ogórki - 26028 przepisów (strona:1309/1736)

Burgery rybne w błyskawicznych bułkach 143

mała cukinia ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku ½ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oleju Szczypta curry Szczypta kminu rzymskiego Sól Pieprz Dodatki: sałata, słodka cebula, pomidor, ogórek Bułki 31/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (około 450 g) 4 łyżeczki proszku do pieczenia 11/2 szklanki jogurtu (około 380 g) ½ kostki masła 2 łyżki miodu lub cukru ½ łyżeczki soli 1 jajko

Niedzielny kucharz
Ludzie, jedzcie zielone! 107

być nudne i niesmaczne. Oto lista moich ulubionych zielonych roślin, które warto jeść: Brokuł, sałaty (masłowa, rzymska i inne), kapusty (jarmuż, rukola, rukiew wodna, pekińska i inne), brukselka, cukinia, ogórek, groszek, cykoria, natka pietruszki, szczypiorek i zielona cebula, por, rzeżucha i świeże zioła, szpinak, botwina, zielona papryka, zielona fasola oraz zielony kalafior. Do tego mamy przecież przepyszne zielone owoce: Zielone

Fleksitarianizm.pl
Surówka z rzodkiewki 120

rzodkiewkowy, w którym rzodkiewka zostaje starta na bardzo drobnych oczkach. Lubię rzodkiewkę i często ją wykorzystuję do przygotowania potraw. Uwielbiam twarożek wiejski z rzodkiewką i twarożek z rzodkiewką i ogórkiem Polecam inne przepisy na obiadowe surówki. Składniki na surówkę z rzodkiewki z majonezem i jogurtem. duży pęczek rzodkiewki szczypiorek z cebulką sól i pieprz do smaku majonez- 2 łyżki gęsty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dieta sokowa - recenzja soków Sportfood 126

kcal/100g. To bardzo smaczne i zrównoważone połączenie słodkich i kwaskowatych owoców, które nie tylko syci, ale i orzeźwia. Sok jest gęsty oraz naprawdę przyjemnie smakuje. Wieczna młodość Skład: ogórek, jabłko, seler, jarmuż, szpinak, pietruszka.  Wartość energetyczna : 46,1 kcal/100g. Przyznam szczerze, że ten sok bardzo mnie zaskoczył, ponieważ spodziewałam się po nim typowego smaku warzywnego. Jednakże jabłko nadało

Di gotuje
Dozwolone warzywa i owoce – dieta dr Dąbrowskiej 149

kiełki świeże zioła: bazylia, oregano, majeranek itd glony morskie: wakame, nori, agar warzywa cebulowe: cebula (biała, czerwona, dymka, szalotka, szczypior) por czosnek warzywa psiankowate: pomidor papryka bakłażan warzywa dyniowate: ogórek (również kiszony i małosolny) cukinia kabaczek dynia różne odmiany np piżmowa, muszkatołowa patison warzywa kapustne: kapusta biała kapusta czerwona kapusta włoska kapusta pekińska kapusta chińska pak-choi brukselka jarmuż kalafior

Dorota Smakuje
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 118

średnim ogniu,  dodać suszone grzyby i podlewać wodą, w której je moczyliśmy, dusić do miękkości mięsa, dolać śmietanę, zredukować, podawać z kaszą i surówką np. z kiszonego ogórka

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane pieczarkami 197

alergia na jajka lub pieczarki – jeśli nie wiemy, lepiej zapytać)   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 6 szt: 3 jajka 3-4 świeże pieczarki 1 średnia cebula 2 łyżki oleju, oliwy lub masła sól i pieprz opcjonalnie: łyżka oliwy lub majonezu   Jajka

Kulinarny S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami 197

alergia na jajka lub pieczarki – jeśli nie wiemy, lepiej zapytać)   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 6 szt: 3 jajka 3-4 świeże pieczarki 1 średnia cebula 2 łyżki oleju, oliwy lub masła sól i pieprz opcjonalnie: łyżka oliwy lub majonezu   Jajka

Kulinarne S.O.S.
Śledzie gajowego – Przysmak gajowego 140

przygotowane śledzie, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 314

chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był po prostu wyborny, na świeżym pieczywie z ogórkiem kiszonym taki smalczyk smakował wyśmienicie. Domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Składniki: 600g słoniny wieprzowej 400g surowego boczku wieprzowego 1 jabłko 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku

Księga-Smaku
Tort kanapkowy II 151

Tort kanapkowy to danie tradycyjne dla kuchni skandynawskiej. W Szwecji robiony jest na różne święta i okazje. Nie jest popularny w Polsce a wielka szkoda. To

Pieprzyć z Fantazją
Parówkowe serce w ramce 154

łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej i zielonej) plasterek wędliny np. szynki, polędwicy plasterek żółtego sera np. Gouda

Kulinarny S.O.S.
Parówkowe serce w ramce 154

łatwe w przygotowaniu, niedrogie i ładnie wygląda na talerzu. Zapraszam!   Na śniadanie polecam… ** Sałatkę Caprese ** Pastę z paluszkami krabowymi ** Zapiekankę z cukinią ** Mini tortille z papryką i ogórkiem   Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej i zielonej) plasterek wędliny np. szynki, polędwicy plasterek żółtego sera np. Gouda

Kulinarne S.O.S.
Masz opiekacz do kanapek? Koniecznie spróbuj naszych ulubionych tostów! 160

się swoimi upodobaniami. Z proponowanym już serem mozzarella świetnie skomponują się inne, klasycznie włoskie dodatki: słodki pomidor i pesto bazyliowe. Interesującym dodatkiem dla zwolenników bardziej wyrazistych smaków będzie także ogórek kiszony. W połączeniu z ostrym, wyrazistym serem Twój tost nabierze zupełnie nowego charakteru. Wolisz coś bardziej odświeżającego? Posmaruj kromki serkiem typu feta, a do środka włóż pokrojone w plasterki awokado

Pasja Smaku
Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka 102

burgery, dociskając packą do patelni. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony. Pilnuj, żeby burgery nie przypaliły się. Burgery podawaj w bułkach z dodatkiem sałaty, ogórka kiszonego, drobno pociętej cebuli, pomidora i czerwonej kapusty. Smacznego! Artykuł Burgery z fasoli, cieciorki, pęczaku i kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz