A dziś, z dwóch powodów chciałabym powrócić do przepisu, który publikowałam 18 lipca 2015 roku. Po pierwsze, by nieco go odświeżyć, gdyż pierwsze zdjęcia jakie zamieszczałam
Be Fit Be StrongBrakuje mi słów, by opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do pieczonego
Be Fit Be StrongSzukasz szybkiego dania na obiad, które zrobisz w jednym naczyniu praktycznie w kilku ruchach? Wypróbuj pałki kurczaka pieczone na ryżu. Przygotowuje się go w ciągu kilku minut, całość dochodzi kilkadziesiąt minut w piekarniku i posiłek dla całej rodziny gotowy! Główne składniki to ryż, woreczek warzyw na patelnie oraz pałki z kurczaka, które można opcjonalnie wymienić na całe udka z kurczaka
To Musisz WiedziećJeżeli miałabym wybierać: śniadanie na słodko czy na słono, mówię stanowcze na słono. Nie ma to jak rozpocząć dzień od pysznej kanapki, od pysznej jajecznicy, jajka
Be Fit Be Strongroku Lucyna Ćwierczakiewiczowa, w 365 obiadów za pięć złotych, pisała o takiej babce : „W pierwszorzędnej restauracyi hotelu Brühla, na wielkiej uczcie weselnej, podano nowość. Zamiast tortu hiszpańskiego lub kremu, wniesiono ogromną babę – babę z ciasta drożdżowego , ale nie zwyczajnego, lecz gęsto natartego, zwanego piaskowem. Cała baba była wydrążona w środku o tyle, że tylko powierzchnia została nietknięta i napełniona bardzo
królestwo garówWystarczy jakaś ciekawa marynata do mięsa i obiad gotowy. Lubimy udka na wszelkie sposoby i bardzo często je przygotowujemy. Składniki: 1 kg udek drobiowych Marynata: 8 łyżek oliwy z oliwek 8 łyżek zimnej wody 3 płaskie łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy curry 1,5 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu
Kuchnia domowa Anizazwyczaj podajmy na wielkanocne śniadanie. Mały talerzyk posłuży nam do zjedzenia czegoś słodkiego do kawy po śniadaniu. Na stole zostanie już tylko duży talerz w oczekiwaniu na świąteczny obiad, a Ty nie będziesz musiała, dodatkowo nakrywać stołu, wystarczy, że po każdym posiłku, zbieramy zbędne elementy zastawy . Przy dekoracji stołu, jak i też porządkowaniu stołu sprawdzi się mały mobilny pomocnik
SMYKWKUCHNINajlepsze ciasto na pierogi. Czyli jakie? Z jajkiem, czy bez? Z zimną wodą, czy zaparzane? Każdy ma swój sprawdzony przepis. Ale dla tych, którzy nigdy jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ograniczenia mięsa. Święta wcale nie muszą być tu wyjątkiem. Mięso zajmuje czołową pozycję na świątecznych stołach wielkanocnych Polaków: są na nim wędliny, żurek z białą kiełbasą oraz pieczyste na obiad. Ja chcę Wam zaproponować w tym roku wprowadzenie małych zmian. Takim małym krokiem może być na przykład rezygnacja z żurku z kiełbasą na rzecz kremowej zupy chrzanowej. Jak zrobić zupę
WiszniówkaZresztą ogólnie nie gardzę jedzeniem :D I wiele sałatek będzie mi bardzo bardzo smakować, ale wygrywa u mnie prostota. Sałatka żydowska jest moją naj naj! No mogę na śniadanie, obiad i kolację :) Składniki (3 porcje): 5 jajek 5 średnich ziemniaków 3 kopiaste łyżki majonezu 1 czerwona cebula 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Delicious PlaceZupa z soczewicy to pyszna, pożywna i zdrowa propozycja na obiad. Prosta w przygotowaniu. Rozgrzewająca mniej lub bardziej w zależności od ilości płatków chili, którymi przyprawiam zupę już na talerzach (ze względu na 10-letnią córcię). Zupa z mieloną przyprawą curry, czosnkiem i sporą ilością świeżego imbiru. Tym razem bez mleka kokosowego, ale z odrobiną soku z limonki. Jeśli zupa
Moja DelicjaPyszny sposób na białą kiełbasę - idealna przekąska na Wielkanoc. Podane na prostym majonezowym sosie z chrzanem . Pyszne na ciepło i na zimno. Na ciepło możemy podać je na obiad ,lub na zimno jako przekąskę. Polecam
Swojskie jedzonkosurówka zasmakuje od pierwszego wejrzenia. Idealna do obiadu ale i do potraw z grilla. Kapusta, ogórek , cebula typowo polskie składniki, które z pewnościa macie w domu. Surówka z białej kapusty i ogórka kiszonego Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min Składniki ⅓ świeżej kapusty kilka ogórków kiszonych czerwona cebula 1 łyzka soku z cytryny
Apetyt na Zielonepierogi należą do dosyć pracochłonnych dań, ale szykują pierogi ciągle mam w głowie ich cudowny smak i uśmiech na twarzy mojej rodziny, kiedy dowiadują się, że dzisiaj na obiad będą pierogi. Pierogi przygotowuję w różnych wariantach, klasyczne ruskie, pierogi z mięsem, a także z kapustą i serem. Sekret idealnych pierogów tkwi oczywiście w perfekcyjnie przygotowanym cieście, na który przepis znajdziecie
Przepiski.plOdkąd pierwszy raz w życiu spróbowałam Pad Thai’a od razu zakochałam się w tym daniu! Jeżeli jeszcze nigdy go nie jedliście to czas odrobić
Be Fit Be Strong