matową cerę. Ekstrakt z liczi działa nawilżająco i ujędrnia skórę. Po zdjęciu maski cera jest doskonale nawilżona, elastyczna i świetlista. Maska nie pozostawia na twarzy tłustego filmu. Delikatny owocowy zapach to dodatkowa przyjemność podczas korzystania z tej maski. Koreańska maseczka na twarz Brzoskwinia maseczka nawilżająca Maseczka z ekstraktem z brzoskwini jest dedykowana głownie dla osób mających cerę suchą
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPołowę kremu przełożyć do miseczki, dodać syrop z owoców. Powinno być go tyle, aby krem zmienił kolor. 4. Do kremu dołożyć owoce. 5. Do pucharków wkładać porcję kremu owocowego, na wierzch wyłożyć krem waniliowy. Wierzch ozdobić owocami. 7. Do pucharków można dodać po 2 biszkopty. Smacznego
W mojej kuchninajlepiej włoskiego schłodzonego (również użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoców użyłam truskawek 2 galaretki owocowe ja użyłam truskawkowych Wykonanie : Formę o średnicy 27cm z odpinaną obręczą wysmarować tłuszczem. Herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć je na przygotowany spód formy. Żelatynę
cucinareilością śmietany i masła – tak, ma mnóstwo kalorii... ale jakie dobre), marchewka, ragout z jelenia, do niego sos demi glace z daktylami (tak, dziczyzna lubi się ze słodkimi nutami owocowymi). V. Kaczka gotowana w niskiej temperaturze, następnie lekko podwędzona; gruszka marynowana w szafranie, z dodatkiem anyżu i goździków; figi karmelizowane w cukrze, flambirowane w whisky, likier kawowy z wędzoną solą
królestwo garówwinogron, 250 g malin, 150-200 g borówki amerykańskiej, sok z połowy limonki, 2-3 łyżki miodu. Dzisiaj coś dla tych, którzy wolą owoce w oryginalnej postaci - sałatka owocowa z dodatkiem miodu i soku z limonki. Mango, banana, nektarynkę i kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Resztę owoców dokładnie umyć i osuszyć. Wszystkie owoce umieścić w naczyniu, polać sokiem
Świat Domowej Kuchniwymieszać i wlać na sernik z okary dokładnie wypełniając przerwy na bokach między rantem a sernikiem. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin. Górę polać wydrążoną marakują. Owocowy blok proteinowy Składniki: - 2 szklanki musu z jabłek - 60-90g miarki białka z ryżu o smaku waniliowym Plantforce (zależy jak intensywny smak chcesz osiągnąć) - 4 łyżki mąki
Candy Pandasnieodpartą chęć Postawiłam na lody, w celu orzeźwienia i ukoronowania mięsnej uczty. Jednak z pozoru niewinne lody okazały się ogromną porcją lodów w pucharku z bitą śmietaną oraz sosem owocowym. Takie połączenie musiało smakować Dobrze, że miałam pomocnika do zjedzenia porcji. Restauracja Łyżka i Widelec to bardzo smaczne i klimatyczne miejsce, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Zróżnicowanie dań
Kuchnia Bazyliiodpad który powstaje ma formę dosłownie suchych trocin. Nie spodziewałam się że można uzyskać taki efekt. Co daje nam taka wyciskarka. Otóż mamy zdrowe, domowe soki warzywne, owocowe, mieszane, bez konserwantów. Zachowane są w nich wszystkie witaminy które pozyskaliśmy z warzyw i owoców. Samo urządzenie działa bardzo cicho, i świetnie sobie radzi z twardymi warzywami takimi jak marchew
wesoła kuchniadyni. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj ze świeżymi owocami lub powidłami owocowymi. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na pancakes Artykuł Placuszki jaglane z dynią pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniwymyślone, a przez angielskich osadników, którzy nie byli w stanie przygotować swojego tradycyjnego świątecznego puddingu z powodu braku odpowiednich składników i sprzętu do gotowania. Zamiast tradycyjnego rarytasu, przygotowywali duszone owocowe lub wytrawne nadzienia i przykrywali prostą, surową mieszaniną ciasta na bułeczki lub pancake'i, gotując razem całość. Prawdopodobnie nazwa może pochodzić od archaicznego słowa cobeler , które oznaczało drewnianą miskę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCiężkie, orzechowe blaty przełożone rozpływającymi się w ustach kremami o wciąż lekko soczystych i owocowych nutach z aromatem cynamonu, to wszystko, czym jest przesiąknięta jesień, która rozgościła się tu na dobre. Ostatnio dość porywista i chłodna, dlatego postanowiłam osłodzić jej deszczowe serce pysznym torcikiem. A w środku oprócz pysznej, orzechowej podstawy kryje się krem z sokiem z czarnego
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną frużeliną owocową. Chociaż towarzystwo kakaowego biszkoptu mu nie przeszkadza ;). Składniki: 150 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego* 130 g białej czekolady 220 g mascarpone, schłodzonego 55 g wiórków kokosowych 20 g migdałów
Słodki PomysłZaczynamy Nowy Rok śniadaniem ze słoika ;) Po epickim balu, przespaniu pierwszego stycznia, koniec z leniwieniem się. Owocowy zestaw z herbatnikami zadziałał na mnie lepiej niż kawa. Mogę bez problemu opuścić w końcu mój kokon z pościeli, by wziąć się za zapisywanie pomysłów i podsumowanie. Cieszę się przede wszystkim, że prowadzę blog prawie rok, a […] Artykuł Jogurt z owocami
Pink Envelope