ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:222/331)

Sałatka z marynowanymi pieczarkami 148

koniec miesiąca, kiedy zasobność portfela nie jest już taka jaka powinna być:) Składniki: 2 woreczki ryżu 2 słoiczki marynowanych pieczarek (2 razy po 290 g) puszka kukurydzy konserwowej długi ogórek szklarniowy 2 pęczki koperku  sos 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Kukurydzę odsączamy na sitku

Pobite gary Barbary
Leczo z cukinią i mięsem mielonym 4249

Leczo z cukinią i mięsem mielonym – to pyszna alternatywa dla leczo z kiełbasą :) Może skusicie się i zrobicie je na obiad lub kolację? :) Może zainteresuje

Kulinarne Przeboje
Mini pizza w 4 smakach (wersja II) 178

Kolejna uczta, czyli przepis na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i

KuchniaWeDwoje.pl
Domowe Burgery Wołowe 150

cebuli 1 łyżeczka soli (do smaku) 1 łyżeczka pieprzu (do smaku) Dodatki 4 szt. bułek 4 liście sałaty 1 szt. pomidora 1 szt. cebuli 1 szt. ogórka (świeży, konserwowy, kiszony, małosolny) 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki musztardy Sposób przygotowania Mięso mielone przełożyć do miski, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. „Zagnieść

Wypieki i Rumieńce
Pasta z wędzonej makreli, serka i pomidorów 197

można ich zrobić zawsze więcej i zajadać się nimi o każdej porze w ciągu dnia z różnymi dodatkami na kanapce, np. pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. Do pasty można także ogórki kiszone, konserwowe, paprykę. Ja dodałam passatę, jajka i serek śmietankowy. Możecie dowolnie modyfikować pastę. Na pewno zawsze wyjdzie pyszna;D Składniki: 1 makrela obrana z ości i skóry

Zasmakuj Kuchni
Sałatka leśna polana 540

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do

Marta Gotuje
DOMOWA PIZZA 169

łyżki oleju 1 szkl.mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia duża szczypta soli 1 jajko   Farsz: ~~~~~~~~ czerwona papryka-paski oliwki-plasterki szynka drobiowa -paski 4 ząbki czosnku-plastry cebula ogórek konserwowy-kostka sos ze słoika do makaronu domowej roboty lub keczup oregano tymianek sól pieprz olej do blachy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zaczynamy wsypywać do miski mąkę od 1.5 szkl..Dodajemy proszek do pieczenia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ZAPIEKANKI ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 180

SPOŁEM . Sos idealnie wpasował się w charakter zapiekanek, nadając im pikantnego smaku z nutą orientu. Wytworzony jest z bez substancji konserwujących. Charakteryzuje się kawałkami warzyw i grzybów konserwowych tj. ogórka, cebuli, pieczarek i kopru. Polecam do różnorodnych kanapek jak i również zapiekanek. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Sałatka na każdą okazję 280

Sałatka lekka, smaczna i szybka w przygotowaniu. Składniki 100 g makaronu (u nas casarecce) kurkuma 100 g żółtego sera 100 g kiełbasy z piersi kurczaka 150 g kukurydzy konserwowej 1 ogórek szklarniowy Dip: 170 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku garść świeżej bazylii 2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Zrazy wołowe 224

Składniki: 600g wołowiny ( 12 małych plastrów ), 105g boczku ( wędzony lub surowy), 2 kawałki papryki czerwonej, konserwowej, 2 ogórki kiszone, 3 cebule, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, papryka czerwona ( ostra i słodka ), musztarda. Przygotowanie: Mięso rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron. Posmarować musztardą, ale tylko z jednej strony. Paprykę, boczek i ogórki kiszone pokroić w paski. Cebulę pokroić

W kuchni u Moniki
Sałatka z tortellini i selera 232

obróbki", więc smaczną przekąskę mamy gotową raz dwa! Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką (250g) 1 mały słoiczek selera wybornego 6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 2 pęczki szczypiorku ok. 4-5 łyżek majonezu (zależy od jego gęstości) sól, pieprz- do smaku 3 łyżki oleju lub oliwy Sposób przygotowania: 1. W średniej wielkości

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem 129

szklanka makaronu w kształcie ryżu Orzo puszka kukurydzy konserwowej świeży ogórek szklarniowy 200 g szynki wędzonej (w kawałku) 2 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Obrane ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu razem z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Całość dokładnie mieszamy

Atlas Smaków
Sałatka 312

Prosto szybko i smacznie. makaron ryżowy nitki  papryka konserwowa, świeża ogórki pomidor rzodkiewka szczypiorek polędwica drobiowa majonez z czosnkiem Kielecki sól, pieprz Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Ogórka , pomidora, paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez ,doprawić i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Frytki, ryba i sos tatarski 267

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeśli lubicie frytki, a martwicie się o ich wysoką wartość kaloryczną to polecam wam wersję pieczonych frytek z 

Marta Gotuje
sałatka tortellini 364

Składniki: -opakowanie tortellini z ulubionym nadzieniem (w biedrze są tanie) -200g szynki konserwowej -pomidor -ogórek -odrobina cebuli (najlepiej czerwonej) -pół papryki -trzy łyżki majonezu -dwie łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pozostałe składniki kroimy w kostkę, dodajemy majonez, jogurt i dorzucamy ostudzone tortellini. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mamy gotową bardzo

Tanie przepisy studenckie

Proponowane wyszukiwania