obiad - 94612 przepisów (strona:2384/6308)

Pappardelle z cukinią i gorgonzolą 100

Pappardelle z cukinią i gorgonzolą to przepis z wakacyjnego obiadu. Przeglądając zdjęcia, przypomniało mi się, że przecież miałam go Wam tutaj opublikować. Kuchnia, jaką mieliśmy do dyspozycji na wakacjach nie była jakoś genialnie wyposażona, ale do tego typu posiłków zupełnie nie musiała. Zresztą tutaj naprawdę nie ma jakiejś filozofii. Przepis jest banalnie prosty, a samą potrawę robi się błyskawicznie

Kardamonovy
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką 98

kwestia dodania większej ilości marchewki, może to zasługa oliwy, którą uwielbiam. Wszystko fajnie zagrało, zjedliśmy wszystko za jednym zamachem. Tego typu surówki pasują mi praktycznie do każdego wytrawnego obiadu. Ryba, wiadomo. Gulasze i inne pieczyste. Kotlety mięsne, bezmięsne. Z soczewicy i kaszy. Z tego co pamiętam jedliśmy ją z pasztetem z cukinii . Dla mnie – bomba. Surówka z kiszonej czerwonej

Kardamonovy
Pieczeń z mielonej szynki wieprzowej z warzywami (na Święta lub na kanapki) 120

dziś jemy? Pyszna i zdrowa pieczeń z chudej, mielonej szynki, z dodatkiem warzyw. Pyszna jako mięso do obiadu - na świeżo, ale także na zimno jako zamiennik wędliny.  1kg mięsa mielonego 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 dużego selera 1 pęczek zielonej pietruszki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany

Szefowa kuchni
Sałatka Tortellini i Kurczakiem 100

tortellini może Wam posłużyć jako poczęstunek dla gości, ponieważ bardzo efektownie prezentuje się na stole. Możecie ją także zabrać ze sobą do pracy lub zjeść w domu na obiad czy kolację. Sałatka jest smaczna, syta, pełna kolorowych warzyw. Zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu na pyszną sałatkę z tortellini i kurczakiem . Jeśli jej skosztujecie, na pewno poprosicie o więcej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepiski.pl
Żeberka zapiekane z kapustą – kuchnia podkarpacka 94

Żeberka zapiekane z kapustą – kuchnia podkarpacka Żeberka zapiekane z kapustą to idealne danie na świąteczny obiad. Do naczynia do zapiekania wkłada się kapustę i obsmażone mięso, po czym całość zapieka się w piekarniku. Równie dobrze danie można przyrządzić w garnku z grubym dnem, dusząc je na wolnym ogniu, choć wymaga ono wówczas mieszania i doglądania. Żeberka zapiekane z kapustą

Trzeci talerz
Likier z nutelli wg Iwony Przekop 625

Przepis na likier z nutelli z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Iwony Przekop . Składniki 300 ml mleka 150 ml śmietany 30% 200 ml wódki 200 g nutelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko że śmietaną podgrzać, tylko pilnować aby się nie zagotowało i wykipiało, dodać Nutella mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Wlać wódki, wymieszać

Do Garów!
Pierogi ruskie 514

Przepis na pierogi ruskie z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Urszuli Radziewicz . Farsz Około 1kg ziemniaków 0,70 dkg twarogu- półtłusty 2 cebule sól pieprz Ziemniaki ugotować następnie- ziemniaki, ser miele, dodaję zeszkloną na maśle cebulę, sól,pieprz do smaku. Wyrabiam na jednolitą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka soli

Do Garów!
Gofry dyniowe fit 118

Ciężko mi nawet powiedzieć ile dyni przerobiłam w tym roku. Mały człowiek uwielbia dynie, mam ją w słoikach i zamrożoną, zawsze można ją wykorzystać do deserów, do obiadów, ogranicza nas tylko wyobraźnia. Zapomniałam do masy dodać oleju, mimo wszystko gofry wyszły chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Gdy zamienilibyśmy jeszcze mąkę pszenną na jakąś pełnoziarnistą, np. orkiszową, byłyby bardziej

dom-agi.pl
Domowa karkówka na kanapki 1794

wody i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Na koniec z zimnego już karczku usuwamy siatkę lub sznurek. Podajemy jako wędlinę na kanapki. Karczek możemy również podać jako pyszne mięso do obiadu. Rzecz jasna należy wówczas siatkę lub sznurek z gorącego mięsa Do tak podanego mięsa idealnie sprawdzi się nasz domowy sos pieczeniowy ! Polecamy! Zapraszamy też do sprawdzenia innych naszych przepisów

Kuchnia Na Wypasie
Schab w sosie śmietanowo-chrzanowym 107

Pomysł na rodzinny obiad - mięciutkie i delikatne porcje schabu podane w sosie śmietanowo-chrzanowym. Do zestawu idealnie pasują tłuczone ziemniaki oraz zasmażane buraczki. Polecam do zrobienia już dziś! Składniki: 1,4 kg schabu, 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka soli, 1 łyżka majeranku, 1 łyżka masła, 2-3 łyżki gęsiego smalcu, 100 ml bulionu

Świat Domowej Kuchni
Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą / Smoked Mackerel Potato Salad 110

posmakuje wszystkim fanom wędzonych ryb. Sałatka ziemniaczana to zawsze świetny pomysł do wykorzystania wszystkich resztek - jedzenia naprawdę nie warto marnować :) Sprawdzą się do niej ziemniaki, które zostały Wam z obiadu albo takie ugotowane w mundurkach. Warto użyć jednak ziemniaków, które ładnie trzymają kształt, by nie rozpadły się w sałatce podczas mieszania (typ A lub AB). Moja sałatka z wędzoną rybą

Lekcje w kuchni
Ryba z konfiturą morelową 111

Ryba z konfiturą morelową, to jest bardzo dobre, choć nazwa budzi mieszane uczucia:) Mąż i moje córki jak usłyszały co będzie na obiad, zrobili wielkie oczy. Ryba z konfiturą to nie może być jadalne… było bardzo śmiesznie:))Święta zbliżają się wielkimi krokami, dwoimy się i troimy aby coś ciekawego podać na wigilijny czy świąteczny stół. Szczerze polecam ten przepis

gotuj ze mną
Wytrawne pierogi z dynią, żurawiną i orzechami 111

czarnego pieprzu, który rozgrzewa podniebienie, równoważy delikatnie słodkawe nadzienie i zaczepnie szczypie w język :) Jeżeli zatem macie ochotę na pierogową ciekawostkę na świątecznym stole lub na pyszny, sycący zimowy obiad, serdecznie Wam polecam makowe pierogi z dynią, żurawiną i orzechami! A jeśli wolicie słodką wersję, pomińcie w nadzieniu zioła, cebulę oraz czasnek i doprawcie dynię z żurawiną odrobiną cynamonu

Kuchnia w Słońcu Skąpana
WYTRAWNA TARTA Z BATATAMI, SEREM KOZIM I ROZMARYNEM 122

PRZEPIS NA TARTĘ Z BATATAMI, SEREM KOZIM I ROZMARYNEM Składniki na ciasto: - 100 g mąki gryczanej - 300 g mąki pszennej - 220 g masła - 1 jajko - szczypta

SMYKWKUCHNI