Doskonałe danie obiadowe. Piersi z kurczaka soczyste,aromatyczne i bardzo smaczne. W sam raz na świąteczny obiad .Polecam. Składniki 4 filety z kurczaka 1/2 szklanki soku ananasowego zioła prowansalskie mielona słodka i ostra papryka gałka muszkatołowa sól,pieprz oliwa z oliwek Beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 400 ml mleka sól,pieprz Filety skropić oliwą. Zmieszać … Czytaj dalej
gotuj ze mnąnadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem na wykorzystanie resztek w kuchni. Jeśli zostaje Wam resztka kaszy z obiadu, śmiało możecie na jej bazie stworzyć pastę dodając do niej warzywa, strączki, a nawet owoce i miód lub kakao. PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU Z CHLEBKIEM Z PATELNI Składniki
HealthyCreationsSposób wykonania: 600 g polędwiczki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 cebula 1 marchewka 1/2 pora (jasna część) 4 ząbki czosnku 1 papryczka chilli (lub 1/2 łyżeczki
Qchnia po prostuSkładniki: 3 średnie bataty 200 g liści szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 6 kawałków suszonych pomidorów 1 jajko 300 g gęstego naturalnego jogurtu 3
Qchnia po prostuSkładniki: 1 kg mięsa z udźca kurczaka 200 g sera żółtego (gouda) 2 jajka 1 czerstwa kajzerka 1,5 szklanki mleka 2 łyżki czosnku w proszku
Qchnia po prostujajek oddzielamy od żółtek i ścieramy na tarce (osobno białka i żółtka). A co przygotować już bliżej Wielkanocy, żeby było świeższe? Może schab nadziewany suszonymi owocami? Jeśli zostanie z obiadu będzie go można zjeść z kanapkami. Schab nadziewany suszonymi owocami Składniki: porcja schabu np. Sokołów ok 150 g boczku surowego wędzonego 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych śliwek
Ugotowane pozamiataneświeży starty chrzan nadaje jej specyficzny lekko ostry smak. Podana z gotowanym jajkiem kojarzy się z okresem Wielkanocy, choć tak naprawdę to danie na każdą porę roku, na obiad lub kolację. W oryginalnym przepisie mowa jest o tzw. jarzynce, czyli suszonych warzywach, ja jednak wolę wersję ze świeżą marchewką, pietruszką i selerem, dlatego pozwoliłam sobie dokonać małej zmiany. Przepisem podzieliły
Trzeci talerzsłodką i ostrą. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 40 minut, podawać z surówkami maślanką - ziemniaki podgotowane i pieczone w piekarniku to szybki, pożywny obiad, można dodać ser jaki się lubi czy inne przyprawy.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięFilet z dorsza w lekkim sosie z białego wina i masła, to świetny sposób na szybki obiad z jednej patelni. Gotowy w 20 minut, przy minimalnym nakładzie pracy. Najlepszy z ugotowanym na sypko ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 350 g filetu/polędwicy z dorsza 50 g masła 4 ząbki czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina garść
cool and mintyPolędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Mięso przygotowane na parze jest lekkostrawne i można bez obaw podawać je dzieciom oraz osobom z problemami trawiennymi. Dodatkowo dzięki parze, która skrapla się podczas gotowania, polędwica
Kuchnia MagdaLenyZapiekane Tajine z warzywami oraz indykiem. Sprawdzony i łatwy przepis, składniki i przyprawy na marokańskie tajine. Trochę po marokańsku i trochę po polsku
Moja Książka KucharskaPuszyste, leciutkie jak chmurka i przepyszne! A największym plusem takich placuszków jest to, że są zdrowe! Przygotowanie takich placuszków jest bardzo banalnie proste. Sprawdzą się jako śniadanie, drugie śniadanie, obiad czy kolacja. Kolorowe dodatki i jogurt pasują idealnie.Wszystko w zależności na co mamy w danym momencie ochotę. 2 jajka 200 g serka wiejskiego 2 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego
VioletoweKucharzeniedanie jest bardzo proste i bardzo smakowite. Kilka prostych składników, 15 minut i mamy smaczny obiad. Do dzieła:)! 400g makaronu farfalle 1 duży filet z kurczaka lub 2 mniejsze 1 puszka czerwonej fasoli 1 cebula 300g świeżego szpinaku 100ml passaty pomidorowej 1 łyżka mąki sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa 100g startego sera olej 1. Makaron gotujemy zgodnie
Szefowa kuchniMakaron "zielono mi" - bo warto czasami zrezygnować z mięsa na obiad na rzecz warzyw:). Do makaronu dodałam ich sporo, wszystkie zielone. Fasolka szparagowa, szpinak i cukinia dały świetny mix smaków! Przepis na 1 dużą porcję. 100g ulubionego makaronu, u mnie spaghetti 150g zielonej fasolki szparagowej 200g szpinaku 1 mała cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa
Szefowa kuchniChow mein to jedna z najbardziej charakterystycznycznych potraw kuchni azjatyckiej. Dania z woka mają to do siebie,że przygotowuje się je błyskawicznie. Dlatego trzeba mieć wszystko
Fit Food Brunetki