Składniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego
Qchnia po prostuPrzepisy na diecie Ketogenicznej Klopsiki w sosie własnym to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego
Keto Meto PrzepisySkrzydełka slodko pikantne są świetną alternatywą na obiad oraz przyjęcie. Pysznie smakują na ciepło i zimno, polecam. SKŁADNIKI : 3 kg skrzydełek z kurczaka sól, opcjonalnie do mięsa 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki słodkiej 5 łyżek oleju 4 łyżki pikantnego
Kulinarne Fantazje MarioliBoczniaki a’la strogonow, czyli mocno aromatyczny sos pomidorowo-śmietankowy zawierający ogórki kiszone, oraz boczniaki jako zamiennik mięsa . Poza smakiem, bardzo lubię w tym daniu
WegePrzepisresztę marynaty, smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu - bardzo szybkie danie z patelni, marynata jajeczna z serem żółtym idealnie pasuje do polędwiczek, smaczne danie na ciepły obiad lub na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwarto poświęcać swoich pieniędzy i kalorii na mało apetyczne potrawy, których nikt nawet nie wziąłby do ust. Od czasu do czasu taka pizza na dowóz może zastąpić nawet klasyczny obiad. Nie jest to może najzdrowsza opcja z możliwych, ale trudno, by człowiek żyjący we współczesnych czasach żywił się wyłącznie warzywami i owocami. Czasami każdego najdzie ochota na coś mniej zdrowego
ProstePesto.plSzakszuka – czyli pyszne danie z pomidorów i jajek z dodatkiem cieciorki oraz boczku będzie idealną propozycja nie tylko na śniadanie ale i w ciągu Czas
karolgotujeTRIPPA ALLA FIORENTINA są doskonale znane smakoszom włoskiej kuchni, jednak... Artykuł TRIPPA ALLA FIORENTINA CZYLI FLACZKI PO WŁOSKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDanie pyszne, pochodzi z książki z 1961 roku. Mam ten przepis od babuni mojej synowej. Ona ma 90 lat i dużo fajnych starych przepisów. Grzyby suszone
Kuchnia PokoleńToskańska zupa z pulpetami może spokojnie wystarczyć za cały obiad, bo jest tak sycąca, że drugiego dania nie potrzebujesz już robić. Czas: 30 minut Poziom trudności : Dość łatwe Liczba porcji: 4 Zuppa toscana jest jednym z klasycznych dań włoskich, choć dokładniej mówiąc toskańskich, ponieważ regionalizmy są mocno pielęgnowane we włoskiej kuchni. Zupa toskańska w oryginalnej wersji przypomina trochę minestrone
Niedzielny kucharzdorosłych. Zdrowy lunch w stylu bento jest pełen czystych, satysfakcjonujących składników i jest idealny aby spakować go do pracy. Oryginalny lunch w pudełku bento, ewoluował od chłopskiego obiadu do zdrowych i ekskluzywnych racji żywieniowych. Pozwólcie, że opowiem Wam o pomysłach na zdrowe posiłki na lunch do pracy: są to super zabawne sposoby na zmianę nudnych, mało wartościowych dań. Przygotowując posiłki
Zdrowy Styl JoannySałatka gyros to niekwestionowana królowa wszystkich imprez, niezależnie od tego czy jest to rodzinny obiad, kameralna domówka, czy urodziny. Zawsze, wszędzie i wszystkim smakuje, a poza tym pięknie się prezentuje na stole. Plusem jest też to, że możemy ją przygotować wcześniej i schować do lodówki i postawić na stole tuż przed przyjściem gości. Ja zrobiłam wersję nieco odchudzoną, bo zmniejszyłam
Kulinarne przygody GatityTortilla de patatas – hiszpańska tortilla to rodzaj omletu z dodatkiem gotowanych ziemniaków i innych warzyw, przypraw. Tanie, sycące danie, proste do przygotowania. Pokrojona na kawałki
Dorota Smakujearomatyczna zupa, którą możecie podać z grzankami lub bagietką. Z większą ilością pieprzu może być bardzo rozgrzewająca. Od teraz nie będziecie mieć również problemu z rosołem, który został z obiadu Co potrzeba: 1 por (ok. 400 g), 2 większe cebule ( ok. 300 g), 300 g serka topionego w ulubionym smaku, 1 l rosołu , 50 g masła, Sól, Pieprz Grzanki
Bułka z ChlebemBabka ziemniaczana z kabanosami Tanie, klasyczne danie kuchni polskiej. Występuje też pod nazwami kartoflak, tarciuch, kuger, babka kartoflana, kartoflarz. Znacie ją? Pod jaka nazwą? Kilka prostych
Dorota Smakuje