Kotlety schabowe po chłopsku to danie, które ostatnio wymyślił sobie mój Mąż, który jest wielbicielem zarówno schabowego, jak i boczku ;) Kotlety schabowe po chłopsku są dość
Kulinarne Przebojegalaretkami Ciasto z melonem Ciasto czekoladowe z awokado Rogaliki z marmoladą Sałatki na Andrzejki Sałatka z selerem konserwowym Kalafior z pesto Sałatka meksykańska z kalafiorem Sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi Sałatka z brukselką Sałatka ze słonecznikiem bulgurem szynką i winogronami Sałatka włoska z kaszą Sałatka z kurczakiem Sałatka meksykańska Sałatka z czerwoną pomarańczą i stekiem wołowym Sałatka z łososiem
Dorota Smakujekrążki tortilli · Sałatę lodową · 2 serki śmietankowe ze szczypiorkiem · 1 podłużny ogórek · 5 jajek ugotowanych na twardo · 1 papryka czerwona · 10 dag szynki(...)okrągłej tortownicy, resztę sałaty szatkujemy i zostawiamy na później. 2. Sałatę przykrywamy tortillą i smarujemy cienko serkiem śmietankowym. 3. Następną warstwę układamy z plasterków ogórka i jajka. 4. Ponownie przykrywamy tortillą i smarujemy serkiem. 5. Teraz wykorzystujemy odłożoną sałatę, rozkładamy na serku. 6. Z papryki usuwamy nasiona, drobno kroimy i układamy na sałacie
Kulinarna Chwilajako dodatek do kebabów, burgerów, hot-dogów oraz jako surówka do obiadu. Składniki: 1/3 kapusty pekińskiej 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 pomidor 1 ogórek zielony Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka gęstej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz *** Kapustę drobno siekamy *** *** Cebulę i papryki kroimy w kosteczkę *** *** Pomidory(...)oraz ogórka kroimy w większą kostkę *** *** Przygotowujemy sos: majonez i śmietanę lub jogurt mieszamy z przeciśniętym czosnkiem oraz niewielką ilością soli i pieprzu *** *** Tak przygotowany sos mieszamy z warzywami. W razie potrzeby całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Surówkę wkładamy do lodówki na około pół godziny aby smaki się przegryzły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU
Blog z Apetytemimprezowe – najlepsze przepisy SAŁATKI WARZYWNE – przepisy Tradycyjna sałatka jarzynowa Sałatka jarzynowa z bekonem Sałatka z selerem konserwowym Kalafior z pesto Sałatka meksykańska z kalafiorem Sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi Sałatka z zielonym kalafiorem Carpaccio z pieczonych buraków ze świeżym tymiankiem i kozim serem Carpaccio z buraków z granatem i serem pleśniowym Brukselka z boczkiem i orzechami Brukselka
Dorota SmakujeSałatka z surimi i ryżem – to szybka i prosta w wykonaniu sałatka. Wszelkie składniki można pokroić podczas gotowania się ryżu, więc jej przygotowanie nie zajmuje
Kulinarne Przebojemleczkiem kokosowym. Możesz posypać wiórkami kokosowymi delikatnie zrumienionymi na suchej patelni. Kasza jaglana koperkowo – miętowa Składniki: 8 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka mięty 1/2 ogórka wężowego 1/2 dużego awokado lub 1 małe Przepis na kaszę jaglaną koperkowo – miętowa Ugotuj kaszę jaglaną. Ostudź. Ogórek i awokado pokrój w drobną kostkę. Koperek i miętę drobno posiekaj
Ugotowane pozamiataneCoś z niczego, czyli mieszanka zdrowych przeróżności. #bezglutenu #wegetariańska #warzywna Składniki: – 1/2 cebuli – 1/3 pora – 3 łodygi selera naciowego – 1/4 puszki kukurydzy – 3 ogórki kiszone – jajko – 1/2 puszki czerwonej fasoli – 2 łyżki jogurtu naturalnego + sól, pieprz Dodatki: – prażone pestki słonecznika, szczypiorek Sposób przygotowania Jajko ugotuj na twardo
Mrs. Endorfinapełne wiadro kiszonych rzodkiewek, małych cukinii i fasolki szparagowej. Z nich najbardziej smakowała mi rzodkiewka. Do tego stopnia, że sama zakisiłam dwa pęczki rzodkiewek. Według mnie jest smaczniejsza od ogórków kiszonych. 2 pęczki rzodkiewek 800 ml zimnej przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej liść laurowy ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy, kolendry, czarnego pieprzu i ziela angielskiego Do wyparzonego, sporego
AZgotuj!surówkę z pora. Jest to moja ulubiona surówka do pieczonych ziemniaków. Szybko się ją robi, więc mam nadzieję że wypróbujecie 😊 Składniki: por 1 szt, jabłko średnie 2 szt, ogórek kiszony 3 szt, groszek konserwowy 1 puszka, majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 4 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Pora dokładnie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy cieniutko(...)półplasterki. Ogórka oraz obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Groszek odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
kulinarne odsłony patiłyżek szczubych sól - szczypta woda wrząca - 0,5 szkl Dodatkowo : kremowy serek z czosnkiem ( 200 g ) szynka - 12 plastrów ser żółty - 12 plastrów sałata - 4 dużych liści ogórek świeży - 0,5 szt papryka konserwowa czerwona -4 strąki papryka konserwowa żółta - 4 strąki PRZYGOTOWANIE: Placki tortilli: Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wymieszać. Następnie zalać mąkę wrzącą wodą(...)którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko. Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony. Każdy placek, posmarować serkiem, na serku układać plastry szynki, sera, sałaty i słupki papryki i ogórka, każdą warstwę cienko posmarować serkiem. Zwinąć tortillę ściśle w rulon, zawinąć ciasno w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie pokroić w 1-2 cm plastry. (function
Kuchnia Danusismaki przegryzą. Rada: szubę nakładamy tak, aby w każdej porcji znalazły się wszystkie warstwy. Jeśli chcesz, majonez możesz zmieszać z tartym chrzanem. Niektórzy robią też warstwę ze startych ogórków kiszonych. W tradycyjnym przepisie na szubę buraki stanowią ostatnią warstwę, nam jednak dużo bardziej podoba się nasza wersja. Artykuł Szuba czyli śledź pod pierzynką. Już wiemy, jaką sałatkę zrobimy
Kulinarna Polskaugotowanego na sypko z dodatkiem 1 – płaskiej łyżeczki kurkumy 4 plastry ananasa z puszki w lekkim syropie 3 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli mała puszka kukurydzy 2 ogórki , korniszony ( koniecznie jędrne i chrupiące ) 1/2 słodkiej cebuli ( biała lub bananowa ) 2 łyżeczki przyprawy zatar ( można bez problemu kupić w sklepach firmy Kamis lub w internecie ) 2 łyżki majonezu
Ogrodnik w podróżyPięknie prezentujące się danie lub sałatka ze śledzi to dobry pomysł nie tylko na świąteczny stół. Jeśli lubicie eksperymentować, łączyć i smakować to polecam takie śledzie także z dodatkiem ogórków konserwowych lub kiszonych, marynowanych grzybów lub przesmażonych na oleju pieczarek. Marynowana cebulka, jabłko i śmietana też wersja wspaniała. Śledzie z papryką i szczypiorem SKŁADNIKI: 4 płaty śledzia
Zasmakuj Kuchni