orzechowy - 3000 przepisów (strona:137/200)

Mazurek pisanka Wielkanoc tuż tuż 99

masła 125 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru  3 żółtka   Dodatkowo: foremki papierowe papilart  10 szt masa orzechowa z kawałkami orzeszków polewa dekoracyjna biała i czekoladowa kuleczki w białej czekoladzie i mlecznej migdały płatki posypka kolorowa lukier kolorowy Wykonanie: Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie

Różowa kuchnia
Zupa z trybuli 142

Trybula to gatunek rośliny z rodziny selerowatych. Znana jest już od średniowiecza. Nać używana jest jako przyprawa i ma delikatny lekko orzechowy smak, zachęcam do próbowania. Dziś podam przepis na pyszną zupę z dodatkiem trybuli. Zupa z trybuli. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Filet miodowo-orzechowy 193

łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżki miodu 3-4 łyżki orzechówki 2 łyżki oleju sól, pieprz   Sposób przygotowania: Składniki marynaty wymieszać i włożyć … Czytaj dalej Filet miodowo-orzechowy

czarrna od kuchni
Batoniki orzechowo-czekoladowe a'la Mars 209

można bardziej dosłodzić masę. Keksówkę (dł.20cm) wykładamy folią spożywczą i wykładamy masę, Rozprowadzamy i przygniatamy do dna. Warstwa powinna mieć grubość ok 1 cm. Umieszczamy w lodówce. Masa orzechowa * 1 - 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 -3/4 szklanki mleka 3-4 daktyle Orzechy i daktyle mielimy bardzo drobno/prawie pył (nie za długo, aby nie wytrącił się olej

Chocolate Muffin Blog
Jak Ugotować Quinoa (Komosa Ryżowa) i Energetyzująca Sałatka z Quinoa z Awokado i Szpinakiem 151

dość małe, ale spokojnie podczas gotowania wchłaniają wodę, przez co pęcznieją. Ugotowane ziarna stają się przezroczyste z widocznymi białymi spiralkami, to są kiełki. Jeśli chcemy aby komosa nabrała orzechowego posmaku, przed gotowaniem należy po wypłukaniu nasiona należy odstawić  do całkowitego wyschnięcia, a potem podprażyć je przez około 5 minut na suchej patelni, na średnim ogniu, oczywiście cały czas mieszając

Blondynka Gotuje
Baklava 107

ciasta,który także smarujemy masłem. Postępujemy tak z kolejnymi 5 płatami.  Na cieście układamy połowę masy z orzechów, którą przykrywamy kolejno 3 płatami posmarowanymi masłem. Układamy pozostałą masę orzechową.  Na wierzch kładziemy pozostałe płaty ciasta, smarując je za każdym razem rozpuszczonym masłem.  Tak przygotowane kroimy ostrym nożem w romby, a wierzch posypujemy posiekanymi pistacjami. Trzeba to zrobić

Bon appetit mon amie
Mazurek pełen bakalii 189

różnych ciast  biszkoptowe, marcepanowe, kruche. Ja przygotowałam z ciasta kruchego z ananasem i bakaliami, polany lukrem ze śmietany. Wierzch mazurków, można też pokryć różnymi masami np. orzechową czy kajmakową i udekorować je bakaliami lub owocami. Kto jeszcze nigdy nie piekł mazurka, niech spróbuje, bardzo pyszne ciasto

Kuchnia Danusi
,,Kruche babeczki z orzechami w karmelu’’ 333

Kruche babeczki z cukrem trzcinowym i orzechową masą. Chrupiące połówki włoskich orzechów polane słodką polewą z karmelu rozpływają się w ustach. Takie babeczki to kwintesencja najlepszego smaku słodyczy… Składniki na ciasto kruche: 100 g schłodzonego masła 30 g cukru pudru łyżka miodu łyżka cukru trzcinowego 200 g mąki 1 jajko szczypta soli Polewa karmelowa: 150 g orzechów włoskich Pół szkl

Podróż w kulinaria
Świąteczne wypieki z Helio. Współpraca. 137

goszczą w mojej kuchni i na moim stole. Dlatego tak ucieszyła mnie możliwość przedświątecznej współpracy. Dzięki uprzejmości zespołu Helio otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów: masa makowa masy krówkowe masy orzechowe z kawałkami orzeszków - nowość, która doskonale sprawdza się w wielu wypiekach. Unikalna receptura z orzechami ziemnymi, śmietanką i mlekiem polewy i dekoracje do ciast płatki migdałowe rodzynki królewskie orzechy ziemne

Słodkie okruszki
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 276

Inspiracja z: klik . Zdrowe i smaczne ciasto? Tak, właśnie te! Szarlotka jest pyszna i idealnie nadaje się dla osób będących na diecie, ograniczających cukier lub unikających glutenu. Kusi cynamonowo-orzechowym aromatem i doskonale się kroi - nie kruszy. Dzięki jabłkom - zachowuje swą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat

Di gotuje
Francuskie rogaliki śniadaniowe 112

wyrosną. Rano wystarczy rozgrzać piekarnik i je upiec zanim wszyscy wstaną. Pyszne śniadanie zapewnione. Można je jeść lekko ciepłe posypane tylko cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem, kremem orzechowym albo masłem. Co kto woli. U nas ostatnio takie śniadanie jest dwa razy w tygodniu. Jak się nabierze wprawy to naprawdę idzie bardzo sprawnie. Czytaj więcej

Wiem co jem
Bulwy „au gratin” 135

Ameryki Północnej, do Europy przyjechała na początku XVII wieku, a w Polsce znana jest od 1730 roku. Bulwa czyli topinambur w smaku przypomina ziemniaka, jest lekko słodki z nutą orzechową. Topinambura można gotować, smażyć lub spożywać na surowo. Można jeść razem ze skórką, tylko oczywiście trzeba ją najpierw dobrze umyć. Bulwa była warzywem w miarę popularnym. W większości książek

królestwo garów
Pierś z kurczaka w płatkach owsianych 145

Delikatna, soczysta pierś z kurczaka,  która wręcz rozpływa się w ustach,  w chrupiącej panierce o orzechowej nucie <3 Niebo w gębie!! Składniki: podwójna pierś z kurczaka ostra papryka w proszku czosnek granulowany sól pieprz olej z zalewy z pomidorów suszonych płatki owiane 1 jajko 2 łyżki mleka olej do smażenia Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w medaliony

Malinowo w kuchni
Krówka na biszkopcie 137

łyżeczka kakao -2  łyżeczki Krem budyniowy : mleko - 1,5 szkl cukier - 4 łyżki masło - 190 g mąka  - 4 łyżki pełne Dodatkowo : aromat waniliowy masa krówkowa o smaku orzechowym - 1 puszka orzechy włoskie do dekoracji Sposób przygotowania: Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.  Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać

Kuchnia Danusi
Cytrynowy sernik z bezową pianką 144

zrobić zdjęcia :) Jeśli lubicie serniki, to spróbujcie także  sernika z masą krówkową ,  sernika Jasia i Małgosi  lub sernika śmietankowego na lekko słonym spodzie z masłem orzechowym

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania