pomidorki koktajlowe, pieczony kurczak, feta, czosnkowy sos jogurtowo-śmietanowy roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego roszponka, zielony ogórek, wędzony łosoś, jajko, sos jogurtowo-chrzanowy
More food, love and dreamsbabcia- to już chyba taka nasza rodzinna tradycja ;) A Wam jak się podoba mój komunijny tort? Jasny biszkopt , przełożony kremem czekoladowym (bez wiśni w alkoholu) i orzechowym
Krakowskie smaki Anibardzo wciągające - bułeczki z żurawiną. Idealne do przygotowania na weekendowe śniadanie. Poniższe bułki przypadną do gustu osobom, które lubią jeść słodkie pieczywo. Świetnie będą smakować z domowym kremem czekoladowo-orzechowym lub dżemem rabarbarowym . Najlepiej smakują w dniu pieczenia :) Składniki na 6 sztuk: 250 g mąki pszennej tortowej 75-80 ml letniego mleka 1/4 kostki roztopionego masła
Ugotowaćzawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, soji, orzechów i nasion sezamu) Kalorie: 540 / 100 g Cena: 25 zł / kg Przepis na deser z nasionami chia z masłem orzechowym <klik
Pora na pora i pomidoraduże łyżki nasiona chia Opis nasion chia <klik> 1 łyżka syropu np. golden syrup 2 duże łyżki masła orzechowego z dużymi kawałkami orzechów (jeśli nie mamy to proponuję dosypać fistaszki drobno posiekane) Przygotowanie: - mleko podgrzewamy w garnku - wsypujemy wszystkie składniki i mieszamy aż do połączenia - nakładamy
Pora na pora i pomidoraKiedyś kupiłam pęczak. Stał sobie w szafce i stał, aż nadeszła jego pora. ;) miał wielkie wejście, zapewniam że wybaczył mi, że o nim zapomniałam. Olej arganowy nadał mu orzechowego posmaku, dzięki niemu danie to zyskało ogromnie na wartości, nie tylko smakowej, olej ten jest niezwykle zdrowy. Więcej o cennych właściwościach oleju arganowego przeczytacie na stronie Sklepu Maroko . Zachęcam bardzo
MamaOskarkaPiekąc sernik zawsze staram się coś zmienić. Choćby po to, żeby wypróbować rożne smaki. Dzisiaj sernik z brzoskwiniami i w polewie czekoladowo-orzechowej. Doskonałe wykończenie sernika nadaje mu zupełnie inny smak niż zwykle. SERNIK: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 1 kostka (200 g) masła 1 szklanka cukru 5 jajek 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka
W kuchennym oknie EwyOstatnie maliny, jeżyny i soczyste brzoskwinie z miodem pod orzechową kruszonką - super pomysł na śniadanie lub szybki deser. W wersji śniadaniowej pysznie smakują z naturalnym jogurtem. Jako deser świetnie sprawdzą się podane w pucharkach z lekko tylko osłodzoną bitą śmietaną. Takie crumle przygotowałam ostatnio w sobotni poranek. Już podczas pieczenia po całym mieszkaniu roznosił się owocowy zapach, a śniadanie... cóż
Kulinarne InspiracjeCzekoladowy smak wypełniony nutką orzechową i pysznymi wisienkami:) Prawie 5 kg rozkoszy podniebienia
In my kitchenupieczeniu placki są twarde, lecz po 2-3 dniach skruszeją. Wystudzone placki przełożyć lekko podgrzanymi powidłami śliwkowymi. Oczywiście wybór przełożenia, należy do was. Można np. przełożyć masą kajmakową, masą orzechową, a nawet marcepanową. Po przełożeniu piernika, ciasto nakryć arkuszem papieru do pieczenia i równomiernie obciążyć deską lub odpowiedniej wielkości książkami. Piernik ten długo zachowuje świeżość, zwłaszcza wtedy, kiedy przechowywany jest
CookYourselfmówić - działa! Klasyczne makaroniki według zupełnie nieklasycznego przepisu są po prostu idealne! Nie wiem, jak to działa, ale działa bez zarzutu i smakuje DOSKONALE! Smak siemienia jest cudownie orzechowy, tajemniczy, kuszący. Makaroniki cudownie się ciągną i przy jedzeniu nie można się zatrzymać na rozsądnej liczbie. Cokolwiek myślicie o klasyce i bez względu na to, jaką wagę przywiązujecie
KUCHARNIASkładniki na spód: 185 g mąki pszennej 60 g mąki orzechowej (lub drobniutko posiekanych migdałów) 180 g masła lub margaryny (użyłam margaryny) 2 żółtka ugotowane na twardo 1 żółtko surowe 70 g cukru pudru szczypta soli skórka z 1/4 cytryny Składniki na nadzienie: 100 g czekolady mlecznej 80 g czekolady białej 50 g czekolady gorzkiej ulubione orzechy i bakalie CZAS
My Culinary Artformie kremu czyli gładka, gęsta i pożywna. Z topinamburu, słonecznika bulwiastego a właściwie tylko jego podziemnych części, które są lekko słodkawe i w smaku przypominają według mnie kalafiora z orzechowym posmakiem. Do tego bardzo zdrowe ziarno amarantusa jakie znalazłam w bogatej ofercie marki Sante , ale o nim kilka słów niżej. Krem topinamburowo-amarantusowy podałam w wersji wiosennej czyli z chrupiącymi
Smaczna Pyzawaniliowa od kulturystyka.sklep.com ) 2 małe jajka 1 łyżeczka kakao 1 jabłko 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) dodatki: dżem jagodowo - borówkowy bez cukru, domowje roboty oraz masło orzechowe crunchy Przygotowanie: Płatki zalej wrzącą wodą i odstaw na 10-15 minut do napęcznienia. Jabłko obierz i pokrój w kostkę. Upraż w garnku z niewielką ilością wody. Namoczone
Zdrowie na języku :P