orzechy - 16941 przepisów (strona:602/1130)

Ciasteczka korzenne z miętą 180

mieć temperaturę pokojową. Śmietanę mieszamy z sodą, jajkiem i cukrem. Dodajemy kakao, przyprawę do piernika, miętę, mąkę i miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 200 stopniach około 12 minut. Lukier: do cukru pudru dodajemy ciepłą, przegotowaną wodę i miętę. Ucieramy do powstania

Smak mojej kuchni
KSIĄŻKA „ Z MIŁOŚCI DO SMAKU” 192

zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery: orkiszowa tarta z karmelem z nerkowców i mleka kokosowego, tarta z karmelem czekoladowymi i orzechami włoskimi, tarta tatin z gruszkami, finansjerki, crème brûlée oraz wiele innych. Wśród autorów przepisów kulinarnych znaleźli się francuscy wybitni szefowie kuchni: Joël Robuchon oraz Guy Martin oraz znani polscy kucharze

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wielkanocne porady 188

każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy o podlanie roślin, starcie kurzu z mebli

Gotuję Testuję
Szybkie danie dla zapracowanych. 170

moja rodzina się  zajadała tym daniem, naprawdę polecam. Jeśli lubicie dania bardziej tłuste to możecie dodać więcej masła lub oliwy. Danie wybornie smakuje z kapustą czerwoną zasmażaną firmy Orzech. Życzę smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri (bez glutenu) 166

mnie m.in. płatki migdałowe oraz pyszna malina - Natjun ) Serek należy rozgnieść za pomocą widelca, a następnie połączyć z resztą składników. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. (Ogień powinien być niewielki, aby kluski nie porozpadały się.) Kluseczki delikatnie wyjąć, odrobinę

Di gotuje
Warsztaty kulinarne ryby i owoce morza w Kulinarnych Kreacjach w Krakowie 198

zobaczcie nasze menu i smakowite fotografie z warsztatów: Staropolski krem z raków z kwaśną śmietaną Mule duszone w mleku kokosowym, kolendrą i chilli Roladki z pstrąga ze szpinakiem i orzechami w sosie kurkowym Risotto szafranowe z krewetkami Ilość zdjęć ograniczyłam w miarę możliwości do minimum. Każde danie było fantastyczne. Eksplozja smaków wprawiała nas najpierw w osłupienie, a potem w doskonały

Karola gotuje
Pomysł na… omlet 172

mniej puszysty, a bardziej zwarty. Co jeszcze możemy dodać? To zależy, czy chcemy na słodko, czy wytrawnie. Można z żółtkami zmiksować banana, twaróg lub szpinak. Można dodać kakao, posiekane orzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki” – chlorellę, ostropest, młody jęczmień, acai. Nasiona konopii, siemienia lnianego, chia, wiórki kokosowe, bakalie. Startą marchew, buraka, dynię, cukinię

Kucharzyca
WEGAŃSKA BEZGLUTENOWA tarta jaglana z granatem i mlekiem orzechowym! 239

najzdrowszy owoc. Jest to mój pierwszy wegański wypiek, lecz mogę zaliczyć go do tych najbardziej udanych. Kaszę jaglaną powinniśmy łączyć z granatem, który często też występuje w połączeniu z orzechami włoskimi. Tak też stworzyłam przepis na tartę, w której skład wchodzi ciasto z mąki jaglanej, krem na bazie kaszy jaglanej i mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu

Via Gusto
Trafimy do sklepów?! – kulki mocy z kaszy jaglanej (FIT PRZEPISY) 216

wody 50 g kokosu 2 łyżki sezamu 2-3 łyżki miodu lub innego słodzika 70 g masła orzechowego 60 g oleju kokosowego 5 łyżek kakao 150 g orzechów (u mnie włoskich) Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Jak zrobić idealne kruche wegańskie ciastka? Przepis podstawowy. 318

Dziś przepis podstawowy na kruche ciasteczka. Jest on o tyle uniwersalny, że możecie dodawać ulubione składniki tj. orzechy, rodzynki, czekoladę, kakao, aromaty itd., słowem czego dusza zapragnie, oczywiście nie przeginając w żadną stronę, a więc jeżeli dodacie jakiekolwiek bakalie czy pestki, to bardzo proszę, a by nie przekraczały one połowy masy mąki, no góra 200 g w sumie. Ciasto jest

greenscarf
Ciasto drożdżowe z żurawiną i ananasem . 183

posypujemy wierzch ciasta, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 stopni, podkręcamy temperaturę  do 180 i pieczemy 40 -45 minut. Ta kruszonka ma smak chałwy, można zamiast sezamu dać orzechy lub wiórki kokosowe, to też tłuszcz i do tego w konkretnym smaku. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie

Dieta moja pasja
Torcik bakaliowy na białkach 203

figowca i zrobiłam torcik z bakaliami. Do tego szybki krem i wyszło na prawdę coś pysznego. Składniki: Ciasto: 6 białek sól szczypta 160 g cukru 1 szkl zmielonych orzechów włoskich 50 g drobno pokrojonych fig 50 g rodzynek 100 g drobno posiekanej czekolady gorzkiej  Krem: 250 g mascarpone Mlekoma 4 łyżki nutelli 3 łyżki likieru czekoladowego Do posypania: wiórki

Ala piecze i gotuje
Rybne pulpety z karmelizowaną cebulą 127

skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem przez praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach. Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy

R'n'G Kitchen
Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar 166

lawendą oraz poziomkową watą cukrową. Deser lekki, smaczny, orzeźwiający i wygląda fantastycznie w pięknych kolorach. Wspaniałe zakończenie posiłku. Drugi deser w menu to suflet Grand Marnier z prażonymi orzechami makadamia i syropem klonowym, równie pyszny jak pierwszy deser. Bardzo kremowy, puszysty, rozpływa się w ustach i jest to przepis autorski szefa kuchni. Polecam… Na danie główne mamy do wyboru

Mała Cukierenka
Jagodowo-kokosowa jaglanka 133

ulubiona wersja jaglanki na śniadanie. Jemy ją prawie w każdy weekend. Smakuje świetnie, a do tego cieszy oko :) Można ją podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj dorzucam jakieś owoce, orzechy, albo posypuję pudrem truskawkowym. A Wy jadacie kaszę jaglaną na słodko? :) 120 g kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 200 g mleczka kokosowego łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych   pół

Mienta blog