Mięso mielone z indyka – niby prosty składnik, a potrafi spłatać figle, prawda? Wielu z nas sięga po nie, bo to niby zdrowsza opcja, ale potem narzeka, że suche jak pustynia Gobi. Jako facet, który w kuchni spędził więcej czasu niż niejeden na siłowni, mam dla Ciebie kilka sprawdzonych trików, które sprawią, że mielony indyk w Twoich rękach stanie się gwiazdą stołu. Zapomnij o nudzie i suchości – pokażemy Ci, jak wyciągnąć z tego mięsa wszystko, co najlepsze, od wyboru idealnego kawałka po techniki, które sp...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Kuchnia Tomka to miejsce, w którym znajdziesz zbiór moich przepisów na różnorakie dania. Są tutaj przepisy na dania mięsne, wegetariańskie, na omlety, pyszne makarony, zapiekanki, ciekawe kanapki, smakowite ryby, pierogi, grzyby, kolorowe sałatki, mnóstwo pysznych zup oraz oczywiście coś słodkiego.
Wszystkie dania, na które podaję Wam tutaj przepisy przygotowałem osobiście, a zajadała się nimi cała rodzina. Dzięki temu masz pewność, że korzystając z moich, a zamieszczonych tutaj przepisów przygotujesz dania sprawdzone i po prostu smaczne. Tu nie ma lipy, wszystko masz na załączonych zdjęciach. To dowód na to, że moje przepisy są prawdziwe.
Zapraszam Was całymi rodzinami do stołu. Jedzcie, pijcie, a jak trzeba i śpiewajcie. Biesiadujcie i radujcie się dobrym jedzeniem, cieszcie się dobrym smakiem.