Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Tahini 100% - tylko z nasion sezamu :)

Pierwszy raz miałam okazję robić, a nawet próbować tą słynną pastę sezamową. Była mi potrzebna do przygotowania hummusu, ale o tym wkrótce ;) Przeglądając w internecie przepisy na tahini , zazwyczaj znajdował się w nich dodatkowy olej, pomyślałam, ale po co? Przecież same nasionka są wystarczająco oleiste. Niekiedy wspomniano, że warto dodać tłuszcz, kiedy nasz sprzęt nie daje sobie rady z dokładnym zmieleniem ziarenek. Bzdura! :D Nie poddawajcie się na samym starcie, nie skazujcie od razu Waszego robota na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję