłuszczem, a zatem zdrowsze. Puszyste i mięciutkie. Wierzch idealnie złoty. Posypane cukrem pudrem są na prawdę urocze. Pączki przygotowałam z oryginalnym kremem wafelkowym mlecznym. Palce lizać :) Takie pączki z pewnością poprawią humor. Zdjęcia wykonane(...)budyń w pozostałym mleku. Mieszać, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia.  Całość Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Dwa, trzy razy zagnieść ( nie więcej, ponieważ ciasto odgazuje się i pączki nie wyrosną ). Ciasto rozgnieść, rozciągnąć dłońmi na 2-3 cm. placek ( nie używać wałka ). Szklanką wyciąć krążki. Przełożyć je na blachę wyłożoną pergaminem, zachowując duże odstępy. Przykryć ścierką i odstawić

Kuchnia Paulettes
Expresowe pączki z dżemem i czekoladą 131

Wykonanie pączków na bazie regularnego przepisu zajmuje wieczność. Któregoś dnia naszła mnie okropna ochota na coś słodkiego i pomyślałam o pączkach właśnie. Expresowe pączki z dżemem i czekoladą Po kilku minutach doszło jednak do mnie, że nie mam ochoty spędzić większości popołudnia na ich robieniu. Stwierdziłam, iż zrobię coś naprawdę szybkiego co w smaku będzie przypominać pączka(...)upływie 40 minut miałam stos gotowych „pączków”. Jeśli tak jak i ja macie ochotę na coś słodkiego i zarazem szybkiego ten przepis jest dla Was. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 2 łyżki cukru 1 jajko

mecooks
PĄCZKI PIECZONE 162

Mięciutkie, puszyste i maślane pączki, które zawsze wychodzą. Pieczone w piekarniku, są lżejszą i zdrowszą wersją tradycyjnych pączków smażonych w głębokim tłuszczu. Dzięki nim Tłusty Czwartek nie będzie, aż tak tłusty;-)  Ciasto już na etapie wyrabiania jest lekkie, błyszczące i elastyczne, a pozostawione w ciepłym miejscu, pod przykryciem rośnie jak szalone. Ciasto możemy zagnieść wieczorem, przykryć szczelnie folią spożywczą(...)wstawić na noc do lodówki. Rano formujemy pączki i odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia (pod przykryciem, w ciepłe miejsce bez przeciągów). Dalej postępujemy jak w przepisie. Pączki, jak każdy wypiek z dodatkiem drożdży,  najlepiej smakują w dniu pieczenia, ale trzymane pod przykryciem i lekko podgrzane przed samym podaniem będą dobre także w kolejnym dniu.  SKŁADNIKI

cool and minty
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 136

Może i mistrzynią w pączkowaniu nie jestem, ale staram się jak mogę. Pączki zajadamy raz do roku, w karnawale, głównie w Tłusty Czwartek. Przed powstaniem bloga wychodziłam z założenia, że taki „kupny” też nie jest zły a ile przy tym zaoszczędzonej pracy i brak nieprzyjemnego, tzw. zapachu smażonego Moje poglądy z wiekiem się zmieniły. Po pierwsze pączki(...)konfiturą robi się bardzo szybko, ciasto szybko wyrasta, nadziewanie zajmuje kilka minut, a ten zapach „smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z konfiturą i kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam je wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał

Made By Mom And Son
PĄCZKI, PĄCZUSIE.... 143

DZISIAJ COŚ MNIE TKNĘŁO NA PĄCZKI:) SKŁADNIKI: 12 żółtek 10 dag drożdży ½ litra mleka szczypta soli 1 kg mąki + mąką do podsypywania (całkiem sporo jej poszło) ½ kostki masła ¾ szklanki cukru 2 łyżki spirytusu albo rumu 1 kostka smalcu + olej do smażenia marmolada, konfitura, dźem PRZYGOTOWANIE: Zrobić zaczyn: ½ szklanki mleka podgrzać z 1 łyżką cukru. Rozpuścić drożdże i pozostawić w ciepłym(...)wyrośnięty zaczyn, wymieszać, dodać mąkę, rozpuszczone masło, resztę mleka, sól i alkohol. Wyrobić dobrze ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.  Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować nieduże pączki. Zostawić na kilka minut do wyrośnięcia. Rozgrzać smalec z olejem (tłuszczu musi być tyle, aby pączki swobodnie pływały, wtedy powstaje ładna obwódka) i wkładać pączki, naczynie przykryć pokrywą. Gdy pączki

Moje Słodkie Piekiełko
Pączki z Konfiturą i Nadzieniem Śmietankowym 158

Może i mistrzynią w pączkowaniu nie jestem, ale staram się jak mogę. Pączki zajadamy raz do roku, w karnawale, głównie w Tłusty Czwartek. Przed powstaniem bloga wychodziłam z założenia, że taki „kupny” też nie jest zły a ile przy tym zaoszczędzonej pracy i brak nieprzyjemnego, tzw. zapachu smażonego Moje poglądy z wiekiem się zmieniły. Po pierwsze pączki(...)konfiturą robi się bardzo szybko, ciasto szybko wyrasta, nadziewanie zajmuje kilka minut, a ten zapach „smażonego” da się w ostateczności znieść Pączki z kremowym nadzieniem chodziły za mną od dłuższego czasu. Postanowiłam wypróbować, bo kiedy jak nie teraz. Poszalałam z nadzieniem, konfitura porzeczkowa, krem na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę. Pączki

Made By Mom And Son
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 222

Jeden dzień w roku, a parę kilo do przodu, ale jak tu sobie odmówić, kiedy pół świata bestialsko wgryza się w pączka na naszych oczach i z premedytacją okazuje swoje zadowolenie? Dieta idzie w odstawkę. Mówimy jej smutne "papa" i witamy się z marmoladowym wnętrzem polukrowanego lub oblanego czekoladą pączka. Jest sposób na to, by wskazówka na wadze nie wysyłała(...)kardiologię, ani do wariatkowa. Nie trzeba się martwić o to, że ciałka przybędzie (choć patrząc w lustro poznaję kogoś, kto chciałby go trochę przygarnąć). Pączki pieczone! Niezbyt skomplikowane, nieociekające tłuszczem, mocno nadziane i wg mnie lepsze od tradycyjnych (ale, to już kwestia smaku). Można je wykonać w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Plusem jest to, że wchodząc do domu delektujemy się

Wypisz Wymaluj
Pączki z nadzieniem różanym 172

Pyszne i puszyste pączki z nadzieniem różanym.Moje ulubione,z tym nadzieniem smakują mi najlepiej.Mam do nich ogromną słabość. Składniki: 1 kilogram mąki 10 żółtek 100 gram świeżych drożdży 1 łyżka cukru 400 ml. letniego mleka 150 gram masła 150 gram cukru pudru szczypta soli 50 ml. wódki lub spirytusu Dodatkowo: 500 gram różanej marmolady cukier puder do posypania(...)ciasto wałkujemy na grubość 0,5 cm..Szklanką wykrawamy krążki o średnicy 5 cm. Na środek każdego krążka nakładamy marmoladę różaną,przykrywamy drugim krążkiem,dokładnie zlepiamy brzegi. Każdy zlepiony pączek ponownie wykrawamy szklanką.Gotowe pączki wykładamy na stolnicy wysypanej mąką w dość dużych odstępach.Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. W garnku roztapiamy tłuszcz .Wyrośnięte pączki wrzucamy na rozgrzany tłuszcz

Bajeczna Kuchnia