Surówka rodem ze szkolnej stołówki. To ciekawa alternatywa dla zwykłego kiszonego ogórka do obiadu. Składniki: kilka ogórków kiszonych 1 jabłko 1/2 cebuli pieprz 1 łyżka oleju Sposób wykonania: 1. Ogórki pokroić w plasterki. Jabłko obrać i również pokroić w plasterki. Można po prostu poszatkować na szatkownicy i ogórki i jabłko. 2. Cebulę obrać, pokroić dowolnie. 3. Wszystko wymieszać, dodać łyżkę
Kuchnia domowa Aniwyciskaniu soków? Dzisiaj druga propozycja zużycia pulpy, tym razem marchewkowo-selerowej. Jeśli na śniadanie dodatkowo zaplanujesz jaglankę, a ugotujesz jej więcej bez trudu przygotujesz te smaczne kotleciki na obiad. Są mięciutkie, bardzo delikatne i super smaczne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wołowe, które zalewa się wodą z dużą ilością warzyw i długo gotuje. Taki wywar, należy zaprawić koncentratem pomidorowym. Pamiętam doskonale ten smak ze szkoły, gdzie często była podawana na obiady. Wszystko było dobrze, do kiedy któreś z dzieci nie wygadało pochodzenia posiłku. Koniec! nie było dalszego jedzenia. Moja jak zapewne już się domyślacie, nie ma nic wspólnego z prawdziwą ogonówką
pieprzny smaczekcynamonem to fantastyczne danie kuchni tureckiej . Małe, aromatyczne kotleciki dzięki dodatkowi żurawiny są lekko kwaskowe, a orzeszki pinii sprawiają, że są również fajnie chrupiące. Gorąco polecam na pyszny obiad. Z dodatkiem potrawki z soczewicy z marchewką i pilafu będą stanowiły pełny posiłek. Pulpeciki z cynamonem świetnie sprawdzą się również do spakowania do lunchboxu. Pulpeciki z orzeszkami pinii i cynamonem
Codzienne GotowaniePożywna sałatka z ciecierzycą i szynką pieczoną to idealna propozycja na szybką przekąskę, a nawet lekki obiad lub kolację pełną białka. Uwierzcie, że smakuje naprawdę rewelacyjnie! Ja ją podaję z odrobiną majonezu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyście użyli jogurtu naturalnego, lekkiego dressingu lub odrobiny dobrej jakości oleju. Polecam! Sałatka z ciecierzycą i szynką pieczoną - składniki: 200g ciecierzycy
Di gotujeZapiekane tortille po meksykańsku z wołowiną, fasolą, z dodatkiem salsy pomidorowej i świeżą kolendrą to błyskawiczny pomysł na obiad. Tortille obowiązkowo trzeba podać ze świeżą kolendrą, wtedy całe danie nabierze specyficznego aromatu. Sprawdź przepis na: Grecka tortilla z sosem tzatziki Składniki (na 10 tortilli) 800 g mięsa mielonego wołowego 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy 2 cebule 3 łyżki przyprawy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pyszny deser wykonany w kilka chwil z jogurtu naturalnego, jagód z kompotu i małych bezików (jagody można zastąpić każdymi innymi dowolnymi owocami). Przepis jest bardzo prosty, idealny deser po obiedzie do kawy lub herbaty. Wygląda obłędnie a jeszcze lepiej smakuje ;) SZYBKI DESER Z JAGODAMI- przepis tutaj Ze świeżymi jagodami można wyczarować różne pyszności. Ja przygotowałam banalnie pyszny i szybki
Zrób to smaczniePodanie ziemniaków można odmienić w bardzo smakowity sposób przyrządzając je w postaci puree. Bardzo smaczny dodatek do obiadu. Artykuł Puree ziemniaczane pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSurówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem to prosty i zdrowy dodatek do obiadu. Szybko się ją przygotowuje i świetnie smakuje. Na blogu znajdziecie również inspiracje na inne pyszne surówki . Zachęcam zerknąć Składniki: 1/2 średniej główki białej kapusty 2 duże marchewki 1 malutka cebula 1 mały pęczek koperku 3 łyżki oleju rzepakowego około 2 łyżeczki cukru
Oryginalny smakwspólnego z tradycyjnymi racuchami? :) Ugotowane ziemniaki, pokrojona w kostkę kiełbasa, jajko, nieco mąki pszennej i panierka z bułki tartej to składniki racuszków z kiełbasą. Można je podać na obiad lub kolację. Doskonale smakują same, z sosem albo z surówką, jako dodatek do mięs. Przepis z Komborni (gmina Korczyna) pochodzi z ciekawej i ładnie wydanej publikacji regionalnej pt. „Podkarpackie tradycje kulinarne
Trzeci talerzMakaron w pomidorach pelati i sałatką to połączenie słodkich pomidorów pelati z odrobiną szpinaku i zdrowym makaronem razowym. Dodatkiem do tego dania będzie sałatka ze szpinakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: około 450 g filetów morszczuka 1 cytryna 1 cebula 3 łyżki posiekanego koperku 10 g masła 1 łyżka oleju sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania
Qchnia po prostubardzo pasuje. A że jestem po 40-tce to też już wiem, że bezkarnie zjedzona drożdżówka po wykładach to nie to samo co drożdżówka zjedzona między śniadaniem a obiadem teraz :) Nie znoszę diet jako takich. Muszę jeść to, co lubię i nie wyobrażam sobie gotowania według rozpiski. Staram się więc szukać fajnych rozwiązań (jak ten chleb zamiast klasycznego białego
bistro mamaSkładniki: 4 małe podudzia z kurczaka 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 60 g zwykłego selera 1/2
Qchnia po prostu