Cukinia z kaszanką to mój pomysł na ekspresowe, sycą i bardzo smaczne danie. Często czy to od znajomych czy to w sklepie (kiedy kupuję zwykle duże
Dorota Smakujedość szybki, a jaki smaczny, spróbuje :) Składniki na około 7 kotletów: około 500 g ugotowanych, wystudzonych i przeciśniętych przez praskę ziemniaczków (mogą być wczorajsze tzn. jeśli na obiad za dużo ugotowaliśmy to utłuczone i przestudzone ziemniaczki chowamy do woreczka/ków i tak przechowujemy w lodówce do 3 dni) 1 małe jajko kl M lub jedno duże żółtko około
Gotowanie...to proste !woda osiągnie temperaturę 85 C. Następnie wystudź, naklej na wieczka etykiety z datą produkcji. Gotową sałatkę przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Sałatka doskonale nadaje się jako dodatek do obiadu np. z ziemniakami i mięsem. Sałatka jest naprawdę smaczna i kolorowa. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneSałatka z ogórków, papryki i cebuli to pyszny pomysł, by zachować smaki lata w słoiku do późnej zimy a nawet i dłużej. Pasuje do obiadu, do kanapki, jak kto lubi. Jest bardzo smaczna i wbrew wyobrażeniom przygotowuje się ją sprawnie i dość szybko, pomijając czas leżakowania ogórków w solance. Te składniki, które podałam wystarczą na … Czytaj dalej Sałatka
Pieprzyć z Fantazjąkiedy w sklepach dostępne są ogórki przez cały rok nie każdy może skusi się, by takie robić. Ja robię i jest to fajne rozwiązanie na szybkie przygotowanie dodatku do obiadu poza sezonem ogórkowym. Zalewa do tych ogórków jest delikatna i ogórki po otworzeniu słoika nie będą mocno octowe. … Czytaj dalej Mizeria w słoikach Artykuł Mizeria w słoikach pochodzi
Pieprzyć z FantazjąKotlety ziemniaczane to pyszna i prosta propozycja na wege obiad. Możesz je podać jako samodzielne danie np. z sosem pieczarkowym lub ketchupem lub podać do mięsnego gulaszu, kotletów. To przepis, po który sięgać możesz przez cały rok. Wykonasz go z łatwo dostępnych i tanich składników. SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 2,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 mała cebulka drobno
Zasmakuj KuchniDomowy makaron z naleśników. Makaron z naleśników to wszechstronny składnik, który można wykorzystać do wielu dań. Przepis na smaczny i tani obiad lub dodatek do ulubionej zupy np.owocowej albo pomidorowej - zobacz przepis na makaron z naleśników. Makaron naleśnikowy, to doskonały przepis na pyszny dodatek do rosołu, zupy pomidorowej, grzybowej lub szczawiowej. Makaron z naleśników świetnie komponuje się
Moja Książka Kucharskadość znany, robiła ją moja mama i babcia. Pyszna, kolorowa w słodko- kwaśnej zalewie. Przygotowuje się ją w sezonie letnim, zamyka w słoikach i zimą jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Więc jeśli lubicie ogórkowe sałatki to polecam Was ten przepis :) Składniki: * około 2 kg ogórków gruntowych * około 1 kg cukinii * 1 papryka czerwona * 1 papryka żółta * około 250 g marchewki
Zrób to smacznieZobacz jak zrobić najprostsze buraczki na zimę . To bardzo uniwersalny przepis na buraki do słoika a do tego są wspaniałym dodatkiem do każdego, tradycyjnego obiadu. - tylko kilka składników - bardzo proste wykonanie
AniaGotuje.plSkładniki: 700 g piersi z indyka 2 średnie cukinie 200 g śmietany 18% 1/2 pęczka koperku sól, pieprz około 4 łyżek oleju (do smażenia) Sposób
Qchnia po prostuDziś obiad piękny i pożywny. Intensywność koloru buraczkowego można sobie samemu zwiększyć lub zmniejszyć, dodając jednocześnie mniej lub więcej mąki. Nadzieniem jest tutaj rukola i feta, które idealnie do siebie pasują. Zaczynamy? Różowe naleśniki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśredniej wielkości i niezbyt długie, takie aby pasowały nam na wysokość słoika. Ogórki kanapkowe, jak sama nazwa wskazuje, są świetne do kanapek, ale sprawdzą się również jako dodatek do obiadów. Jeżeli nie macie jeszcze dość robienia przetworów na zimę to koniecznie wypróbujcie ten przepis na ogórki kanapkowe! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Ogórki kanapkowe: 3 kg ogórków średniej wielkości Zalewa
Danka PichciKuchnia mieszczańska i dworska naszego regionu dwa wieki temu mianem sałaty określała bardzo różne dania. Ich częścią wspólną było to, że serwowano je samodzielnie, a podawane po głównej części obiadu czy kolacji stanowiły swego rodzaju przystawki. Sałaty serwowano głównie na zimno. Mogły to być owoce przygotowane w specyficzny sposób i okraszone wyszukanym sosem, ale były to też warzywa różnego
Trzeci talerzUwielbiam sałatki,a szczególnie teraz kiedy jest gorąco i nie chce się jeść normalnego obiadu,sałatka jest idealną alternatywą.Tym razem z makaronem ryżowym ,ogórkiem i szyneczką.Pyszna i prosta,idealna na upalny dzień,polecam
Swojskie jedzonko