Ostatnio trufelki i ciasteczka pojawiają się u mnie bardzo często, polubiliśmy słodkości na jeden kęs. Takie orzechowe kuleczki są doskonałe na przyjęcia, zawsze kojarzą mi się z ciastkami weselnymi. Można je długo przechowywać, najlepiej w lodówce żeby nie były miękkie. Składniki na około 40 sztuk: 100 g masła 8 łyżek płatków owsianych 10 biszkoptów 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki cukru 1 opakowanie kisielu (najlepiej czerwonego, ja użyłam cytrynowy i słabo widać warstwy, odradzam fioletowy- ciasto może nie ładnie wyglądać) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na ciasto orzechowe: 3 jajka 2,5 łyżki mąki 90 g startych orzechów włoskich 3 łyżki cukru na masę serową: 1 kg sera na sernik 8 jajek 250 g masła 250 g cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaznajdziesz tutaj ). Do gotowego kremu wystarczy dodać zmielone herbatniki, ewentualnie odrobinę likieru Malibu i obtoczyc w wiórkach kokosowych. Pycha;) Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych orzechów laskowych bez soli lub ciemne kakao wymieszane
Maślane ciasteczkoOkres jesienny sprzyja tworzeniu ciast z dodatkiem dyni :) Znalazłam fajna opcje na ciasto orzechowe z kremem dyniowym. Jeśli się zastanawiacie czy ciasto z takim warzywkiem jest dobre :) to odpowiadam Wam, ze jest bardzo pyszne i dynia ma tak neutralny smak, ze w kremie jest wlasciwie nie wyczuwalna a krem jest pulchniutki i nietłusty pomimo serka mascarpone :) Wymiary blaszki : 24x29
Słodkości i nie tylkobyły wyczuwalne w masie. Ewentualnie drobno należy je potłuc). Do 250 ml mleka dodać orzechy i masło, zagotować. Mąki wymieszać w pozostałym mleku, po zawrzeniu przelać do masy orzechowej. Mieszać do zgęstnienia. Dodać pokruszoną czekoladę i mleko w proszku. Wymieszać. Dodać odsączone rodzynki i wystudzić. Doprawić sokiem z cytryny. Zimną nadziewać rogaliki. Masa podczas pieczenia nie wypływa, nie powiększa objętości
kawawszklancekokosu pod chrupiącą kruszonką Tarta ze śliwkami i cynamonem Pufki (knedle serowe) ze śliwkami - najlepsze Szilváslepény Ucierane ciasto kokosowe. Ze śliwkami. Bezglutenowy placek śliwkowy z czekoladą Bezglutenowy placek śliwkowo - orzechowy Knedle ze śliwkami Kruche ciasto ze śliwkami bezą i kruszonką Czeko – powidła, czyli śliwki z czekoladą w słoiczku Mini drożdżówki z śliwkami Zakręcone ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami Nalewka
Weekendy w domu i ogrodzieschładza się je, a potem tylko "nadziewa" owocami. Tartę przygotowałam z mąki orkiszowej, dzięki czemu jest na pewno zdrowsza i ma fajny, lekko orzechowy posmak. Słodycz jest w niej idealnie wyważona, a spód nie nasiąka od wilgoci śliwek, dzięki migdałom, którymi go wysypałam. Ja i moja Rodzina nie mogliśmy się od niej oderwać, i zniknęła
Słodko-Słony Świat Ilonykiedy poczytacie jaki jest je skład to chyba trochę Was to zniechęci. Najwięcej tam cukru a nie orzechów i prawdziwej czekolady. Moja nutella, mój domowy krem, jest bardzo orzechowa, mocno czekoladowa i naprawdę przepyszna. Robiąc ją samodzielnie w domu wiem co jem i co podaję chłopakom. Taki krem orzechowo czekoladowy będzie doskonałym smarowidłem do tostów, ciasteczek, może nadzieję nim bułeczki
Smaczna PyzaChleb tostowy upiec w piekarniku lub tosterze. Wysmarować ulubionym masłem orzechowym. Dodać plasterki banana i kilka jagód. Nic prostszego, nic bardziej smacznego :) Śniadanie mistrzów dla dzieci.....i nie tylko
ClauditteMissCookingdoskonale nadaje się on do wyzwania, a jednocześnie może być naprawdę smaczny;) Wychodząc z założenia, że trening czyni pistrza postanowiłam go przygotować i oto jest pyszne ciasto bananowo-orzechowe z nutką wanilii. Ciasto jest stosunkowo łatwe w przygotowaniu i smakuje wybornie. Polecam! Składniki: Baza: 125g mąki 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 2,5 łyżki brązowego cukru 60g masła
Codzienne GotowanieMonte Snack to delikatny, wilgotny ciemny biszkopt, wypełniony mlecznym kremem oraz czekoladowo-orzechowym nadzieniem, który umieszczony jest po środku kanapki. Biszkopt jest zwarty, nie klei się do rąk co często zdarza się w tego typu produktach. Kanapka jest naprawdę smaczna, delikatna, po prostu rozpływa się w ust ach. Połączenie czekolady, orzechów oraz mlecznego kremu daje
magiczna kuchnia Kasi110kcal - czyli słodka przekąska do kawy bez wyrzeczeń! Uwaga! Biszkopt wychodzi bardziej zbity i chrupiący niż jego pszenny odpowiednik, co dla mnie jest dużym plusem. Świetnie smakuje z masłem orzechowym, jak i słodkim dżemem. Smacznego
Pland based fillegram puree z dyni* 2 jajka 1/2 szklanki cukru (trzcinowego, białego, stewii lub ksylitolu- wszystko jedno) 1 laska wanilii 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek)** 150 gram herbatników lub ciastek orzechowych, ja użyłam tych 5 suszonych śliwek 2 łyżki masła 1 łyżka miodu na polewę: 50 gram białej czekolady+ 2 łyżki oleju z orzechów włoskich*** Ciastka miksuję w malakserze z dodatkiem
Mango Papajaprzerwie ponownie słodkości :):):). Ciasto jest zwarte, a jego smaki doskonale się uzupełniają - słodki czekoladowo - orzechowy spód oraz kwaskowy w smaku wierzch. Składniki: Spód: 150 g masła, 100 g cukru, 1/2 opakowania cukru waniliowego, 2 czubate łyżki kakao, 200 g pokruszonych herbatników (u mnie jasne i ciemne), 70 g drobno posiekanych orzechów laskowych (mogą być włoskie), 50 g drobnych rodzynek, Masa
Nie tylko w kuchni