ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:213/331)

Imprezowa sałatka z tortellini 78

mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika 3 łyżki majonezu

Smaki Na Talerzu
Imprezowa sałatka z tortellini 380

mnie tym „nowym” okazała się sałatka z tortellini, sałatą lodową, ogórkiem, papryką, kukurydzą i prażonym słonecznikiem. Ten ostatni świetnie sprawdza się w sałatkach, nadając im element chrupkości. 250 g tortellini 1/2 główki sałaty lodowej 1 puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 1/3 słoika papryki konserwowej (u mnie 2 całe papryki) 2-3 garści ziaren słonecznika 3 łyżki majonezu

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kurczakiem, papryką i kukurydzą 115

pochrupania … taka, jaka sałatka być powinna:) około 300 g piersi kurczaka przyprawa gyros 1 puszka kukurydzy 5 jajek po jednej papryce: czerwonej i żółtej 3 ogórki kiszone lub 5-6 konserwowych 1 por 4 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz garść lub dwie łuskanego słonecznika Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w niedużą kostkę. Posypujemy mniej(...)następnie pokroić w kostkę). Jajka gotujmy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Obie papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę lub na trójkąty. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzącej wody. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Majonez mieszamy z musztardą, solą

Smaki Na Talerzu
Odmienione zrazy z szynki 186

inne dodatki. Chciałam coś dla odmiany w nich zmienić i tak powstały odmienione zrazy z szynki z papryką konserwową. Składniki: Dowolna ilość szynki Cienkie plastry boczku wędzonego Ogórki kiszone Papryka konserwowa Sól Pieprz Czerwona słodka papryka Olej Bulion / woda Nitka Wykonanie: Szynkę kroimy w plastry ( jak na kotlety ), rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą i pieprzem. Na przygotowanej szynce(...)układamy plaster boczku, kawałek ogórka i kawałek papryki konserwowej. Zwijamy w rulon i zabezpieczamy nitką aby się nie rozwinął. Przygotowane zrazy dodatkowo przyprawiamy słodką papryką. Następnie obsmażamy na oleju z każdej strony, podlewamy bulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Warto na koniec gotowania zdjąć nitki aby nie było niespodzianek na talerzu. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Sałatka szynkowa wg siostry Anastazji 1347

Pomysł na sałatkę od siostry Anastazji. Sałatka między innymi z selerem konserwowym, szynką, jabłkami, ananasem i jajkami. 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 250 g szynki 6 jajek 2-3 ogórki kiszone 2 pomidory 2 jabłka 1 czerwona cebula 2-3 łyżki majonezu natka pietruszki lub szczypiorek sól, pieprz Seler konserwowy osączamy z zalewy, dokładnie

Smaki Na Talerzu
Kolorowa sałatka z gotowanych pieczarek 179

kolorową sałatkę z gotowanych pieczarek. W Angli pada jest straszna pogoda więc kolor jak najbardziej jest wskazany.  SKŁADNIKI: 20 Dag pieczarek  5-6 płatów papryki czerwonej konserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku SOS: 3 łyżki majonezu Kieleckiego 2 łyżki Jogurtu naturalnego

Gotowanie Patki
SZYBKA PRZEKĄSKA- SAŁATKA NA SKORPORACH 133

jeszcze lepiej współgrało ze smakiem sałatki. Tylko chwila pracy a efekt i smak na pewno zachwyci przybyłych gości :) Składniki na sałatkę: * 4 jajka * 120 g szynki konserwowej * 4 gałązki szczypiorku * 2 mniejsze ogórki kiszone * 1 łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku * kilka(...)kromek skorporów pomidorowych z ziołami i czosnkiem (użyłam  Mamut ) Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w bardzo drobną kostkę. Tak samo pokroić szynkę konserwową i ogórki kiszone. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę nakładać na skorpory. Można udekorować posiekanym szczypiorkiem

Zrób to smacznie
Sałatka buraków na liściach sałaty 102

buraczki ·        3 jajka ·        ½ puszki kukurydzy ·        ½ puszki groszku konserwowego ·        2 ogórki kiszone duże ·        Mały słoik pieczarek konserwowych ·        3 łyżki majonezu(...)Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczach. 2.    Jajka gotujemy, po ugotowaniu studzimy, obieramy i drobno siekamy. 3.    Przekładamy do buraczków. 4.    Ogórki kroimy w kostkę. 5.    Pieczarki drobno kroimy. 6.    Dodajemy groszek oraz kukurydze. 7.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Jogurt mieszamy z majonezem

Kulinarna Chwila
SZYBKA SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM 150

tylko mamy pod ręką i za każdym razem wyjdzie inna sałatka.  Składniki: * około 150 g makaronu ryżowego (waga przed gotowaniem) * 1 puszka kukurydzy konserwowej (użyłam  Orzech ) * 1 mniejsza czerwona papryka * 1 nieduży ogórek(...)świeży * 170 g szynki konserwowej * 2 płaskie łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron ryżowy ugotować al dente w osolonej wodzie, odlać na sitku. Paprykę, obranego ogórka i szynkę konserwową pokroić w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać

Zrób to smacznie
Sledź po japońsku 143

nikt nawet nie słyszał o takich daniach. Filety śledzi, jajka ugotowane na twardo (1 jajko na dwa filety śledzia), cebula, cukier, papryka w proszku, ogórki kiszone lub konserwowe, majonez, groszek konserwowy do przybrania, kilka gałązek natki pietruszki, Proporcje dobieramy do smaku... W Leksykonie sztuki kulinarnej z 1986 roku, tak opisany jest śledź po japońsku: „ Wymoczone śledzie odfiletować (wówczas(...)oleju, a jedynie śledzie z beczki), oczyścić z ości i skóry. Połówki ugotowanych na twardo jajek owinąć filetem śledzia i ułożyć na półmisku na warstwie plastrów ogórków kwaszonych lub konserwowych, posypanych plastrami cebuli* wymieszanej z papryką i cukrem. Całość przybrać majonezem, zielonym groszkiem i gałązkami naci pietruszki.” *Pokrojoną cebulę mieszamy z cukrem i odstawiamy na około 10 minut. zastawa

królestwo garów
Sałatka śledziowa z burakami 642

fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 średnie lub 2 duże płaty śledziowe solone 3-4 niewielkie buraki 2 średnie ziemniaki 1 jabłko 1/2 puszki drobnego groszku konserwowego 2 cebule szalotki 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu + 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka oleju sól morska świeżo mielony pieprz cukier świeżo wyciśnięty sok z cytryny szczypiorek'; document.write(" "); Buraki(...)kroimy w kostkę, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Śledzie kroimy w paseczki pod ukosem. Drugą szalotkę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy ze sobą jabłko, ziemniaki, odciśnięte ogórki, szalotkę, odsączony groszek konserwowy i śledzie. Dodajemy majonez, jogurt oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Na półmisku układamy sałatkę i buraki naprzemiennie. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem (u mnie tylko na białej

Poezja smaku
Tatar 77

befsztyk wołowy) – tradycyjne europejskie danie z surowej wołowiny – przepis : mięso wołowe – 100-150 g na osobę żółtko sól ( kłodawska lub himalajska ), pieprz dodatki: ogórki kiszone lub konserwowe, szalotka i inne Mięso to koniecznie wołowina, wielu poleca polędwicę. Choć tatara też można zrobić z dowolnej części krowy, najlepiej by mięso było chude i delikatne – koniecznie(...)sparz), dekorujemy dodatkami i… gotowe. Przygotowanie tatara nie zajmuje wiele czasu, przez co nadaje się on doskonale na szybkie i pożywne śniadanie . Tradycyjne polskie dodatki to ogórki kiszone (czasem konserwowe) i szalotka, ale są wersje z papryką, cebulą, grzybami marynowanymi, szczypiorkiem, oliwkami, pomidorami zwykłymi i suszonymi, czy nawet musztardą. Niektórzy także dodają świeżej lub suszonej pietruszki albo trochę

PaleoSMAK
Tatar 236

prymitywne plemiona. Tatar (befsztyk wołowy) – tradycyjne europejskie danie z surowej wołowiny – przepis : mięso wołowe – 100-150g na osobę żółtko przyprawy: sól, pieprz dodatki: ogórki kiszone lub konserwowe, szalotka i inne Mięso to koniecznie wołowina, wielu poleca polędwicę. Choć tatara też można zrobić z dowolnej części krowy, najlepiej by mięso było chude i delikatne – koniecznie(...)sparz), dekorujemy dodatkami i… gotowe. Przygotowanie tatara nie zajmuje wiele czasu, przez co nadaje się on doskonale na szybkie i pożywne śniadanie . Tradycyjne polskie dodatki to ogórki kiszone (czasem konserwowe) i szalotka, ale są wersje z papryką, cebulą, grzybami marynowanymi, szczypiorkiem, oliwkami, pomidorami zwykłymi i suszonymi, czy nawet musztardą. Niektórzy także dodają świeżej lub suszonej pietruszki albo trochę

PaleoSMAK
Szparagi w szynce z sosem chrzanowym 134

Sezon na szparagi dobiega końca, postanowiliśmy przygotować szparagi w szynce z sosem chrzanowym. Pyszna i lekka kolacja do przygotowania w kilka minut. Sprawdź, wszystkie potrzebne składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim 188

Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne włoskie bruschetty 318

Klasyczne włoskie bruschetty to przekąska w której zamknięty jest cały smak słonecznych Włoch. Ta przystawka powinna rozpoczynać każdą włoską ucztę. Jest to przepis świetnie pasujący na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczone szparagi w szynce 181

Sezon na szparagi jeszcze trwa i właśnie dlatego powinniśmy z niego korzystać póki możemy. Dziś pokażę Wam może nie dosłownie przepis, a raczej podpowiedź jak możecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!