rodzinie i z przyjaciółmipogody ducha, smacznej święconki i mokrego poniedziałku życzy z całego serca blog: Dolcevita- in- my- kitchen Wiosenna sałatka: pęczek rzodkiewek kapusta pekińska puszka kukurydzy ogórek świeży koperek Dressing: 1 łyżka majonezu pół
dolcevitainmykitchendrożdżowe z pomarańczową nutą Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym Pęczotto z kurczakiem i szczypiorem z tymiankową nutą Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem Domowe ogórki małosolne Sałatka z tuńczykiem i ryżem Sałatka ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro Pieczona jaglanka szarlotkowa z orzechami włoskimi Zbożowe batoniki z suszonymi morelami Kolorowe pęczotto
My Chcemy Jeśćdodatek do chlebowych grissini, czy innych przekąsek chlebowych. Polecam na śniadanie czy kolację, posmarujcie nią pieczywo a sami przekonacie się jaka jest pyszna. Smakuje z dodatkiem pomidora lub ogórka, świeżego koperku lub natki pietruszki. Składniki: 1 puszka ciecierzycy (odsączcie ją) lub suche ziarna ciecierzycy 3,5 łyżki oliwy z oliwek 3 średnie ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny
Zasmakuj KuchniSuper szybki i prosty przepis na "tatar" z łososia wędzonego w plastrach z ogórkiem i koperkiem. Taka sałatka/pasta to idealna przystawka imprezowa. Tatar idealnie smakuje na kanapce. W szczególności polecam podać tatar z łososia z ciemnym pieczywem pełnoziarnistym lub z pumperniklem
AniaGotuje.plcudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone
Zasmakuj Kuchniopcja pieczona jednak wygrała. Te aromatyczne placuszki proponuję podać z mizerią! Tak, tak to się idealnie komponuje. Mój przepis ma wegańską mizerię to mleko kokosowe, sok cytrynowy, ogórki i koperek. Smacznego! Artykuł Indyjskie placuszki faszerowane kalafiorem i ziemniakami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfIdealny sos do grillowanego mięsa, warzyw czy potraw greckich! Jest lekki na bazie jogurtu z dodatkiem orzeźwiającego ogórka i koperku. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSerek wiejski jadłam zawsze na słodko z cukrem. Dziś polecam na słono! Ostatnio w sklepie widziałam już gotowe serki wiejskie (z ogórkiem i koperkiem), ale jakże prosto jest taki zrobić samemu w domu :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżka jagód goji 20 g ekspandowanej gryki 30 g płatków kukurydzianych bez glutenu Do picia :zielona herbata SKŁADNIKI: 3 kromki chleba bezglutenowego 3 połówki jaj twarożek ogórek z koperkiem i jogurtem Do picia : Bezglutenowa kawa zbożowa z mlekiem roślinnym
Marcepanowa kuchniaakurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka
Zasmakuj Kuchniugotowanych buraczków ćwikłowych ... Buraczki wraz z liśćmi kroimy i gotujemy...pozostałe składniki dodajemy po ostudzeniu botwiny... Botwinka dłużej stygnie niż się gotuje :) Ugotowane i wystudzone buraczki uzupełniamy, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem... Dodajemy sól, pieprz i kefir ze śmietaną :), Ja mam jeszcze zapasy z zeszłego roku więc dodałem buraczki słodko kwaśne :) Mieszamy... Odstawiamy do lodówki gdzie wszystkie smaki połączą się
chleba naszegoZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Gosia Śledzie w sosie śmietanowo - majonezowym z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą Angelika Muffinki z rabarbarem i kruszonką Agnieszka Koktajl zdrowotny - cytryna, imbir i miód Aga Kotlety mielone z podsmażoną cebulką i jabłkiem Małgorzata Naleśniki z nadzieniem pieczarkowo - serowym
Magiczne Życie Martyjeść "solo" a także jako dodatek do kotleta lub podgrzanej frankfurterki. Składniki: 200 g makaronu w kształcie ryżu orzo 200 g szynki konserwowej 1 ogórek sałatkowy 4 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki koperku 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany gęstej18% 3-4 łyżki majonezu sól himalajska pieprz kolorowy Przygotowanie(...)Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki czyli makaron, szynka, ogórek, groszek konserwowy, koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać. Dodać śmietanę, majonez i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku i odłożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły
Ala piecze i gotujekończąc. Oferta firmy jest naprawdę bogata. Samych past i pasztetów kanapkowych jest kilkanaście rodzajów - z ciecierzycą, z soczewicą, z kaszą jaglaną, warzywne, meksykańskie, z dodatkami np. bazylią, pieczarkami, ogórkiem czy koperkiem - do wyboru do koloru. Dodatkowo są różne rodzaje hummusów np. z suszonych pomidorów, paprykowy czy tradycyjny. Pasztety Primaviki znaliśmy już dużo wcześniej i niejednokrotnie je kupowaliśmy (zazwyczaj są dostępne
Bananowe Pole