Surówka z młodej kapusty Dziś przepis na klasyczny dodatek do drugiego dania. Pyszna i prosta w przygotowaniu surówka z młodej kapusty. Nie wiem jak Wy, ale
Słodkie okruszkisałatkę z kalarepy i wiele innych dań. Jeśli chodzi o zupy to wpadła mi w oko hiszpańska z ciecierzycą, krem z batatów z romesco i meksykańska zupa kukurydziana. Na obiad możemy zaserwować lasagne z selera, grzybowy strogonow, czy naleśniki kmichi. Na deser mamy włoskie ciasto cukiniowe, magiczny mus czekoladowy i inne ciekawe desery oraz napoje. Autorka wykorzystała polskie, sezonowe warzywa
kruche babeczkiOmlet z cukinią ostro doprawiony to pomysł na zdrowe, sycące, tanie i szybkie do przygotowania śniadanie lub kolację. Sprawdzi się nawet na obiad jeśli podamy go np z młodymi ziemniakami i surówką. Przygotowanie omletu jest bardzo proste i omlety robię nam na śniadanie nawet na wakacyjnych wyjazdach. Do omletu możemy dodać ulubione czy sezonowe warzywa, przyprawy, zioła – tutaj ogranicza
Dorota Smakujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczysty filet z kurczaka zapiekany w piekarniku to idealny pomysł na smaczny obiad. Jest to mój ulubiony przepis, ponieważ mięso wychodzi bardzo mięciutkie i soczyste. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka ok 500 g 2 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku świeża pietruszka przyprawy: zioła prowasalskie, pieprz, papryka słodka, przyprawa do kurczaka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Przepiski.plwarzywa. Latające spodki UFO obsiadły nasze krzaczki więc trzeba było coś z nich wymyślić Tak powstała ta marynata, a razem z nią „Indyjskie” patisony. Moi chłopcy do obiadu często proszą o „Indyjskie UFO”, jak je żartobliwie nazywają, tak więc i w tym roku zadokuję kilka w słoikach z zapachem lata.. składniki : Miska małych patisonów , takich
Ogrodnik w podróżycytryny. Do tego aromatyczny sos z rozmaitymi hinduskimi przyprawami i ryż gotowany w kurkumie i goździkach. Miałam okazję degustować się Tikka Masala w jednej z hinduskich restauracji. Niezapomniany obiad okazał się inspiracją do stworzenia przepisu na moją własną indyjską potrawę, w niczym nie odbiegającą od oryginału. Rozkoszna i wyśmienita. Przepis może wydawać się nieskończenie długi, jednak wbrew pozorom przygotujesz
ProstePesto.plJest delikatny i mój, domowy, pyszny. Do niego ukochane chorizo a także pesto z liści rzodkiewki lub jak nie macie to inne ulubione, będzie ok. Domowy makaron na obiad. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis na szybki obiad, niewiele składników, smakuje wyśmienicie. Składniki: -makaron spaghetti -filet z piersi kurczaka -świeża bazylia lub pesto -ser mozarella lub inny -ząbek czosnku -pomidorki koktajlowe -cebula -sól, pieprz -przyprawy harissa i masala -olej Mięso kroimy w plastry. Przyprawiamy solą hariissą, masalą i skrapiamy olejem. Bazylię i czosnek kroimy na drobno. Bazylię i czosnek mieszamy. Ser kroimy
Maminek kulinarnyLangos, czyli drożdżowy placek węgierski. Langos z serem jest niezwykle prosty oraz pyszny. Zrobisz go z kilku składników. Ten przepis langos z serem to jedna z
Smaczne PotrawyWłaśnie w tym okresie robię sobie najwięcej sałatek, w tym również takich, które mają być pełnowartościowym posiłkiem. Dzisiejsza sałatka z kapustą pekińską i fasolą, może być świetnym dodatkiem do obiadu lub zostać samodzielnym daniem, dzięki dodaniu do niej ryżu. Na zdjęciu widzisz wersję z ryżem parabolicznym i czerwonym. Jeśli nie masz zamiaru dodawać ryżu do sałatki, to na blogu znajdziesz
BlendmanBardzo smaczny i prosty chlebek pszenny z dodatkiem suszonych pomidorów Jest błyskawiczny w przygotowaniu, ponieważ miesza się go łyżką i nie wymaga wyrabiania. Świetny dla zabieganych
Kulinarny S.O.S.5 / 5 ( 3 votes ) Sezamowa pierś z kurczaka na młodej kapuście Sezamowa pierś z kurczaka, na młodej kapuście to danie zaciągnięte przeze mnie z kuchni chińskiej
Ogrodnik w podróżyFASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ Żółta czy zielona fasolka szparagowa to bardzo smaczny dodatek do obiadu lub może stanowić samodzielne danie. Tą fasolkę w mojej rodzinie zawsze robiło się z podsmażoną na maśle bułką tartą jako osobne danie. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 100g masła 4-5 łyżek bułki tartej sól Sposób przygotowania: 1. Fasolkę dokładnie myjemy
Kulinarnie z Polką na Kresachawokado, słonym serem, roszponką i orzeźwiającym dressingiem z pikantną nutą, są świetnym daniem na lato. W upalne dni taka sałatka w towarzystwie lekkiego pieczywa jest super sposobem na szybki obiad. 2 porcje: 100 g roszponki 5 moreli awokado Hass 50 g sera feta świeża mięta łyżeczka oliwy dressing: 2 łyżki oliwy 4 posiekane listki mięty 0/5 łyżeczki czerwonego pieprzu
Mienta blog