ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:224/331)

Zrazy wołowe 196

Składniki: 600g wołowiny ( 12 małych plastrów ), 105g boczku ( wędzony lub surowy), 2 kawałki papryki czerwonej, konserwowej, 2 ogórki kiszone, 3 cebule, mąka pszenna, olej, sól, pieprz, papryka czerwona ( ostra i słodka ), musztarda. Przygotowanie: Mięso rozbić, posolić i popieprzyć z obu stron. Posmarować musztardą, ale tylko z jednej strony. Paprykę, boczek i ogórki kiszone pokroić w paski. Cebulę pokroić

W kuchni u Moniki
Sałatka z tortellini i selera 219

obróbki", więc smaczną przekąskę mamy gotową raz dwa! Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką (250g) 1 mały słoiczek selera wybornego 6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 2 pęczki szczypiorku ok. 4-5 łyżek majonezu (zależy od jego gęstości) sól, pieprz- do smaku 3 łyżki oleju lub oliwy Sposób przygotowania: 1. W średniej wielkości

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem 115

szklanka makaronu w kształcie ryżu Orzo puszka kukurydzy konserwowej świeży ogórek szklarniowy 200 g szynki wędzonej (w kawałku) 2 łyżki majonezu sól i pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Obrane ogórki i szynkę kroimy w kostkę. Dodajemy do makaronu razem z odcedzoną kukurydzą i majonezem. Całość dokładnie mieszamy

Atlas Smaków
Sałatka 297

Prosto szybko i smacznie. makaron ryżowy nitki  papryka konserwowa, świeża ogórki pomidor rzodkiewka szczypiorek polędwica drobiowa majonez z czosnkiem Kielecki sól, pieprz Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Ogórka , pomidora, paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez ,doprawić i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Frytki, ryba i sos tatarski 252

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeśli lubicie frytki, a martwicie się o ich wysoką wartość kaloryczną to polecam wam wersję pieczonych frytek z 

Marta Gotuje
sałatka tortellini 357

Składniki: -opakowanie tortellini z ulubionym nadzieniem (w biedrze są tanie) -200g szynki konserwowej -pomidor -ogórek -odrobina cebuli (najlepiej czerwonej) -pół papryki -trzy łyżki majonezu -dwie łyżki jogurtu naturalnego -sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pozostałe składniki kroimy w kostkę, dodajemy majonez, jogurt i dorzucamy ostudzone tortellini. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mamy gotową bardzo

Tanie przepisy studenckie
Sałatka MIX z dipem musztardowym. 135

samodzielnym daniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!! SKŁADNIKI 1 opakowanie Mix sałat 3 gałązki selera naciowego 3 cm para Pół czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka  Kukurydza konserwowa Mały jogurt naturalny Musztarda miodowa WYKONANIE Warzywa myjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat,  dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy

Zdrowo i kolorowo
Chrupiąca sałatka z selerem naciowym 18003

Składniki: 6 łodyg selera naciowego ½ puszki kukurydzy konserwowej 6 ogórków kiszonych 1 czerwona cebula (może być też zwykła) 200 – 250 g szynki 4 łyżki majonezu sól, pieprz Selera umyć, pokroić łodygi na mniejsze kawałki. Przełożyć do sitka. Przelać wrzącą wodą (w ten sposób pozbywamy się smaku goryczy). Wystudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę i ogórki pokroić na większą

kulinarnyswiatdomi
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 31933

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plBardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół.Post Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Marta Gotuje
Sushi - moje pierwsze własnoręcznie zrobione 161

sama przynajmniej 100 razy, wtedy będę się wymądrzać ;) Dziś pochwalę się tym, co udało mi się wczoraj zrobić pierwszy raz :) Moje sushi przygotowałam ze świeżym ogórkiem, papryką konserwową, kawałkami sałaty lodowej, wędzonym łososiem i wasabi. Do tego podałam sos sojowy i marynowany różowy imbir.Lubicie sushi? Przygotowujecie je sami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 521

Bardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem

Buniabaje w kuchni
Pstrąg pieczony, czyli pomysł na obiad dla zabieganych 186

Pieczemy przez 15-20 minut w 180°C Podczas gdy nasz pstrąg piecze się możemy przygotować do niego sałatkę. Moja, BARDZO improwizowana składała się z kukurydzy oraz fasoli konserwowej, pomidora, ogórka, natki pietruszki, soli i pieprzu- prosto i smacznie.  I takim oto sposobem mamy zdrowy obiad w niecałe pół godziny- kolejny dowód na to, że nawet w pośpiechu

peanutbuttermonster
Sałatka meksykańska z kabanosem 4016

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki i szukać różnych smaków. Tym razem przygotowałam sałatkę meksykańską z dodatkiem kabanosa. Wyszła bardzo smaczna z

Marta Gotuje
Sałatka z kalafiorem 394

Składniki: 1 główka kalafiora 1 cebula 100 g szynki konserwowej 4 ogórki małosolne 1/2 pęczka koperku 2 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól, pieprz Przepis: Kalafiora dzielimy na różyczki i zalewamy wrzątkiem. Po ok. 3 minutach  wyciągamy różyczki z wody i je osuszamy. Cebulę, ogórki małosolne oraz szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Ząbki

Emcia Pichci