Nadziewane pomidorki - idealne na śniadanie lub imprezę 207Pomidorki, kto z nas ich nie lubi? Często podawane na śniadanie, do obiadu, na kolację... Czemu by ich nie nadziać i podać np podczas imprezy? Albo jako dodatek do śniadania? :) Po pierwsze są pyszne, a po drugie bardzo ładnie się prezentują :) Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to koniecznie spróbujcie :) Składniki: 8-10 pomidorków (im mniejsze tym będą się ładniej prezentować
ChilliJemy
Pęczotto z kurkami 158Sezon na kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki . Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego
PatiGotuje
Długo duszona wołowina z pieczarkami 244Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Quiche z cukinią i pomidorami 168tartą. Natomiast placek bez tej masy to tylko tarta. Przepis na quiche z młodą cukinią i pomidorem to pyszna lekka, letnia kompozycja, idealna jako przystawka czy też na obiad. Polecamy Wam również nasze przepisy kuchni francuskiej . Składniki na ciasto: 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 jajko Szczypta soli Składniki na farsz: Pomidorki koktajlowe 2 cukinie 200 ml śmietany
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pulpety z indyka 160pełne smaku, zdrowe i soczyste w środku. Pulpety czy potocznie też zwane klopsikami uwielbia każdy. Zrobienie takich klopsików jest super łatwe, świetnie więc nadają się na codzienny, rodzinny obiad o każdej porze roku. Mięso z indyka dostarcza dużej ilości białka, niewielkiej ilości tłuszczu oraz wielu witamin i minerałów, w tym żelaza, cynku, potasu, fosforu, witaminy B6 i niacyny, które
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z kaszy quinoa z pomidorami i awokado 185Latem lubimy jeść sałatki, ale zimą ta też się sprawdzi jako dodatek lub samodzielne danie na obiad lub kolację. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Dla 2 osób: 2 szklanki ugotowanej kaszy quinoa ( komosy ryżowej) pomidor ( zimą suszone pomidory) ogórek awokado sok z połówki cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ( drobno) 2 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz
AZgotuj!
Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 841PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytem
Klopsiki w sosie z marchewką 167Klopsiki i marchewka razem duszone, do tego ziemniaczki i obiad gotowy. 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko cebula przyprawy [sól,pieprz, vegeta, ] mąka do panierowania oliwa do smażenia kilka marchewek listek, ziele koperek Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami i drobno posiekaną cebulą.Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.Wodę zagotować razem
Moje domowe kucharzenie
Nadziewane pieczarki 198nadziewane pieczarki. Ten jest mojego pomysłu. Zrobiłam je na zasadzie "na winie". Przydały się końcówki produktów a afekt był fantastyczny, Często je robię kiedy mam mało czasu. Pyszny obiad czy kolacja w 30 minut. Spróbujcie, bo warto. Potrzebuejmy: po 2 duże pieczarki na osobę (ja miałam 8) 0,5 kg zmielonego mięsa z karkówki 15 dag startego sera edamskiego
Co w garnkach piszczy
Spaghetti z bobem i boczkiem w kremowym sosie 187Smaczny sezonowy obiad, z bobem i nową, lepszą wersją makaronu spaghetti Lubella Pełne Ziarno w roli głównej. Z dodatkiem boczku dla okrasy i kremowego sosu na bazie serka mascarpone tworzą wyśmienitą kompozycję. Szybkie tempo przygotowania, prostota i smak, to zalety potraw z makaronem, a makarony pełnoziarniste Lubella dodatkowo zawierają wiele cennych minerałów, witamin oraz błonnik, a ich skład jest wciąż
Kraina Miodem Płynąca
BEZGLUTENOWE GOFRY Z KOMOSY RYŻOWEJ NA WYTRAWNIE Z KREWETKAMI, SALSĄ I BAKŁAŻANEM 216Bezglutenowe gofry z komosy ryżowej chodziły za mną już długo, wymyśliłam je sobie w głowie jakiś czas temu, ale jakoś nie miałam okazji zrobić. Na blogu
SMYKWKUCHNI
ZAPIEKANKA Z CUKINII Z MOZZARELLĄ 286mniej tłusta, bo pieczona w piekarniku. Przygotowanie jej jest bardzo proste i szybkie - wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce i zapiec w naczyniu żaroodpornym. Pyszna propozycja idealna na obiad lub kolację... Podobnie jak placki z cukinii świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym, tzatziki lub po prostu z jogurtem naturalnym. Składniki: 2 duże cukinie 1 duża cebula 3 ząbki
Kuchnia MagdaLeny
Pielmieni 247przestrzeni wielu lat powstało bardzo dużo różnych kombinacji. Ja jednak uwielbiam opcję z mieszanką mięsa wieprzowego i wołowego. Najważniejsze, aby farsz był aromatyczny, soczysty i wyrazisty. Polecam pielmieni na obiad czy kolację. Ich wyrazisty smak zachwyci na pewno każdego, kto chociaż raz ich spróbuje. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne . Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tradycyjny barszcz 165które są wyczuwalne w zupie. Obrane i pokrojone w kostkę buraki są gotowane z różnymi warzywami, dając piękny kolor i wspaniały aromat. Zupę możemy podawać jako pierwsze danie na obiedzie czy przystawkę. Należy wtedy dobrać odpowiednią ilość do podania. Barszcz ze względu na całe warzywa, które zostają w zupie, jest dosyć syty. Sprawdź również inne nasze przepisy na zupy . Składniki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Leczo z fasolką szparagową 188fasolką szparagową w roli głównej. Jakie było? jak dla mnie rewelacyjne. Fasolkę uwielbiam, resztę warzywa także, połączone w jednym garnku z aromatyczną kiełbaską, pycha. U mnie było na obiad i na kolację bo nie mogłam się oprzeć. 2 kiełbasy zwyczajne 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 30 dkg fasolki szparagowej żółtej 1 cukinia mała 1 cebula
wesoła kuchnia