Dziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoików, w zimie będzie jak znalazł. Wystarczy przesmażyć kiełbasę, dorzucić słoik z papryką i obiad mamy gotowy. Świetnie się sprawdzi również jako dodatek do makaronu czy ryżu. Składniki : 2 kg czerwonej papryki 1 kg zielonej 1 kg żółtej 3,5 kg pomidorów 250 g przecieru pomidorowego
magiczna kuchnia KasiCukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami to pyszne danie na lekki, ale sycący obiad. Potrawa jest dość prosta i szybka do zrobienia. Farsz można przygotować dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec cukinie w piekarniku. Jeśli lubicie cukinię, to takie danie z pewnością przypadnie wam do gustu! Można je podać z sosem czosnkowym lub ketchupem i ulubioną surówką, np. z sałaty
e-PrzepisyKulinarneNiezbyt pracochłonne danie. Gdy smażymy naleśniki to dusi się sos. Potem to wszystko do formy i do piekarnika. Tak z godzinkę i pyszny, sycący obiad gotowy. Połączenie naleśników, tuńczyka i sosu pomidorowego jest obłędne. Dodam, że danie jest bardzo sycące. Polecam każdemu kto lubi takie smaki. Potrzebujemy: Na naleśniki: 2 jajka półtorej szklanki mleka półtorej szklanki mąki tortowej
Izabelawkuchnizawsze uwielbiałam gotowe sosy słodko-kwaśne ze słoika. No i czas się oszczędzało, woreczek ryżu ugotować, podsmażyć kurczaka, zalać sosem i już jest ekspresowy obiad. No ale do czasu...aż trafiłam na taki, że był tako okropnie kwaśny od octu, że się jeść nie dało. Dlatego tym razem postanowiłam taki sos zrobić sama. Sos wyszedł pyszny, pełen świeżych warzyw, słodki
Krylowa KuchniaLeczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych. Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. Zapraszam
Kuchnia z widokiem na ogródPyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego
LatosiowydomSkładniki: 1 kg obranych ziemniaków 1 cebula 2 jajka 200 ml mleka 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 250 g twarogu
Qchnia po prostuformie do zapiekania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 45 minut (lub dłużej, w zależności od wielkości ziemniaków). Podajemy z masełkiem, solo lub jako dodatek do obiadu
Smaki Na Talerzuprzepyszną sałatkę makaronową ze szpinakiem. Sałatka jest bardzo sytna, przygotowana z makaronem orzo, który ma charakterystyczny kształt bo przypomina ryż. Sałatka idealnie nadaje się do podania na obiad, jako samodzielne danie, kolację lub można wziąć do pracy, a także pasuje na grilla. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebowali: 400 g makaronu orzo – może być inny drobny
Uwaga Babcia GotujeSałatka z czerwonych buraków, papryki i cebuli to pyszny dodatek do obiadu o każdej porze roku. Wiele lat temu robiła je moja bratowa, tak zasmakowałam w tym dodatku, że zaczęłam przygotowywać je sama. Jest może odrobinę zachodu podczas przygotowania, ale myśl, że zimą będzie się wcinać takie pyszne buraczki motywuje do działania. Jak przygotowujecie swoje … Czytaj dalej Sałatka
Pieprzyć z FantazjąUwielbiam sałatki! Są one źródłem wszelkich witamin i składników mineralnych. Dlatego właśnie powinny gościć w naszych jadłospisach niemalże codziennie i to nie tylko w postaci dodatku do obiadu. Dzisiaj przedstawiam Wam ekstremalnie szybki przepis. Jest to prosta sałatka do wszystkiego, bo będzie pasować zarówno do dań obiadowych, jako lekka kolacja, albo chociaż dodatek do potraw grillowanych w sezonie letnim. Prosta
Natka PietruszkiMakaron z warzywami po azjatycku to pyszne, lekkie i wegańskie danie na obiad. Robi się go szybko i nie wymaga wiele pracy. Kolorowe, chrupiące warzywa, uprażone orzechy nerkowca, cienkie nitki makaronu i słodko-pikantny sos tworzą bardzo smaczne połączenie, które swoim smakiem zyska wielu zwolenników. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała około 400 kcal. Składniki
e-PrzepisyKulinarneFasolka szparagowa to pyszny dodatek do obiadu, bardzo smaczna. Polecam przygotować ją na dwa sposoby, każdy jest wyśmienity. SKŁADNIKI : 1 - 1/2 kg fasolki szparagowej ( dowolnej ) około 150 g masła 2 ząbki czosnku sól do smaku 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanka bułki tartej
Kulinarne Fantazje Mariolideser, kiedy mamy pod ręką garść owoców lub gesty sok przecierowy. Świetny na niezobowiązujące małe co nieco w zaciszu domowym, ale też exclusive na deser dla gości np. po obiedzie. Lekki, owocowy, zdrowy i po prostu pyszny. Domowy kisiel owocowy najbardziej nam smakuje z malin lub mieszanki malin z borówkami. Jednak możecie go zrobić z dowolnych owoców lub gęstego soku
W Kawiarence