zdrowe warzywko. Omlet z zielonymi szparagami i pieczarkami Czas przygotowania: 20 minut Składniki na 2 porcje Składniki: 1/2 pęczka zielonych szparagów 6-7 pieczarek 4 jajka sól morska pieprz szczypta gałki muszkatołowej olej do smażenia natka pietruszki Wykonanie: Szparagi płuczemy i odłamujemy końcówki. Na patelni podgrzewamy olej, kładziemy szparagi, i przekrojone na ćwiartki pieczarki. Warzywa chwilę smażymy
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 6 jajek 1/2 pęczka zielonych szparagów kawałek czerwonej papryki kawałek cukinii 5 dkg wędliny sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, resztę
czarrna od kuchniLżejsze, wysokobiałkowe muffinki jajeczne goszczą u nas od czasu do czasu w dni treningowe. Z ulubionym sosem są świetną przekąską np. na kolację. Do środka można
Zielona KuchniaOmlet z ziołami i pomidorkami. Korzystamy z tego, że to już ostatnie swojskie pomidorki i wrzucamy je tam gdzie się da! II Śniadanie 10:30 Księżniczka Elza na drugie śniadanie miała domowe monte. Przepis znajdziesz tutaj>>> . Jak zwykle jeden bieluch to za mało! Zupa 13:00 Tutaj też wrzuciłam kilka pomidorków. Pyszna zupa z warzywami
lady-och-mistrzyni.blogspot.comZależnie od pory roku możemy dodawać do zielonych omletów różne zielone listki roślin i ziół. Wiosną na przykład idealnie nadają się do tego posiekane młode listki pokrzywy. Pokrzywa ma właściwości poprawiające trawienie. Warto jest więc stosować pokrzywę przy wszelkich dietach. Posiada też przede wszystkim pozytywne właściwości lecznicze wpływające na układ moczowy i łagodzi dolegliwości chorób: kamica nerkowa i dna moczanowa(...)bazylia. SKŁADNIKI na 2 osoby: 4-6 jajek 1-2 łyżki mleka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub kolendry (może być też bazylia, rukola, roszponka czy inne młode listki warzyw) 2 łyżki posiekanego szczypiorku 150 g świeżego szpinaku (umyty i osuszony) 1 łyżeczka oleju lub oliwy + 1 łyżeczka masła (lub bez masła) 50 g startego grubo sera żółtego z ziołami
Sztuka gotowania w/g Samirysałatka - PRZEPIS 👉 omlet z pomidorami - PRZEPIS 👉 sałatka z pieczonym burakiem - PRZEPIS 👉 szybkie leczo - PRZEPIS 👉 kanapki z ogórka - PRZEPIS 👉 szybka sałatka - PRZEPIS 👉 puszysta jajecznica - PRZEPIS 👉 sałatka z tuńczykiem i jajem - PRZEPIS 👉 zupa krem z dyni - PRZEPIS Mam nadzieję, że moje propozycje na kolacje się podobają - zachęcam do spróbowania! Dobrym rozwiązaniem na lekką kolację jest zjedzenie np. miseczki surowych warzyw z jogurtem
MintTastewłoski omlet. Może być serwowany na zimno lub ciepło jako przekąska lub danie główne. Frittatę pieczemy na patelni (drugą stronę dopiekamy przez odwrócenie) lub na patelni i dopiekamy ją w piekarniku. Właśnie tak uczyniłam. Podstawą są ubite jajka oraz dodatki wg smaku i fantazji, dlatego idealnie nadaje się do wykorzystania resztek pozostałych w lodówce. Najczęściej dodatek stanowią warzywa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warzyw. Która kanapka najbardziej się Wam podoba? Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem z cukinią
Moja smaczna kuchniaNawet, gdy późno wracamy do domu, w krótkim czasie można przygotować coś naprawdę pysznego. W letnich klimatach, ze składników, które mamy w lodówce. I tak dzisiaj
Moja smaczna kuchniaomlety to takie jajeczne muffiny są świetną alternatywą ;) Spróbuj koniecznie- Zapraszam! Muffiny jajeczne Składniki: 1/4 małej papryki czerwonej 1/4 małej papryki zielonej 1/4 małej papryki żółtej 4 łyżki kukurydzy konserwowej mała garść szcypiorku 4 jajka garść sera żółtego sól, pieprz, curry Przygotowanie: Papryki kroimy w drobną kostkę, mieszamy z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy
Tagebuch po polskuJedne z najbardziej lubianych placków w naszym domu. Tradycyjne, domowe, chrupiące z zewnątrz, miękkie i gorące w środku. Podane najczęściej ze śmietaną i jogurtem lub posypane
Zasmakuj Kuchnisię sprawdziły pędy dzikich szparagów, o których wam pisałam w poście na temat szparagów. Ja specjalnie wybierałam na targu jak najcieńsze szparagi, co mam nadzieje widać na zdjęciu:)Omlet jest bardzo lekki, a mięta nadaje mu bardzo świeży smak. Taki idealny wiosenno-letni posiłek:)Frittatę con Asparagi powinno się jadać na zimno, posypaną listkami mięty. Można ją pokroić na trójkąty(...)kolacji we dwoje. Dla mnie stanowiła nieco wykwintne śniadanie, ale przecież trzeba sobie dogadzać, prawda?;)W przepisie de Blasi znowu miałam do czynienia z nietypowym dla mnie gotowaniem warzyw od zimnej wody, o którym już wam pisałam w przepisie na aromatyczne muszelki z botwiną. I tym razem poszłam na przekór autorce, zalewając szparagi małą ilością wrzątku i gotując je przez
Chilli Czosnek i Oliwaręcznikiem. Rozgrzej grill gazowy lub ogrodowy. Natłuść ruszt. Szparagi ułóż na blasze do pieczenia, polej oliwą i posyp solą. Następnie grilluj przez 1-2 minuty z każdej strony, układając warzywa wszerz rusztu. Możesz je też grillować na aluminiowej tacce, lub na po prostu na patelni grillowej. Gotowe szparagi przełóż na talerz i posyp startym parmezanem. Podawaj od razu. * rozmaryn(...)możecie zastąpić innymi ziołami, np. tymiankiemTo kto ma ochotę na grillowane szparagi? Jeżeli się pospieszycie, to jeszcze dostaniecie je w sklepie. A jeżeli kupicie dwa pęczki, to przygotujcie także omlet ze szparagami i szpinakiem
Chilli Czosnek i OliwaSzakszuka z kuchni tunezyjskiej to pyszne i syte śniadanie składające się z jajek sadzonych śccinanych w sosie pomidorowym, czesto doprawianych mielonym kminkiem. To świetna forma ciepłego
Zielona Kuchnia