Makaron z sosem pomidorowym i sałatką to lekka propozycja na szybki i dietetyczny obiad. Przygotujemy go w kilka chwil i z całą pewnością będzie pyszny. Sprawdź przepis: Makaron z masłem orzechowym i warzywami Składniki (1 porcja) 60g makaronu razowego 100g pomidorów z puszki oregano bazylia garść miksu sałat 100g cukini oliwa z oliwek 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz szczypta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodatek do obiadu który tak bardzo kojarzy mi się z dzieciństwem. Obecnie robię bardzo rzadko, ale są takie momenty, że przychodzi ogromna ochota na pyszną marchewkę z groszkiem taką jak wspominam z dawnych czasów. Ja przygotowałam moją marchewkę z groszkiem z świeżej marchewki i mrożonego groszku. Ale możesz też skorzystać z gotowej mrożonej mieszanki i przygotować dalej zgodnie z przepisem
nietylkopasta.pltrzeba. Poprawiłam zdjęcie i efekt jest taki jak widzicie. Wersję ze zwykłą kapustą zrobię, gdy będzie na nią sezon. Tego typu surówki świetnie pasują praktycznie do każdego rodzaju obiadu, nie mówiąc o grillach i innych bułkach z szarpaną wieprzowiną. Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 mały por (tylko biała część) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki jogurtu
Kardamonovysurówka z kapusty warzywno-owocowa, którą zrobisz w 10 minut. Pyszna, soczysta, chrupiąca i słodka. Surówka z kapusty! Kto jej nie jadł? Każdy jadł, bo to przecież królowa niedzielnych obiadów, dodatek niezastąpiony do schabowych, kurczaków i innych miejsc. Rzecz prosta, bardzo zdrowa, ale chyba nieco zapomniana. Dzisiaj modnie jest jeść kimchi, ale zwykłą kapustę kiszoną to już nie bardzo. Polecamy
Niedzielny kucharzPomysł na podanie kalafiora w inaczej. Smażony w plastrach z patelni. Smaczna propozycja na obiad lub kolację. Świetnie smakuje podany z jajkiem sadzonym lub ulubionym dipem. 1 średniej wielkości kalafior 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól pieprz szczypta cukru Kalafiora pokroić na plastry o grubości 2 -3 cm. Na ładne duże porcje najlepsza będzie środkowa część kalafiora
Andzia PichciPomysł na obiad w stylu orientalnym. Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie sojowo imbirowej z dodatkiem miodu i sezamu podane z prażoną cebulką. 8 medalionów Polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości cebule Marynata 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu 3 duże szczypty imbiru w proszku 3 duże szczypty czosnku suszonego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka ketchupu
Andzia PichciCzęsto jadacie ryby? Ja stwierdziłam, że jem ich za mało (więcej jadam owoców morza), dlatego moim tegorocznym postanowieniem jest zwiększenie spożycia ryb. W związku z tym
Be Fit Be Stronglodówce kawałek chorizo i trochę ugotowanej ciecierzycy. Ponieważ staram się aby nie marnować żywności, powstało takie oto śniadanie. Powiem tylko że było pyszne, można danie zajadać jako obiad, nie ma problemu. Śniadanie z resztek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrobić z mięsa mielonego poza tradycyjnymi kotletami panierowanymi w bułce tartej? 7 pomysłów na dania z mięsem mielonym pozwoli Wam na urozmaicenie codziennych obiadów. Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino Kotlety mielone Mielone kotleciki wołowe ze smażonym jarmużem i oliwkami Zupa pomidorowa z makaronem, mięsem mielonym, jarmużem i czerwoną fasolą Chilli con carne Spaghetti z grillowanymi kotlecikami
Moja smaczna kuchniaPieczone ziemniaki to bardzo popularne i proste danie z piekarnika, my proponujemy dziś przepis na ziemniaki faszerowane serem i kiełbasą. Ziemniaki z piekarnika, które my nazywamy
Kuchnia Na Wypasieprzez słynnego kucharza Auguste Escoffier w 1892 lub 1893 roku, w hotelu Savoy, dla australijskiej śpiewaczki operowej , sopranu, Nellie Melba . Pierwsza wersja deseru powstała z okazji uroczystego obiadu wydanego przez księcia Orleanu ( klik ) na cześć triumfu śpiewaczki w londyńskim Covent Garden. Nowy deser składał się z lodowej rzeźby łabędzia, niosącego brzoskwinie na posłaniu z lodów waniliowych i przykrytych
Lejdi of the housepochodzi z książki Victorii Twead "U mnie zawsze świeci słońce". Jest to przepis ze słonecznej Andaluzji 😃 Danie jak już wspomniałam jest aromatyczne, smakowite i idealne na zimowy obiad, polecam. Chorizo z ciecierzycą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOdkąd na świecie pojawiła się Tola, na blogu czasami pojawiają się różne dziwactwa. Dziś np. zjadła na obiad ryż z jagodami i jogurtem, który tak bardzo kojarzy mi się z dzieciństwem, a którego nie mam na blogu. Tak, już mam zapisane, żeby to nadrobić. Myślę, że post pojawi się w przyszłym tygodniu. Tolka mnie inspiruje do gotowania takich rzeczy
KardamonovySzynka pieczona z goździkami Dziś na kanapki lub na obiad poleca się szynka pieczona z goździkami . Jest łatwa w przygotowaniu i świetnie smakuje na ciepło oraz na zimno. Szynka szpikowana goździkami smakuje zupełnie wyjątkowo i odświętnie. Dzięki goździkom ciekawie prezentuje się na stole, ale oczywiście wyciągamy je tuż przed jedzeniem (mają jedynie nadać mięsu aromatu). Moja szynka została również wysmarowana
Lekcje w kuchniMizeria z ogórka w stylu azjatyckim. Tradycyjna mizeria z ogórka jest bardzo smaczna, jednak warto czasami urozmaicić i poszukać nowych smaków. Ten przepis na azjatycką mizerię
Zdrowy Styl Joanny