mnie biała kiełbasa sprawdza się nie tylko w okresie świątecznym, ponieważ jest idealna nie tylko na ekspresowy obiad. Tym razem przedstawiam Wam propozycję dla miłośników piwa, ale zapewniam, że Ci którzy nie przepadają za smakiem tego trunku (ja nie znoszę!) też będą zachwyceni sosem śmietanowo-piwnym z lekką nutą chrzanu. Po prostu palce lizać! Koniecznie spróbujcie. 5-6 kawałków białej
Di gotujelekko słodkim smaku, który zupa zawdzięcza batatom. Dodatek aromatycznych przypraw - cynamonu, papryki, kurkumy - równoważy słodkość warzyw. Krem jest sycący i przyjemnie rozgrzewający. Idealnie sprawdzi się na lekki obiad lub kolację. PRZEPIS KREM Z BATATÓW I MARCHEWKI Duży batat Trzy niewielkie marchewki Łyżka serka naturalnego (u mnie Bieluch) Pół czerwonej cebuli Mały ząbek czosnku Woda lub bulion Przyprawy
HealthyCreationsogniu do zagotowania i gotowe.. Kilka plasterków wędzonego boczku podsmażyć razem z połową posiekanej cebuli. Wmieszać do ugotowanych ziemniaków. Połączyć składniki dodać świeży szpinak w sosie vinegret i obiad gotowy. Smacznego
Gaździnka warzyjednym ze smaczniejszych warzyw i uwielbiam wszystko co "buraczane". Nigdy nie znudzi mi się barszcz ... gotuję go w tysiącach odmian. Domowe zasmażane buraczki są też moim ukochanym dodatkiem do obiadu. A dziś wersja buraczków na zimno, w formie surówki. Buraki wcześniej upiekłam w piekarniku, aby nie wypłukiwać ich wartości i smaku. Zrobione w ten sposób są smaczniejsze i zdrowsze, więc
Walijskie PichcenieProsta i smaczna zupa na obiad. Składniki: Ziemniaki 5 szt. Boczek wędzony 30 dag Cebula biała 1 szt. Chrzan tarty 1 mały słoiczek Kostka rosołowa 2 szt. Majeranek 1 łyżeczka Śmietana 18 % ½ szklanki Sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować z dodatkiem kostek rosołowych w dwóch litrach wody. Boczek pokroić w grubszą kostkę, zrumienić na patelni
Tradycyjna KuchniaWspaniałe wiejskie jadło na obiad. Składniki: Ziemniaki ½ kg Jajko 1 szt. Mąka pszenna 4 łyżki Mąka ziemniaczana 1 łyżka Kapusta kiszona ½ kg Boczek wędzony 25 dag Grzyby suszone ½ szklanki Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Grzyby namoczyć(najlepiej przez noc) dodać do pokrojonej kapusty razem z wodą w której się moczyły. Gotować do miękkości, dodać pokrojony w kostkę boczek, jeżeli
Tradycyjna Kuchniapapryk układamy plasterek sera lub starty ser i ponownie pieczemy jeszcze przez ok. 10 minut, aż ser będzie roztopiony. Artykuł Faszerowane papryki pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnestopni) i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Musimy pamiętać żeby od czasu do czasu podlać mięso marynatą. Artykuł Golonka pieczona w piwie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneproduktów, które miałam w lodówce, po powrocie z pracy, przygotowałam szybki i bardzo smaczny obiad z grzankami podsmażonymi na tej samej patelni. Pak choi to rodzaj orientalnej kapusty, pięknie wygląda na surowo, a po podsmażeniu nie traci swojego pięknego koloru-według mnie kolor jest bardziej wyrazisty. Jest najczęściej podawana z makaronami z Azji, takimi jak np. gryczany makaron soba. Postanowiłam
Moja smaczna kuchniaUdziec z indyka – lekkie i bardzo smaczne mięso, które może z powodzeniem wystąpić w roli głównej na uroczystym obiedzie. W dodatku jego smak jest lubiany również przez dzieci, zwłaszcza jeśli przyrządzimy je w tak delikatny sposób. Jeśli więc szukacie pomysłu last minute na świąteczne danie główne, które będzie smakowało wszystkim członkom rodziny to istnieje […] Artykuł Udziec z indyka
WiszniówkaStaropolski przepis na smaczne, zdrowe i tanie gołąbki na obiad. Robiły je bardzo często nasze babcie w czasach powojennych. Najbardziej smakowały pieczone w piecu chlebowym Składniki: Kapusta włoska 1 główka Kasza gryczana ½ kg Cebula biała 5 szt. Ziemniaki 6 szt. duże Kapusta kiszona ½ kg Masło 1 łyżka Sól i pieprz do smaku Tłuszcz do polania gołąbków Wykonanie: Kapustę oczyścić
Tradycyjna Kuchniasól i pieprz do smaku 4 łyżki śmietanki 30% do zabielenia zupy jajka ugotowane na twardo (w wersji na Wielkanoc) lub ziemniaki okraszane cebulą (jako wersja żurku na zwykły obiad) *opcjonalnie można dodać do smaku chrzanu tartego na koniec gotowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żurek na zakwasie – Wykonanie: Kilka dni wcześniej przygotować zakwas na żurek (z tego przepisu: Zakwas
Kulinarne PrzebojeŚwiątecznych smakowitości ciąg dalszy! Dziś przedstawię Wam przepis na danie, które idealnie sprawdzi się jako wielkanocny, rodzinny obiad. Do przygotowanie kotletów najlepiej użyć jaj przepiórczych lub małych kurzych. Będą one wtedy dość zgrabne i niewielkie. Sam sos przygotowałam na bazie chrzanu ze słoiczka ale zachęcam by zrobić go na świeżym. Ma wtedy zupełnie inny smak i aromat. Zaraz po zupie
Życie ze smakiemzrobić gęstą, częściowo zmiksowaną zupę z białych warzyw, doprawioną zakwasem. Jako dodatek ugotowane jajka, ale w towarzystwie łososia. Zupa jest bardzo sycąca, więc świetnie nada się na świąteczny obiad, podany po długim spacerze. Można ją ugotować dzień lub dwa dni wcześniej, a przed podaniem zagotować i dodać łososia. Ryba zaparzona we wrzącej zupie jest soczysta i delikatna. Jeśli jednak
Codzienna kuchnia niecodziennaogórka, delikatnej mozzarelli oraz mięty. Sałatka dostarcza dużą porcję witamin, mikro oraz makroelementów i z pewnością pomoże wygrać walkę z wiosennym przesileniem. Świetnie sprawdza się jako pożywne śniadanie, lekki obiad lub zdrowy lunch box do pracy lub szkoły. Składniki (2 porcje): Sałatka: 1/4 szklanki (ok. 50 g) suchej zielonej soczewicy 2 garści świeżego szpinaku baby 1 jabłko kawałek ogórka
Fitsweet.me