Składniki: - makaron świderki - 2 zielone ogórki - szynka konserwowa - puszka kukurydzy - pęczek koperku - śmietana 18% - 3 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1 . Makaron gotujemy, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Kroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki
Coś z niczegoSkładniki: - makaron świderki - 2 zielone ogórki - szynka konserwowa - puszka kukurydzy - pęczek koperku - śmietana 18% - 3 łyżki majonezu - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, cukier Przygotowanie: 1 . Makaron gotujemy, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Kroimy w kostkę szynkę, ogórki, siekamy koperek i przekładamy do dużej miski. 3. Dodajemy kukurydzę i wystudzony makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy. 4. Do osobnej miseczki
Coś z niczegobardzo smaczna sałatka warstwowa. Przepis ten należy do bardzo łatwych i prostych, ponieważ w skład sałatki wchodzi zaledwie kilka składników. Główne z nich to kurczak i seler konserwowy. W sałatce znajdziemy także ogórka kiszonego, kukurydze i czerwoną cebulę. Dodatek do sałatki stanowi sos na bazie majonezu, ketchupu i czosnku. Wszystkie składniki ułożone warstwami dają nam bardzo smaczną i pięknie wyglądająca(...)gusta. Jest szybka, smaczna i kolorowa. PRZEPIS NA SAŁATKĘ POD SELEROWĄ PIERZYNKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 600 g fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 1 cebula czerwona 4 ogórki kiszone 2 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Przepiski.plmdły. Polecam wielbicielom wątróbki ale nie tylko, mój mąż jej nie znosi a w takiej postaci zjadł. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 2 ogórki kiszone (nie konserwowe!) 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych sól biały pieprz zielona cebulka 2 łyżki oleju ziele angielskie liście laurowe łyżka kwaśnej śmietany łyżka mąki Wątróbkę sprawić oddzielając
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakilka ogórków z zalewy musztardowej (lub korniszony, ogórki kiszone , konserwowe ) 1 słoik selera konserwowego 200 g żółtego sera twardego mały pęczek rzodkiewek Sos: słoiczek sosu czosnkowego 1 ząbek czosnku śmietana gęsta szczypta soli pieprz ¼ łyżeczki imbiru mielonego Wykonanie: Różyczki brokuła bardzo krótko obgotowałam w gorącej wodzie. Ogórki pokroiłam na talarki. Jeśli są większe, to trzeba pokroić
Kuchnia u KrysiOgórki kiszone, konserwowe, kanapkowe możliwości całe mnóstwo. U nas najszybciej znikają kiszone i kanapkowe z curry. Staram się zrobić jak najwięcej, aby starczyło do następnego sezonu. Resztę opowieści ogórkowej skończę przepisem. Przepis sprawdzany przez kilka sezonów. SKŁADNIKI: ogórki świeże (dobrze jeżeli nie są zbyt wyrośnięte)gorczyca ziarna ziela angielskiego ZALEWA 5 szklanek wody
Basia w kuchniBardzo dobra sałatka, polecam. Dzięki za przepis siostrzyczko. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Pora umyć i pokroić drobno. Jajka, , jabłka, ogórki, ser pokroić
Kuchnia PokoleńMożna używać jako sałatkę lub do kanapek. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 puszka tuńczyka 1 szklanka groszku konserwowego 1 szklanka kukurydzy konserwowej 5 ogórków kiszonych 4 łyżki majonezu sól pieprz czarny Przygotowanie Pokroić w kostkę ogórki i wymieszać wszystkie składniki. Artykuł TON BALIKLI SALATA, czyli sałatka z tuńczykiem pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy
Tureckie Przepisyoleju 4 jajka jabłko 2 ogórki duże konserwowe 3/4 szklanki groszku konserwowego szklanka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% sól pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Filety pokroić w średniej wielkości kostkę. Jabłko obrać i pokroić w podobny sposób. Wsypać kukurydzę i groszek. Ogórki pokroić w kostkę. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić
Karola gotujeefektu zaskoczenia. Można ją podać na śniadanie lub kolację. Idealna na imprezy i do lunch box'u. Składniki: 150 g makaronu o kształcie ryżu 200 g szynki konserwowej 1 ogórek gruntowy 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 2 czubate łyżeczki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 4 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku
Smak mojego domuSylwestra czy każdą inną imprezę. Zajmują wspólnie pierwsze miejsce razem z Śledziami w sosie musztardowym . Składniki : 8 filetów śledziowych (ok. 500 g) 5 ogórków korniszonów (konserwowych) ok. 3/4 szkl. grzybków marynowanych + cebula 1 łyżka majonezu (najlepiej light) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny
CzarnawisienkaSzał na robienie przetworów zimowych w pełni. Ogórki kiszone, konserwowe i z musztardą zrobione, teraz czas na sałatkę szwedzką z marchewką. Jakie Wy przygotowujecie przetwory na zimę, co musi być przygotowane obowiązkowo w Waszych domach? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka szwedzka z marchewką Składniki 4 kg małych lub średnich ogórków ze skórką 80 g cebuli (najlepiej cukrowa
To co lubię - gotuję i polecamsałatek, układanych warstwowo w salaterce. Tylko w czasie wyciągania lekko się przemiesza ;) Ciekawa wersja nudnej sałatki ;) Dziwna sałatka warstwowa Składniki: Pierwsza sałatka: 2 pory (sparzone) 5 kiszonych ogórków groszek konserwowy 3 łyżki majonezu sól pieprz Druga sałatka: ugotowany seler 2 jabłka 3 łyżki majonezu sól pieprz Trzecia sałatka: 15 dag żółtego sera 4 ugotowane jajka 4 łyżki majonezu
Lawendowe NieboPrzepis na szybką i trochę nietypową sałatkę, bo z makaronem spaghetti. Składniki: 150 g makaronu spaghetti 150 g szynki konserwowej długi ogórek puszka kukurydzy mały por 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy sól, pieprz łyżka oleju Przygotowanie Makaron łamiemy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Por kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarnePyszna sałatka, która się pięknie prezentuje w szklanej misce ukazując wszystkie warstwy. Składniki: duża pojedyncza pierś z kurczaka lub mniejsza podwójna 5-6 ogórków kiszonych/ konserwowych 1 duża cebula puszka groszku średni słoiczek majonezu (jeszcze trochę zostanie :) ) ketchup (w zależność od upodobań łagodny lub pikantny chociaż osobiście do tej sałatki polecam łagodny) przyprawy: przyp. do gyros, przyp. do kurczaka
Pudełko rozmaitościtygodnie. Oczywiście są to składniki na niewielką ilość słoików z kiszonymi ogórkami, co za tym idzie niewielką ilość przetworów. Ja zawsze robię kilka słoików wszystkiego po trochu: ogórków kiszonych, konserwowych, marynowaną paprykę, marynowaną cukinię, patisony, wiele dżemów, powidła. Nie zmieściłabym wszystkiego w dużych ilościach w domu, więc robię wiele różnych smakołyków, ale w mniejszych ilościach. I tak zresztą
Zasmakuj KuchniIdealny sos jako dodatek do pieczonej szynki i mięs. Majonez wymieszać z jogurtem w miseczce. Grzybki odcedzić i posiekać drobno, ogórki pokroić w drobną kostkę
Kuchnia Pokoleń