orzechy - 16941 przepisów (strona:607/1130)

Kotlety z wątróbki wieprzowej 198

talerz wyłożony ręcznikiem papierowym ręcznikiem, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gotowe kotlety z wątróbki podajemy z ulubioną surówką tym razem podałam do kotletów surówkę z selera z orzechami. Są naprawdę pyszne, polecam! The post Kotlety z wątróbki wieprzowej appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chałwa lniana orzechowa i żurawinowa GJ-GACA - recenzja 140

Firma posiada w swoje ofercie wiele smaków chałwy, ale ja opiszę tylko te, które miałam możliwość sama wypróbować. Chałwa lniana orzechowa: To produkt, w którym główną rolę pełnią orzechy ziemne. Tłuszcze zawarte w orzeszkach arachidowych dbają o serce oraz przywracają dobry sen.  Zawarty w orzeszkach ziemnych aminokwas - arginina to cenny budulec ludzkich mięśni, znacznie podnoszący naszą zdolność do wysiłku

Di gotuje
Makowiec japoński ( wilgotny) 422

Masa makowa: 300 g suchego maku 200 g cukru 5 jajek 200 g margaryny 500 g jabłek 8 łyżeczek kaszy manny 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie, u nie orzechy włoskie kilka kropli aromatu migdałowego Polewa z mleka w proszku 1/4 kostki margaryny 2 łyżki wody 2-3 cukru 4 łyżki mleka w proszku Margarynę, cukier i wodę rozpuścić, dodać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pasta z awokado 180

delikatne o lekko orzechowym smaku a ja polecam wam prostą pastę z dodatkiem jajka. Składniki: 1 jajko ugotowane na twardo 1 awokado sok z cytryny 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich sól pieprz sezam czarny Przygotowanie: Wyjąć łyżeczką miąższ z awokado do pojemnika i od razu lekko skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę jajko, zmiksować na gładką masę

Ala piecze i gotuje
Ciasto serowo-orzechowe wg siostry Anastazji 1641

Już od dawna miałam ochotę na sernik z orzechami i jest! Ciacho wygląda na pracochłonne jednak takie nie jest. wystarczy upiec sernik, ciasto następnie przekroić je na dwa placki i machnąć szybką masę, gotowe! Przepis inspirowany jest tym z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Burger z ciecierzycy na wypasie 155

dłużej czekać na natchnienie, które na mnie spłynie z nieba. Popatrzyłem do lodówki, szafek w kuchni i stwierdziłem, że najlepszą i najpyszniejszą opcją będzie burger z ciecierzycy , w towarzystwie orzechów włoskich i jarmużu. Z czym podawać burgera? Ja do środka dałem mój prosty ketchup , pomidora, kiełki i pieczone buraki pokrojone w plasterki. Te ostatnie w szczególności polecam. Są rewelacyjne

Blendman
Wegańskie pancakes owsiano-jaglane :) 258

jest genialna w smaku i przypomina coś w rodzaju puddingu czy budyniu. Składniki (1 porcja - 6 placków): 30 g płatków owsianych (Edena) 30 g płatków jaglanych (Edena) 15 g orzechów nerkowca (Edena) 1 mały, dojrzały banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  60 ml mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka oleju kokosowego  2 suszone morele niesiarkowane (Edena) Przygotowanie: Płatki

Zdrowie na języku :P
Pomysły na muffiny- 5 sprawdzonych smaków 186

masła, pół szklanki mleka, 2 jajek, miodu według uznania (ok. 4 łyżki), 1 łyżeczki sody oczyszczonej, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego, cynamonu. Dla smaku możemy dodać orzechy włoskie oraz cukier trzcinowy. Suche i mokre składniki mieszamy osobno, jak poprzednio, a następnie łączymy i tworzymy gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy babeczki przez 25 minut. Po ostygnięciu możemy

WojnaNaSmaki.pl
Tajski ramen z kurczakiem i warzywami 398

limonki kaffir 1/3-1/2 opakowania pasty zielone curry Kanokwan 1 płaska łyżka brązowego cukru 1 płaska łyżeczka kurkumy 4 łyżki sosu rybnego SKŁADNIKI DO PODANIA makaron świeża kolendra prażony sezam orzechy ziemne, posiekane limonka szczypior Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Karo in the Kitchen
Kruche Ciastka Digestive z czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.150 254

cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła 3 łyżki mleka 20 g gorzkiej czekolady, posiekanej opcjonalnie łyżka wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów Do misy miksera wsypujemy suche składniki oraz pocięte na kawałeczki masło. Rozdrabniamy masło mikserem lub nożem tak by stworzyło drobinki wśród maki. Dolewamy mleko, wsypujemy czekoladę i zagniatamy zwarte ciasto. Formujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ketchup ekspresowy 176

których już kilka jest na blogu. Dodatkowo, jeśli już wykonasz ten prosty przepis na ketchup , to zrób sobie do tego coś kreatywnego. Proponuję Ci falafel z piekarnika, klopsiki z orzechów włoskich lub pizzę z patelni . Artykuł Ketchup ekspresowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów 167

comber z jelenia z pieczonymi warzywami i kaszotto z płatków owsianych. Nie mogło obejść się bez deseru, ale był to niezwykle zdrowy deser - kulki pozytywnej energii, przygotowane z daktyli, orzechów, wiórków kokosowych i kakao.     Po tak pysznym posiłku i interesujących warsztatach z pewnością poziom motywacji w dotrzymywaniu postanowień noworocznych u mnie osobiście wzrósł kilkakrotnie:) Dziękuję Organizatorom za kolejne

Obiad gotowy
Ciasteczka amarantusowe (bezglutenowe, bez cukru, bez mleka) 131

małe jajka - 20 gram wiórków kokosowych - 30 gram ziaren słonecznika - 50 gram miodu - 50 gram suszonej żurawiny Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą w misce. Następnie formuję kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładam je na blaszce, lekko spłaszczając i zachowując ok. 2 cm odstępu. Piekę ok. 12 minut w temperaturze 180'C ( termoobieg ) lub 200'C ( grzałki góra- dół

Wielopokoleniowo
NAJZDROWSZA SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I KIEŁKÓW SŁONECZNIKA 208

mięśnie i system nerwowy . Kiełkowanie to duży krok ku samowystarczalności. Dzięki temu zabiegowi można mieć najzdrowsze, najbardziej odżywcze, tanie i świeże pożywienie przez cały rok. Kiełkowanie przekształca nasiona, ziarna, orzechy lub fasolę w lekkostrawny, wysoko energetyczny, mocno skoncentrowany odżywczo pokarm (o hodowli kiełków przeczytasz TU ). Kiełki słonecznika świetnie sprawdzają się jako baza do soku, dają więcej płynu niż marchewka. Mnie

Jeść, by żyć w zdrowiu