tajemny przepis na nie miały. Kiedy byłam dzieckiem pierwszy raz je spróbowałam i na ich punkcie oszalałam. Potem nastał czas gdy o nich się zapomniało, już ich na obiad się nie podawało. Po długich latach o nich sobie przypomniałam, ale już sama je przygotowałam. Mama na szybko przepis mi zapisała, i na moje gołąbki z niecierpliwością czekała. Nie byłabym
Moniki Smakołykichoroba, która przykuła mnie do wózka inwalidzkiego. Z tego powodu ciężko robić mi zdjęcia i gotować. Jednak postaram się coś dodać na bloga. Dzisiaj mam dla Was buraczki do obiadu z papryką konserwową. Polecam! Składniki 1 kg buraczków 400 g papryki konserwowej 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć
O kuchni z uczuciempieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jarzynowa z białą kiełbasą dobrej jakości jest bardzo sycąca, smaczna, aromatyczna, smakuje wybornie na obiad............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKaczka pieczona w ziołach i nadziewana jabłkami, aromatyczne, niemal wykwintne danie, dobre zarówno na rodzinny obiad, jak i wystawne przyjęcie. Pieczona na parze jest idealnie miękka, soczysta i ma cudownie chrupiącą skórką. Kaczka pieczona w ziołach faszerowana jabłkami była dla mnie również kolejnym sprawdzianem piekarnika parowego Electrolux z serii 700 SteamCrisp (model EOC6H71Z). Wybór tej marki nie był przypadkowy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZupa miso jest nieodłącznym elementem tradycyjnego japońskiego obiadu, tak często podaje się ją przed sushi jako pierwsze danie. W zupie przeważnie znajdziecie tofu, oraz obowiązkowo wodorosty wakame i czasem inne dodatki. Obecnie w supermarketach mamy już tak bogatą półkę z kuchnią azjatycką, że znalezienie składników do tej zupy nie stanowi problemu. Możecie dodać do niej tofu, ale także krewetki, ryby
nietylkopasta.pldość, że jest łatwa i pyszna to jeszcze uniwersalna i zdrowa. Można ją zjeść jako: - sałatkę na kolację, - zabrać jako lunch do pracy/szkoły, - na ciepło jako dodatek do obiadu z mięsem. Składniki: 2 saszetki mixu ziaren multigrano (kasza pęczak, kasza owsiana prażona, ryż czerwony, siemię lniane) sałatka meksykańska w puszce - masa po odsączeniu 260g (kukurydza, groszej, marchewka, czerwona fasola
Lena Gotujeosoby, który nie lubi frytek. Oczywiście takie smażone na oleju są mało zdrowe, ale nie jemy ich codziennie, więc od czasu do czasu warto sobie na taki dodatek do obiadu pozwolić. Nie wszyscy jednak widzą jak zrobić chrupiące domowe frytki. Pokażę Wam pewien trik w jaki sposób sprawić, ze będą one chrupiące…. Składniki 5-6 ziemniaków 2 l wody
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurze uda możesz przygotować na wiele sposobów i wg mnie każdy nowy przepis jest w cenie, ponieważ nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Dzisiejszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tabbouleh, która jest przyrządzana na bazie kaszy bulgur, lub też kaszy kuskus. Ostatnio postanowiłam zastąpić kaszę kalafiorem i wyszła przepyszna sałatka, która idealnie się nadaję na upalne, letnie lekkie obiady. Spróbujcie Składniki: – 300g surowego kalafiora – 1 duży pomidor malinowy – 1 pęczek pietruszki (mały) – kilka listków świeżej mięty – sok z cytryny wg smaku – sól himalajska
Smaki Arminedeszczowe ostatnio dni taka zupa na obiad jak znalazł! Zupa na włoszczyźnie, z pomidorami, czerwoną soczewicą, ziemniakami i kawałkami piersi kurczaka. Syta, rozgrzewająca, taka domowa i smaczna. Doprawiona imbirem i przyprawą curry smakuje obłędnie. Nic dodać nic ująć! Jeśli chcecie dodajcie do niej posiekaną i przesmażoną razem z mięsem papryczkę chili, ja jednak – ze względu na to, że jest
Zasmakuj KuchniSezon na młodą kapustę w pełni, dlatego też dziś polecam ten prosty i szybki przepis na bigos z młodej kapusty. Idealny na szybki, wiosenny obiad. Gotuję go tak często jak to tylko możliwe (choć przyznam, że mieszkając w Anglii, mam wokół siebie kilka polskich sklepów, ale nie w każdym można upolować świeże, sezonowe warzywa). Tak naprawdę wystarczy wszystko wrzucić
Zrób to smacznieSakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak i na przystawkę. Połączenie ciasta francuskiego i kurczaka, jak wiadomo, zawsze genialnie smakuje Do tego cukinia, groszek, zielone szparagi i domowe pesto – po prostu pycha! Całość szybka i prosta w przygotowaniu Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 piersi
PatiGotujeświetnie nadaje się do zupy , ale do innych potraw również. Zakupić słoiczek lub dwa możecie w TYM miejscu. Barszcz ukraiński poleca się na obiad. Przepis krok po kroku poprowadzi Was przez każdy etap przygotowania tej zupy. W razie jakichkolwiek pytań piszcie komentarze, jestem na kulinarnym posterunku SMACZNEGO
kuron.com.plWegański pasztet, którego głównym składnikiem jest ugotowana kasza jaglana (np. pozostała z obiadu). Znajdziecie w nim ponadto podsmażone na rumiano warzywa, pestki słonecznika i opcjonalnie także suszone pomidory ze słoiczka. Na koniec jeszcze mała miarka oleju, który razem z kaszą scala cały pasztet i nadaje mu odpowiednią konsystencję - sprawia, że pasztet nie rozsypuje się i nie kruszy po upieczeniu. Pozostaje
cool and minty