Sałatka Gyros to jedna z moich ulubionych sałatek. Świetnie sprawdza się na imprezach – zawsze znika w mig! Jest niezwykle prosta w przygotowaniu (co jest trudnego
Be Fit Be StrongSkładniki: 700 g młodych ziemniaków 1 pojedyncza pierś kurczaka 5 ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy (około 280 g bez zalewy) 1 dymka (cebulka + szczypior) 4 łyżki
Qchnia po prostuNajczęściej podaje się je z roztopionym masłem i cukrem, przesmażoną bułką tartą, lub śmietanką. Ja natomiast uwielbiam je z cynamonem. Kluski to smaki dzieciństwa, idealne na leniwy, słodki obiad lub na podwieczorek. Są bardzo smaczne i popularne. A w Waszych domach też goszczą? Składniki: * 500 g białego sera twarogowego mielonego * 1 jajko * 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej * pół
Zrób to smaczniepowiew polskiej wiosny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem ♥ W końcu jakby nie patrzeć...to pieczone pyry, a do pyrów gzik musi być! :D I na ten szwedzko-polski wiosenny obiad Was dziś przeogromnie zapraszam! Prosto, szybko i przyjemnie! Cytrynowe ziemniaki Hasselback ze szparagami Potrzebujesz: 1,5kg młodych ziemniaków 500g zielonych szparagów sól i pieprz do smaku olej rzepakowy Dressing
Kuchnia w Słońcu SkąpanaKompot z rabarbaru oraz jabłek jest słodki i kwaśny jednocześnie. Zimny podany prosto z lodówki dodatkowo orzeźwiający, a ciepły jest idealnym uzupełnieniem obiadu. Składniki: 2,5 l wody, 5 sztuk rabarbatu po ok 30 cm każdy, ok 1 kg jabłek, 10 łyżek cukru, łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wodę zagotowujemy. Jabłka obieramy ze skóry i wraz z rabarbarem kroimy na mniejsze kawałki
Lena GotujeDzisiejszy przepis na naleśniki jest niebanalny. Trzeba je usmażyć, nafaszerować i jeszcze upiec. Gotowe naleśniki są pyszne. Zróbcie je sobie, a na pewno nie pożałujecie. Potrzebujemy
Tylko pysznieSkładniki: 2 duże piersi kurczaka 200 g świeżego szpinaku baby 150 g pieczarek 1 cebula 4 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Qchnia po prostukapusty, świeżego, pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do dań grillowych. Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 2 mniejsze zielone ogórki 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinyprzepis na aromatyczny kompot z rabarbaru. Wczesną wiosną, w maju i z początkiem czerwca, rabarbar wypuszcza dużo mięsistych łodyg. Można z nich ugotować smaczny kompot do obiadu, zbliżony smakiem do kompotu z agrestu. Po ugotowaniu, do kompotu z rabarbaru można wrzucić kilka truskawek, dzięki temu kompot nabierze pięknego różowego koloru i będzie jeszcze smaczniejszy. Kompot z rabarbaru
Moja Książka KucharskaSkładniki: szparagi – 250 g pomidorków koktajlowych – 2 ząbki – 1 cebula – 1 pęczek szparag – grana padano do posypania (opcjonalnie) – 2 łyżki
I LOVE LIFESchab duszony z cebulką to dość proste w przygotowaniu danie. Wystarczy schab, cebula oraz sól. By wyciągnąć z tego dania maksimum smaku przygotowujemy mięso i cebulkę
Dieta bez mlekaDziś polecam Wam pieczony obiadek. Wszystko wrzucamy do brytfanki i pieczemy! Pysznie i zdrowo! Co nam trzeba? 6 plastrów szynki 6 plastrów sera koziego przyprawy: pieprz
LatosiowydomMłoda kapusta po wiejsku Pyszna, młoda kapusta po wiejsku , po prostu nie można się oprzeć . Doskonała przystawka lub nawet danie główne jeśli dodać np . świeże, pieczywo
Ogrodnik w podróżySkładniki: 4 pojedyncze piersi kurczaka 8 łyżeczek zielonego pesto 2 kule mozzarelli 2 pomidory 3 łyżki oleju sól, pieprz świeża bazylia Sposób wykonania: Piersi kurczaka
Qchnia po prostuPappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem krewetek. Polecam Wam kupić takie mrożone, ale nie gotowane, jeszcze w pancerzykach. Ich smak po przygotowaniu jest znacznie inny, aniżeli tych już „gotowanych”. Składniki 20 dużych krewetek 12 pomidorków koktajlowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!