pączki z piekarnika - 2628 przepisów (strona:126/176)

Udka kacze w glazurze pomarańczowej / Orange glazed duck legs 221

Jakiś czas temu podjęłam wyzwanie Ramy smaż jak szef kuchni , które polegało na tym, że otrzymałam losowe produkty, z których miałam zrobić pyszne papu. Czekałam na paczkę z niecierpliwością i po niedługim czasie otrzymałam stylową skrzyneczkę a w niej: Ramę smaż jak szef kuchni w wersji maślanej, pomarańczę kandyzowaną w zalewie, kaszę gryczaną i czarnuszkę. Szczerze mówiąc od razu przyszło(...)szparagowej, może być mrożona 100 g groszku, może być mrożony 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę Rama smaż jak szef kuchni do smażenia sól, pieprz garść posiekanej kolendry Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Nakłuj udka z każdej strony widelcem i natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej najlepiej żaroodporną patelnię na średnim ogniu z 1 łyżką Ramy Smaż

karmelowy
Ciasto ptysiowe 153

Czas czytania: 2 min Z ciasta ptysiowego można przygotować wiele smakołyków. Na przykład ptysie z nadzieniem z kremu budyniowego lub bitej śmietany, słomki ptysiowe, groszek, eklerki

SprawdzonaKuchnia.pl
DOMEO linia środków czyszczących 95

oczywiście dobre środki czyszczące. Dziś kilka słów o nich. Co wyróżnia środki czyszczące DOMEO? Czy warto po nie sięgać? Co wyróżnia środki czyszczące DOMEO? Jakiś czas temu przyszła moja paczka od DOMEO. Zamówiłam pełen pakiet środków dostępnych na stronie i zaczęło się testowanie. Jeśli chodzi o środki do czystości to jestem dość wymagająca. Mam kilka sprawdzonych, ale też lubię testować(...)dobry środek do kuchni to podstawa. Czy płyn DOMEO do kuchni spełnił moje wymagania. Środek dobrze radzi sobie z różnego rodzaju brudem, przede wszystkim tłustymi zabrudzeniami na płycie kuchennej, piekarniku i w małym AGD. Warto podkreślić też, że preparat działa bez zastosowania szkodliwych dla użytkownika wodorotlenków czy substancji żrących i jest bezpieczny dla aluminium. Jest wydajny, łatwy w użyciu

Słodkie okruszki
Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 108

Torta della Nonna , czyli Ciasto Babci – to krucha tarta, którą po upieczeniu wypełnia się budyniowym kremem i posypuje piniowymi orzeszkami i cukrem pudrem. 9. Bomboloni – to włoskie pączki z nadzieniem. Zazwyczaj wypełnia się je kremem budyniowym lub czekoladowym, a także dżemem. Bombolini najlepiej smakują jeszcze ciepłe podane z filiżanką kawy. 10. Cantuccini Toscani – twarde i kruche migdałowe(...)pomarańcze i migdały, zagniatamy je razem z ciastem. Z ciasta formujemy trzy wałki, każdy o długości około 30 cm i 3 cm szerokości, lekko rozpłaszczamy i smarujemy rozkłóconym jajem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200°C i pieczemy ciasto przez około 15 minut. Następnie wyjmujemy podpieczone wałki ciasta i zmniejszamy temperaturę piekarnika do 150°C. Wałki ciasta kroimy ostrożnie ostrym nożem

Tajemnice Smaku
Biszkopt z pianką i owocami 123

Czas czytania: 3 min Idealne ciasto dla tych, którzy nie lubią spędzać zbyt wiele czasu na pieczeniu, ale lubią dobre smakołyki, zapraszam na biszkopt z pianką

SprawdzonaKuchnia.pl
Babeczki Red Velvet z Oreo 193

Właściwie nie zdarza mi się robić ciast „z paczki”, ale sprzątając ostatnio moją szafkę z cukierniczymi różnościami natknęłam się na pudełko ciasta Red Velvet przywiezione jeszcze z wycieczki z Nowego Jorku. Z obawą (niepotrzebną jak się okazało) obejrzałam kartonik szukając daty przydatności do spożycia – wychodzi na to, że takie rzeczy są niezniszczalne :) Dzisiejsze babeczki zatem to takie(...)przygotowania domowych babeczek Red Velvet znajdziecie tutaj . Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Foremkę wstawiamy do nagrzanego na 180 stopn piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce zupełnie zimny budyń

Ciastkozercy
Bagietka wieloziarnista 135

Czas czytania: 2 min Bagietka wieloziarnista. Nie ma nic lepszego niż domowa chrupiąca i pachnąca bagietka! Kanapka przygotowana na bazie takiego pieczywa będzie najlepszą popołudniową przekąską

SprawdzonaKuchnia.pl
Zapiekanka z chleba tostowego na słodko 66

Zapiekanka z chleba tostowego z dodatkiem rodzynek i suszonych owoców to propozycja, która zaskoczy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Połączenie chrupiącego chleba, słodkich rodzynek i intensywnie aromatycznych

gotuj ze mną
Sernik z masłem orzechowym 60

tylko zobaczyłam masło orzechowe w paczce z Ameryki od siostry Anyi, od razu pomyślałam o serniku. Ser jest tak wdzięcznym składnikiem spożywczym, że łączę go z produktami, które pozornie do siebie nie pasują. Piekłam już np. sernik z dżemem z czarnej porzeczki, z jagodami, z dynią, marcepanem, adwokatem, zieloną herbatą Matcha, białą i ciemną czekoladą, kawą czy wytrawny z porem(...)piec jeszcze przez godzinę. ? W międzyczasie składniki polewy umieścić w małym rondelku. Lekko podgrzewać, do roztopienia i połączenia się składników, cały czas mieszając. ? Upieczony sernik wyjąć z piekarnika,  rozprowadzić po jego wierzchu polewę czekoladową i włożyć ponownie do piekarnika na 10 minut. ? Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku i schłodzić przez noc w lodówce

To co kocham
Tort mascaropne z kajmakiem i biszkoptami w kawie 82

Cztery warstwy. Sześć poziomów.  Każdy z nich mógłby stanowić byt  samodzielny - niezależny. Każdy pyszny. A tu - w kompozycji wyjątkowej, bo każdy jej element współgra

Kronika Piekarnika
Chleb żytni razowy z ziarnami 100

Czas czytania: 2 min Klasyczny, ciężki chleb żytni razowy z ziarnami na zakwasie z mąki żytniej razowej. Chlebek przygotowałam z dodatkiem łamanego żyta, ziaren słonecznika i

SprawdzonaKuchnia.pl
Chleb wieloziarnisty 94

Czas czytania: 2 min Chleb wieloziarnisty z dużą ilością ziarenek słonecznika , dyni i siemienia lnianego. Kiedy kilka lat temu zaczęła się moja przygoda z pieczeniem chleba

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik z czarną porzeczką 129

Czas czytania: 3 min Zapraszam dziś na czekoladowy torcik z czarną porzeczką! Śmiało można powiedzieć, że jest to ciasto pory letniej, bo przygotowane z królową lipca

SprawdzonaKuchnia.pl
Chlebek ziemniaczany. 202

wiemy już od jakiegoś czasu. Niektórzy dietetycy wręcz wpisują je do menu na redukcji. Moja babcia z kolei dodawała ziemniaki niemal do wszystkiego, np. do ciasta na pierogi , do pączków (mam jej przepis i postaram się go pokazać w najbliższym czasie), i właśnie do chleba. Niestety nie ma już jej z nami od kilku lat, ale jako gospodyni domowa przekazała(...)etapie można dodać cebulkę.  6. Do natłuszczonej formy wkładamy ciasto i zostawiamy na 20 minut do podrośnięcia.  7. Chlebek pieczmy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45-50 minut, na piękny, brązowy kolor.  8. Chleb wyjmujemy i studzimy na metalowej kratce.  Smacznego! Pozdrawiam ciepło, Kasia

Poezja Smaków - blog kulinarny