omlet z warzywami - 789 przepisów (strona:25/53)

Zapiekany omlet z pak choi 119

Spontaniczne przepisy są zawsze najlepsze. Dzisiejszy obiad, czyli zapiekany omlet z pak choi jest dowodem na to. Piękny, wyrośnięty omlet z chrupiącą, ale podpieczoną kapustą pak

Moja smaczna kuchnia
Ciasto marchewkowo-bananowe 127

Marchew jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo chętnie dodają ją do zup, potrawek i słodkich wypieków! Marchew doskonale wchłania się z tłuszczami, gdzie bardzo dobrze

Truskawkowa Fiesta
Imbirowy rosół z omletem tamagoyaki 112

Z gotowaniem rosołu to jest tak : potrzebuje czasu , dużej ilości mięsa i dużej ilości warzyw . No i oczywiście ,,świętego spokoju czyli podejścia z sercem". Bo

Buniabaje w kuchni
Omlet z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią 146

Omlet, który wyglądem i smakiem przypomina pizzę :) Szybka i pyszna kolacja, śniadanie lub nawet lunch do zabrania na wynos. Oczywiście możecie wzbogacić danie o ulubione dodatki takie jak ser żółty, szynka czy warzywa... ja pozostanę przy wersji alla caprese :) Składniki: 2 jajka 4 plastry mozzarelli pomidorki koktajlowe liście świeżej bazylii sól pieprz zioła prowansalskie 1 łyżka mąki pełnoziarnistej Rozgrzać patelnię

Chocolate Muffin Blog
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 105

końcu w menu znalazły się trzy dania ze szparagami: tortilla, gnocchi i pasta primavera. Od lewej: gyros, pasta primavera, three cup chocken, tortilla i gniochi Szparagi są zupełnie niezwykłym warzywem o subtelnym kształcie, smaku i wszechstronnym zastosowaniu. Można je grillować, gotować, smażyć, piec i jeść na surowo (przeczytajcie nas poradnik jak przyrządzać szparagi ). Są smaczne, lekko strawne i zawierają bardzo(...)jedzenie ). Tyle wstępu, zapraszamy do zapoznania się z menu na ten tydzień: Poniedziałek: Tortilla z pieczonymi paprykami i szparagami Omlet na bogato, bardziej tarta niż tortilla, od początku pieczona w piekarniku, a nie na patelni. Mega sycące danie, bogate w warzywa, przyciągające oko i łatwe do zrobienia. Hiszpański klasyk w nieco inny wydaniu. Zrobi je każdy nawet jeśli nigdy

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 73

przepisy na dania ze szparagami: tortilla, gnocchi i pasta primavera. Od lewej: gyros, pasta primavera, three cup chicken, tortilla i gniochi. Trzy dania zawierają szparagi Szparagi są zupełnie niezwykłym warzywem o subtelnym kształcie, smaku i wszechstronnym zastosowaniu. Można je grillować, gotować, smażyć, piec i jeść na surowo (przeczytajcie nas poradnik jak przyrządzać szparagi ). Są smaczne, lekko strawne i zawierają bardzo(...)jedzenie ). Tyle wstępu, zapraszamy do zapoznania się z menu na ten tydzień: Poniedziałek: Tortilla z pieczonymi paprykami i szparagami Omlet na bogato, bardziej tarta niż tortilla, od początku pieczona w piekarniku, a nie na patelni. Mega sycące danie, bogate w warzywa, przyciągające oko i łatwe do zrobienia. Hiszpański klasyk w nieco innym wydaniu. Zrobi je każdy nawet jeśli nigdy

Niedzielny kucharz
Omlet z pomidorami i cebulą 121

Omlet z pomidorami i cebulą 4 jajka 1 pomidor 0,5 średniej cebuli łyżka masła do smażenia sól pieprz Składniki pozwalają na przygotowanie obfitych porcji do 2 osób. Przygotowanie: 1. Jajka, cebula i pomidor 4 jajka wbić do miski, rozmieszać widelcem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Cebulę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Smażenie Na patelni(...)rozgrzać 1 łyżkę masła. Najpierw zrumienić cebulę, a następnie dodać pomidory. Smażyć 3 minuty. Przełożyć usmażone warzywa do osobnego naczynia. Na rozgrzaną patelnię (nie dodajemy już masła) wylać jajka wymieszane z solą i pieprzem. Rozprowadzić masę po całej powierzchni patelni. Równomiernie rozłożyć na omlecie usmażoną wcześniej cebulę i pomidory. Smażyć ok. 3 minut. 3. Składanie omleta Teraz najtrudniejsza część operacji

Pij soki wyciskane
Jak gotować makaron? 181

Makaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Omlet z serem i pomidorkami 142

Idealne ciepłe śniadanie na weekendowy leniwy poranek. Delikatny, puszysty smak omlet z dodatkiem aromatycznych pomidorków i cebuli. Opcjonalnie możecie dodać także pieczarki. Przygotowanie łatwe i szybkie, a danie syte - do tego pasują prawie wszystkie dodatki, warzywa, owoce, sery, wędliny, nawet smakuje na słodko z twarożkiem lub ulubioną konfiturą. Dla dzieci i nie tylko z pewnością fajna i smaczna propozycja(...)łyżce-dwóch oleju, w międzyczasie na patelni roztapiamy masło, wlewamy jajka i smażymy na małym ogniu przez 3-4 minuty aż zobaczymy, że jest lekko ścięty na górze, omletu nie przewracamy na drugą stronę, patelnię unosimy do góry i lekko potrząsamy, by omlet się odkleił, wtedy układamy nasz pomidorowo-cebulowy farsz, chwilkę smażymy, zwijamy omlet drewnianą łyżką lub płaskim

Zasmakuj Kuchni
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 181

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MINI OMLETY ZAPIEKANE Z WARZYWAMI – idealne na śniadanie! 130

przygotować w 5 minut! Tym razem stawiamy na jajka i serwuję Wam przepyszne mini omlety zapiekane z soczystymi pomidorkami koktajlowymi , mini kukurydzą i świeżym, pachnącym szczypiorkiem z własnego ogródka. Świetnym dodatkiem jest świeża roszponka i szklanka soku pomarańczowego, która to zaspokoi jedną z 5 porcji warzyw i owoców, które powinniśmy dziennie spożywać. Takie śniadanie jest idealnym pomysłem na każdy dzień(...)świeży szczypiorek – 1 pęczek * sól, pieprz * oliwa * roszponka – 1 garść DODATKOWO: * sok pomarańczowy – 1 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni ( u mnie specjalna do mini omletów ) rozgrzewamy oliwę i we wgłębienia wlewamy roztrzepane i osolone wcześniej jajko. Dodajemy przekrojone pomidory i mini kukurydzę. Przykrywamy i na wolnym ogniu doprowadzamy do ścięcia. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem

Ostra na Słodko
Barszcz ukraiński z botwinką 108

Lato to czas wspaniałej botwinki, która uwielbiam pod każdą postacią np. w barszczyku , w Chłodniku litewskim , w jajecznicy , omlecie , tarcie czy pizzy . Dzisiaj na obiad zrobiłam barszcz w pożywnej wersji z młodymi ziemniakami i młodą włoszczyzną – przepyszny wyszedł! Koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA BARSZCZ UKRAIŃSKI Z BOTWINKĄ Składniki na barszcz ukraiński z botwinką: 500g ziemniaków młodych cebula 2 ząbki czosnku(...)buraki młode 2 pęczki botwinki 1 młoda włoszczyzna 6 szt ziela angielskiego liść laurowy sól pieprz 2 łyżeczki majeranku łyżka octu winnego Jak zrobić barszcz ukraiński z botwinką: Wszystkie warzywa (oprócz botwinki) obieram, myję i kroję w kosteczkę do garnka. Dodaję przyprawy i ok 1 l wody, gotuję do miękkości (15-20min). Po tym czasie dodaję pokrojoną w małe

Dorota Smakuje
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 86

TART 0 Comments / 21/09/2016 PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 0 Comments / 05/09/2016 MOUSSAKA 0 Comments / 31/08/2016 OMLET Z KURKAMI / CHANTERELLE OMELET 0 Comments / 25/08/2016 GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 4 Comments / 03/08/2016 SCHAB PIECZONY Z OWOCAMI I WARZYWAMI / PORK BAKED WITH FRUITS AND VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS

Martyna Cooks
Kremowy omlet z ricottą i zielonym groszkiem 138

smaku.   Masę jajeczną przelać na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem. Gdy omlet odrobinę zetnie się - należy posypać go zielonym groszkiem (*) oraz szczypiorkiem. Całość smażyć na małym ogniu, pod przykryciem do momentu otrzymania ściętego wierzchu. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionym sosem, bądź świeżymi warzywami. (*) Mrożony groszek należy uprzednio rozmrozić.     Polecam indukcyjną patelnię granitową Ballarini BOLOGNA GRANITIUM . Wyróżnia(...)dystrybucję oraz magazynowanie ciepła w naczyniu.  Dzięki temu smażenie jest krótsze i bardziej oszczędne. Od siebie dodam jeszcze, że na patelni tej można smażyć bez tłuszczu, lecz do omletu - celowo dodałam łyżkę masła, co jeszcze bardziej podkreśliło jego delikatny smak. Omlet szybko i równomiernie usmażył się, nie przypalił i doskonale odchodził od dna oraz brzegów patelni. Patelnia jest świetna

Di gotuje