Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste
Przepis na naleśniki - miękkie i puszyste
Przepis na miękkie i puszyste naleśniki. Wystarczy wymieszać ze sobą: mąkę, jajka, mleko oraz wodę i ciasto pozostawić do „leżakowania”. Naleśniki najlepiej smażyć na nieprzywierającej patelni bez dolewania dodatkowego tłuszczu. Poniższe naleśniki będą świetną bazą do słodkich jak i słonych dań, np. w formie makaronu do sałatek (usmażone naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki). Składniki na 14 sztuk: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej (375 g) 3 jajka (rozmiar M) 2 szklanki mleka 1 szklanka wody ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotować
Autor
Mariola Moskal
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, naleśnik, ciasto, sałatki, sałatka, obiad, makaron, makarony, ciasto naleśnikowe, salatka z makaronem, tani obiad, szybki obiad, salatka z jajkiem, szybkie ciasto, szybka sałatka, sałatka do obiadu
Inne przepisy z Ugotować
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję