Robiłam pączki i zostały białka....no i co z nich zrobić ? ano , można np.piernik..pomysł na taki piernik podpatrzyłam tutaj ..świetny pomysł na wykorzystanie białek,polecam. 7 -8 białek 50 g płatków migdałów wcześniej podprażonych na suchej patelni 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru 2 szklanki mąki 3 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżeczki przyprawy
Moje domowe kucharzeniepączek bezglutenowy może smakować dokładnie jak ten tradycyjny z mąki pszennej? Może! Specjalnie dla wszystkich, którzy nie tolerują lub unikają glutenu zrobiłam wiedeńskie pączki bez glutenu. Są pyszne nawet drugiego dnia! Powstały metodą prób i błędów w poszukiwaniu idealnego smaku i konsystencji, bez gotowych mieszanek, tylko z naturalnych łatwo dostępnych mąk, bez dodatku gumy ksantanowej i innych polepszaczy. Przetestowane(...)przełożyć do worka cukierniczego zakończonego dużą gwizdką (np. tylka 1 M). Wyciskać okręgi o średnicy 8 cm na przygotowane kwadraty z papieru do pieczenia. W dużym, niewysokim garnku rozgrzać olej do temperatury 180 ° C. Wkładać pączki papierkiem do góry. Pod wpływem temperatury papier sam zacznie odklejać się od pączka, należy go wtedy zdjąć najlepiej przy pomocy szczypców. Smażyć pączki
maniapieczeniaspożycia od razu ale można go oczywiście odpowiednio udekorować i w tym cała frajda:) Co bardziej ambitna norweska mam czy babcia piecze takie przysmaki razem z pierniczkami w domu. W tym roku kupiłam paczkę kakeman`ów na spróbowanie i stwierdziłam, że taniej wyjdzie mi zrobienie ich w domu (trzy ciastka kosztują od 20 -30 koron a znając(...)stolnicy na grubość 3-5 mm i wycinamy z niego odpowiednią foremką ciasteczka (jeśli nie macie foremek ludzików możecie użyć jakichkolwiek) Układamy je na blaszce i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Gotowe ludziki można ozdobić rozpuszczonym w wodzie barwnikiem spożywczym albo lukrem i cukierkami, tak jak widzicie na poniższych zdjęciach. Udanej zabawy i smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieWiem, wiem już wcześniej na blogu tak pisałam, że to najlepsze pączki. Ale po przeczytaniu różnych porad i przepisów zrobiłam swoją kombinację. I uwierzcie, że to
Ala piecze i gotujemałe co nieco. Dziś mam dla Was przepis na ekspresowe pączki z serkiem homogenizowanym. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (200g), 3 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE(...)Serek homogenizowany miksuję razem z jajkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nadal miksując stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. 2. Z ciasta odrywam po kawałku i formuję kulki. Obtaczam je w mące. Pączki wrzucam na rozgrzany olej i smażę na rumiano z każdej strony. Gotowe pączki oprószam cukrem pudrem
Tradycyjna kuchnia Kasilodówce przez 30 minut.MAK:- 1 puszka gotowej masy makowej- paczka bakalii- 100 ml koniaku- 4 krople zapachu pomarańczowego- 3 białka Bakalie zalej koniakiem i odstaw na 2 godziny aby się macerowały.Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli.Wszystkie w/w składniki wymieszaj. Wyłóż na wylepioną ciastem tortownicę.Piecz 60 minut w 185 stopniach. Pod koniec pieczenia (około
SMYKWKUCHNIpuszki brzoskwiń 2 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 żółtek 1 kostka masła 2 paczki delicji 2 galaretki owocowe sposób wykonania: Białka ubić dodać cukier , żółtka na koniec dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechami. Piec w temp. 160-180° 30 min. ( do suchego patyczka ). Wystudzić. Sok z brzoskwiń zagotować
Darcia w kuchnizdjęciach bo te poprzednie przyciągnęły tłumy naszych kolegów i w niewyjaśnionych okolicznościach nawet nie wiemy kiedy- WYPAROWAŁY. Serowe pączki Składniki: • pełna szklanka mielonego twarogu • 3 jajka • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżki cukru pudru • łyżeczka proszku do pieczenia • pół łyżeczki sody • 2 krople aromatu waniliowego Wykonanie: Sławek wszystkie składniki wymieszał ze sobą za pomocą łyżki. Przed samym smażeniem dodaliśmy
Sprawni w smakuzapachu no i chyba mają mniej kalorii niż te robione tradycyjną metodą. Wprawdzie na drugi dzień smakują trochę bardziej jak drożdżówki z dżemem, ale na ciepło - idealne pączki! Swoje pączki zrobiłam według przepisu z Kwestii Smaku , Składniki: 100 ml ciepłego mleka 3 jajka 370 g mąki tortowej 50 g świeżych drożdży 50 g cukru 170 g masła szczypta soli(...)papilotki (takiej jak na muffiny) i ułożyć na dwóch blachach z piekarnika. Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut. Kiedy pączki lekko przestygną trzeba je posmarować lukrem i posypać płatkami migdałów. Ja robię lukier z cukru pudru, soku i skórki otartej z cytryny. 4 łyżki
Kulinarne InspiracjeTłusty czwartek nie może obyć się bez pączków, choć w moim przypadku wcale nie były one tłuste. :-) W tym roku wybrałam pączki z piekarnika i nie żałuję, bo choć nie zupełnie tradycyjne to pyszne i warte uwagi. W przyszłym roku na pewno je powtórzę a kto wie, może i szybciej? Ciasto wyszło puszyste a dżem jagodowy Nasza Chata w środku(...)kulki, które rozpłaszczamy. Na środek wykładamy łyżeczkę dżemu i sklejamy ciasto by dżem nie wypłynął. Formujemy kulkę, którą na blaszce rozpłaszczamy. 4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. 5. Ciepłe jeszcze pączki smarujemy roztopionym masłem i posypujemy cukrem
Szefowa kuchnimniej kalorii… Przepis jest bardzo prosty i do jego wykonania potrzebujemy zaledwie 10 minut. Dietetyczne pączki z lukrem Składniki: 2 jajka 4 łyżki skrobi kukurydzianej (maizeny) 5 łyżek chudego twarogu mielonego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka drożdży instant 3-4 łyżki słodziku Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki słodziku 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku(...)temperatury 175 stopni. Jajka roztrzepujemy i ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy na muffinki. Jak użyłam silikonowej. Pieczemy w temperaturze przez 15-20 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli lukier będzie za gęsty można dodać odrobinę wody
Mania Gotowaniaczwartek mamy już za sobą, a ja nie zdążyłam na przygotowanie żadnych pączkowych specjałów... dlatego dziś przedstawiam wam przepis na małe pączki serowe posypane cukrem waniliowym ;) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 125 -130 gram serka homogenizowanego waniliowego cukier waniliowy i cukier puder do posypania Olej do smażenia (około(...)jest trudne. Należy jedynie dodać wszystkie składniki do siebie: mąka + proszek do pieczenia+ 3 jajka+ serek homogenizowany. Wszystko razem należy wymieszać. Olej wlewamy do garnka ( ja wlałam do małego garnka żeby wyszło mniej oleju :) co prawda dłużej to trwa ale coś za coś :)... należy pamiętać aby smażyć pączki na małym ogniu aby ich nie przesmażyć z wierzchu a pozostawić surowe
W Moim Magicznym Domusmaku np.waniliowym 1,5 szklanki mąki 3 jajka 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia cukier plus cynamon lub przyprawa korzenna do obtoczenia Przygotowanie: W rondelku mocno rozgrzewamy olej. Nie może być za zimny, aby pączki nie chłonęły tłuszczu ale nie powinien też się palić od samego początku gdyż za szybko spali pączusie. Jajka
Życie zaczyna się w kuchnidietach i kaloriach :) Taki dzień jest tylko raz w roku, więc można :) Składniki: (na ok. 40 małych pączków) - 3 serki homogenizowane po 175 g - 2/3 szklanki cukru pudru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 5 jajek - 3 szklanki mąki - 1/3 szklanki mleka - 2 łyżki octu - 3 lub 4 kostki(...)oraz jajka. Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz miksujemy tak aby masa była dość gęsta i z oporem schodziła z łyżki. 2. W małym garnku rozpuszczamy smalec, i wrzucamy połowę obranego ziemniaka, by pączki się nie zrobiły czarne. Na łyżkę nabieramy masę i "spychamy" palcem do garnka. Patyczkiem
Gotuj Z MuzykąDrukuj Szybkie pączki z serka homogenizowanego window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 serki waniliowe homogeniozwane 1,5 szkl mąki 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie Serki, mąkę, jajką mieszamy łyżką w misce na dość gęstą masę. Smażymy pączki na gorącym tłuszczu na złoto-brązowy kolor po każdej ze stron
Mieszam w Garnkubudyniowa:700 ml soku marchwiowego2 opakowania budyniu śmietankowegoMasa śmietankowa:250 g śmietany 36 %1 op. galaretki pomarańczowejDodatkowo:2 paczki delicjiwiórki kokosowe do dekoracji. Wykonanie:Ciasto:jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni C przez około 35 -40 min.Masa budyniowa: Ugotować budyń wg wskazówek
Bon Appetit Małgorzaty