Składniki: 2 tortille pełnoziarniste 2 jajka 2 dobrej jakości parówki drobiowe 1/2 szalotki 1 ogórek konserwowy 80 g fety sól, pieprz ketchup Przygotowanie: Jajka usmażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Szalotkę … Czytaj dalej Tortille z jajkiem i parówką
czarrna od kuchniPasta z tuńczyka i serka wiejskiego to pyszne i bardzo szybkie do zrobienia smarowidło, które idealnie pasuje do grzanek albo chrupiącego świeżego pieczywa. Świetnie komponuje się z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem. Jeśli lubicie tuńczyka, z pewnością przypadnie wam do gustu. Składniki na pastę z tuńczyka i serka wiejskiego: 4 jajka 200 g serka wiejskiego puszka (około 180 g) tuńczyka
e-PrzepisyKulinarnekuchni. To idealny pomysł na zdrowe, sprawdzone jedzenie. Twarożek z papryką, pomidorkami koktajlowymi i szczypiorem smakuje na zarówno na grzance, toście lub razowym pieczywie. Można wzbogacić go posiekanym zielonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem ugotowanym na twardo, świeżymi ziołami. Polecam także przepisy na: twarożek z jajkiem ; dla tych co lubią słodkości – twarożek na słodko ; twarożek z grillowaną cukinią . SKŁADNIKI
Zasmakuj Kuchnipotrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą
Cooking for Emilyprzygotowane śledzie, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-SmakuKlasyczną wersją burgerów są te smażone na patelni. Robi się je szybko i smakują wyśmienicie! Najlepiej podawać je w przekrojonej bułce nasmarowanej ketchupem, z dodatkiem sałaty lodowej, pomidora oraz ogórka pokrojonych w plastry. Stopień trudności: łatwe w przygotowaniu Liczba porcji: 3 Typ potrawy: kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka 1 jajko 2 łyżki bułki
jakszef.plsmażyć na nim placki na złoty kolor po obu stronach. Nie dopuścić do przypalenia, by placki nie zrobiły się gorzkie . Placki podawać np. z mieszanką sałat z jabłkiem i ogórkiem
Weekendy w domu i ogrodzieukładamy na kratce do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na około 6-8 minut (do uzyskania złotego koloru). 3 Wystudzone grzanki smarujemy pastą. Dekorujemy plasterkiem jajka, ogórka konserwowego i szczypiorkiem. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Sylwestrowe grzanki z pastą surimi pochodzi z serwisu uDolores.pl
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyRoladki z tortilli z pastą z tuńczyka to moja nowa propozycja na imprezową przekąskę. Ostatnio miałam ochotę na pastę z tuńczyka, a że Sylwester się zbliża
Kulinarne Przebojejakie miłe dla podniebienia są takie serduszka podczas jedzenia. Podaję z kaszą bulgur – ostatnio ulubioną. Można z jęczmienną a jak ktoś woli to i ziemniaki będą pasowały. Zieleninka? Ogórek ze słoika albo surówka, co kto lubi. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z serc indyczych z marchewką i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsmaku solą i pieprzem. Na koniec formowałam kotleciki, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju na złoto brązowy kolor. Wlała ! Obiad gotowy! Kiszony ogórek w rękę albo porządny kleks śmietany na talerzu obok gryczaka i brzuch pełny. Ktoś kto lubi pierogi z kaszą gryczaną i białym serem z pewnością zasmakuje w tym daniu. Ja już
Pieprzyć z Fantazjąpatelnią, sosem sojowym – dodał głębi potrawie i tymiankiem. Tymianek dodatkowo rozgniotłam w moździerzu. Przykryłam i odstawiłam na chwilkę by wszystko się przegryzło. Podawałam (a jakże!) z ziemniakami i ogórkiem konserwowym. Polecam takie wydanie schabowego. Bardzo smaczna odmiana i dużo lżejsza niż tradycyjna wersja w panierce. Smacznego! Lidka Artykuł Kotlety schabowe w śmietanie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjątopionej słoninki i śmietany. Do 5 łyżek stopionej słoninki ze skwarkami dodałam 2 łyżki śmietany. Całość chwilę gotowałam w patelni. Polałam zasmażką fusię i podawałam z kiszonym ogórkiem. Smacznego! Lidka Artykuł Pomałyga – mamałyga – fusia – lamięszka pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąodparował. Przed podaniem oprószyłam pieprzem. Boczek duszony w piwie ma piękny złoty kolor. Smakuje przy tym niesamowicie. Polecam z dodatkiem pieczywa czosnkowego albo grubą pajdą zwykłego chleba i kiszonym ogórkiem. Na koniec wielkie DZIĘKUJĘ za uchylenie rąbka tajemnicy Smacznego! Lidka Artykuł Boczek duszony w piwie pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąognia przyprawiłam jeszcze odrobiną soli, pieprzem czarnym i ziołowym. Podawałam z kaszą gryczaną. Można podawać z ziemniakami, różnego rodzaju kaszami a jak ktoś lubi z pajdą chleba. Obowiązkowo ogórek kiszony bądź ulubiona surówka Z moich obserwacji: * kiedy jest potrzeba podlewać serca wodą, jeśli szybko odparuje * sprawdzać miękkość serc po ok. 1 godzinie duszenia * jeśli ktoś nie lubi zagęszczanego
Pieprzyć z Fantazją